cinquante-huit

3.2K 320 29
                                    

- Oscars perspektiv -

Det är dags. Idag är den stora dagen. Det är november och det är dagen då vi ska ha konserten. Vi har taggat inför denna dag så länge, i flera månader och äntligen är dagen här. Jag kan inte fatta det. Från scenen kunde man hör hur alla Foooers skrek Fooo Fooo Fooo. De är våran drog. De är de som får oss att vilja fortsätta. Våra underbara fans.

Vi satt alla i vår loge, jag, Omar, Felix, Ogge, Ebba, Katia, Daff och Julia. Ogge och Ebba har blivit tillsammans igen, jag är glad för deras skull och att de redde ut allting och förstod att allting var ett missförstånd. De passar ihop, de är som gjorda för varandra. De ser lyckliga ut. Min blick vandrade vidare till Julia. Hon satt bredvid Felix och pratade med honom. Hennes hår låg perfekt över hennes axlar, hennes leende var så vackert och hon blev ännu vackrare när hon skrattade. Vi har pratat med varandra sedan augusti, så fyra månader nu, och ärligt talat så tror jag att jag är kär i henne. Vi har inte sagt till varandra att vi gillar varandra, men vi har kysst varandra ett flertal gånger, men vi är inte tillsammans. Men det hoppas jag kommer ändra sig ikväll.

"Okej, killar, samling" sa Daff och vi reste på oss och ställde oss i en ring. Om 5 minuter kommer vi stå uppe på scenen framför tusentals fans och göra det vi älskar, sjunga och uppträda. "Jag vill att ni ger allt ni bara kan ikväll och att ni har så roligt som ni bara kan" Vi alla skrek med och vi samlades i en stor gruppkram. Vi drog isär och började gå till sidan av scenen, skriken från fansen blev högre och högre och adrenalinet inom oss blev högre och högre.

Jag kollade bak, Ogge och Ebba stod och pratade med varandra, kramade varandra och kysste varandra. Julia kom fram till mig och jag kramade om henne.

"Lycka till nu Oscar" sa hon och pussade mig på kinden. Jag kramade om henne hårdare innan jag släppte kramen.

"Tack, det kan behövas" sa jag och log mot henne. Ebba och Ogge kom fram till oss med stora flin på deras ansikten. Jag visste exakt vad de tänkte på, för det de tänkte på var det enda jag tänkte på.

"Lycka till nu Oscar" sa Ebba och gav mig en kram. I mitt öra viskade hon "med Julia" så lågt att bara jag hörde. En lätt rodnad dök upp på mitt ansikte och jag tackade henne. Vi drog ifrån kramen och någon som jobbade i vårt crew räknade ned från 30. Det var snart dags.

"20... 15... 10... 5... 4... 3... 2... 1... SPRING UT" skrek killen och vi sprang ut på scenen och skriken blev högre när vi kom ut. Musiken börjades spelas med en gång och vi började sjunga och dansa.

I'm walking real fly with my head held high
Jase on my feet and a big white smile
Starting like a boss with a shiny black card
You never seen a young kid bulling this hard
Walking real fly with my head held high
Jase on my feet and a big white smile
Starting like a boss with a shiny black card
You never seen a young kid bulling this hard

Tiden går, det är snart slut på konserten. Vi har bara tre låtar kvar att sjunga men innan vi sjunger någon mer låt är det dags. Nervositeten inom mig börjas byggas upp, tänk om det inte går som jag planerat, tänk om jag skämmer ut mig inför tusentals fans som samtidigt filmas. Det kommer läggas ut på youtube och folk kommer skratta åt mig, mina vänner kommer skratta åt mig. Jag avbryts i mina tankar av att Ogge börjar prata.

"Nu innan vi sjunger så skulle vi vilja få upp två speciella personer på scenen, så Ebba och Julia, var snälla och kom hit" När jag såg Julia kolla konstigt på Ebba medan de gick ut på scenen visste jag att det var verkligen nu det skulle hända. Snälla att det blir som jag planerat, annars vet jag inte vad jag gör. Då skäms jag nog ihjäl.

Ebba och Julia kom och ställde sig bredvid mig och Ogge. Ebba och Ogge log mot mig medan Julia kollade fundersamt mot mig. Jag svalde nervositets-klumpen i halsen. Fansen vet att Ogge och Ebba är tillsammans igen, en del är jätteglada över det medan en del är mindre glada. Som vanligt. Jag kollade mot Ogge, han hade lagt armen om Ebbas axel och tryckte henne närmare sig. Omar och Felix kom bakom oss med massa blommor i händerna. Fansen började skrika. Jag blev mer och mer nervös. Felix buttade mig lite, det var dags.

"Okej, vi vet ju alla hur Ogge och Ebba är tillsammans, eller hur?" sa jag och alla började skrika ja. Jag kollade mot Ebba och hon nickade mot mig. Detta var hennes idé.

"Så, jag tänkte Julia" sa jag och vände mig mot henne, hon kollade på mig med stora ögon. "Om du känner likadan som jag gör för dig, om du är kär i mig, så undrar jag om du vill bli min flickvän?" Hon kollade på mig, stod stilla. Fansen skrek, de var inte beredda på det. Sedan log hon. Ett av sina finaste leenden.

"Såklart jag vill bli din flickvän Oscar" sa hon och sträckte sig upp och kysste mig.

• • •

150 RÖSTER OCH NI FÅR ETT TILL KAPITEL IDAG

o.m | Ditt nummerWhere stories live. Discover now