soixante-neuf

3.1K 193 22
                                    

"Redo att åka?" frågade Katia mig när hon klev in i bilen. Om 4 timmar lyfter planet till Los Angeles och vi ska åka till Arlanda just nu. Jag nickade och Katia startade bilen och körde iväg. Jag var taggad på att åka iväg, få åka iväg och göra det jag älskar att göra, skriva och sjunga, men samtidigt så ville jag inte lämna Sverige, lämna Ogge. Ogge skulle komma till flygplatsen sen och säga hejdå, Oscar var för bakfull för det och Felix vet jag inte vad han gör, men de två kommer inte, bara Ogge. Min hjärna gick på fullvarv, tankarna var övrallt. Jag tänkte på killarna, hur mycket jag kommer sakna dem, jag tänker på Elinor, jag tänker på mamma och pappa. Om det är någonting som jag verkligen ångrar i mitt liv, så är det att jag och mamma åkte iväg med bilen på min 15 årsdag. Om vi inte hade gjort det så kanske pappa hade fortfarande varit i livet. Då kunde de sett min karriär utvecklas, vara stolta över mig. Jag stoppar in hörlurarna i öronen, sätter på mammas gamla spellista på spotify och letar fram hennes favoritlåt.

Where did I go wrong? I lost a friend
Somewhere along in the bitterness
And I would have stayed up with you all night
Had I known how to save a life

Åkturen till Arlanda gick långsamt, det kändes som om vägen blivit 10 gånger så längre och maxhastigheten sänkts till 30km/h, men vi var här. Vi gick in, checkade in väskorna och gick till närmsta café och beställde frukost. Telefonen plingade till och jag var blixtsnabb med att ta upp den, det fanns bara en person som skulle smsa till mig nu.

06:12 Ogge: vart är ni?

06:12 Ebba: Starbucks

Jag kollade runtomkring mig för att se när Ogge skulle komma. Katias fniss hördes lite men jag brydde mig inte, jag ska vara ifrån mitt livs kärlek i en månad, jag kommer inte känna hans närhet, hans värme på en hel månad. Min blick letade men jag såg inte till honom någonstans, jag började bli otålig. Ett par armar kramades runt min midja och ett leende på mina läppar spred sig med engång. Jag vände mig om och kollade in i Ogges ögon och kramade om honom. Jag kommer verkligen sakna detta. Sakna att stå i hans armar och känna mig sådär nykär varje gång. Vi drog ifrån kramen och Ogge lutade sig ned och kysste mig, lade sina händer på mina höfter, tryckte mig närmare sig. Jag log i kyssen.

"Så, när går flyget?" frågade Ogge när vi hade satt oss ned vid Katia igen. Jag kollade på klockan och kollade sedan mot Ogge.

"Om 2 timmar och 30 minuter" sa jag och blev en lite ledsen. För om 30 minuter måste vi gå genom säkerhetskontrollen och då kommer jag inte kunna hålla om Ogge något mer. Om 30 minuter kommer jag krama om honom för sista gången på 1 månad. Ogge nickade som svar och lade sin hand på mitt lår, så som han burkar göra, det håller mig lugn. Katia reste sig upp och sa att hon skulle gå en sväng så vi fick vara själva en stund.

Jag tog upp min skrivbok, bläddrade till de nyaste texterna och gav boken till Ogge. Han kollade konstigt på mig. Även om han har läst de flesta texter i boken så vet han om hur jobbigt det är för mig att visa folk mina texter. Jag log mot honom och han började läsa högt.

" Powder in your hair, staples in your jeans, fireworks at the water. You were holy, a styrofoam cup, held between your teeth, you're telling me how you're going to outlive your body. What you said I wrote it down, it won't say, it won't speak the same, maybe I know better than, to read more than what's written. After everything, after everything, left in the sun, shivering, after everything" Ogge tittade upp på mig och log. Han tyckte om texten.

"Fortsätt läs" sa jag och han log innan han klämde till med sin hand som fortfarande låg på mitt lår.

"Gathering your storm, I talk to fill the space, do you know where so and so was, when they were our age? Then every night you seem, to talk me out of everything. Careful what you say next, don't waste a single drop, what you said I wrote it down, it won't say, it won't speak the same. After everything, after everything. Left in the sun, shivering. After everything. What you said I wrote it down, it won't say, it won't speak the same, maybe I know better than, to read more than what's there." Ogge log stort när han slog igen boken och gav den till mig. Han kollade stolt på mig. Jag önskar att mamma och pappa var här nu och kollade sådär stolt på mig. Ogge tog upp sin telefon, lutade sig närmare mig, pussade mig på kinden och tog ett kort. Kortet var fint, det var gulligt.

Vi satt och pratade om allting, om minnen, saker som vi vill göra i framtiden och om deras Sverige turné. Imorgon ska de börja med turnén, första konserten är i Trollhättan. Jag är stolt över dem, att de får uppleva sin dröm, få chansen att göra det de verkligen vill. Och nu är det min tur, idag är början på min chans att få uppleva och göra det jag verkligen vill. Katia kom gåendes borta i korridoren och jag visste att det var dags. Det var dags att gå mot säkerhetskontrollen och säga hejdå till Ogge. Jag ville inte, jag ville stanna kvar här i Ogges armar, men jag ville fortfarande åka iväg och få chansen att få göra det jag verkligen vill göra. Skriva egen musik och producera den.

"Ska vi gå?" frågade Katia och log mot mig, jag nickade som svar, ställde mig upp och tog Ogges hand medan vi gick mot säkerhetskontrollen. Nervositeten inuti mig byggdes upp. Detta skulle verkligen hända. Det var svårt att förstå, svårt att få in i min hjärna.

Vi stannade utanför kontrollen, jag kollade på den, fick tårar i ögonen. Ogges hand kupade min kind och vred så jag kollade på honom. Han log mot mig, ett av sina fina Ogge-leenden. Jag kunde inte låta bli att le när jag såg honom, han är så fin. Han är det finaste jag har.

"Lycka till nu och visa hur otroligt grym du är" sa Ogge och kramade om mig. Jag mumlade ett svagt tack och tårarna började rinna nedför mina kinder. Vi drog ifrån kramen, Ogges torkade bort mina tårar, lutade sig fram och kysste mig. Den sista kyssen jag kommer få från han på en månad. Jag kommer sakna han läppar mot mina, men detta är min kanske enda chans att verkligen få göra det jag vill göra. Jag måste ta chansen.

"Vi måste gå nu Ebba" hörde jag Katia säga och jag och Ogge drog ifrån, gav varandra en sista kram och släppte. Jag sa ett hejdå och gick mot säkerhetskontrollen där jag gick igenom och gick vidare mot Gaten. Jag ville inte vända mig om, ville inte se Ogge stå där helt själv. Om jag skulle göra det så fanns det en chans att jag skulle springa till honom och skita i denna chans. Jag följde efter Katia som gick framför mig, vi gick mot vår Gate och satte oss där. Planet lyfter om drygt 2 timmar och vi får boarda om 1h30min. Detta händer verkligen. Jag kommer få åka till USA och få chansen att uppleva det jag vill uppleva. En musikkarriär med egenskrivna låtar, producera egen musik.

Tiden gick snabbt, jag satt redan på min plats i flygplanet och vi skulle lyfta om 10 minuter. Katia satt bredvid mig och vi pratade om vad vi skulle göra imorgon. Det var lite intervjuer och sedan skulle vi träffa en musikproducent och snacka lite om några låtar. Mitt upp i allt får jag en notis från instagram. Jag kollar på min display på telefonen och ser att Ogge har taggat mig i en bild. Jag öppnar instagram och ser att det är den bilden vi tog förut på Starbucks. Jag börjar läsa texten han skrivit.

[Lyssna på Love Me Like You Do - Ellie Goulding. Läs när hon börjar sjunga och i samma tempo]

@ollymolander You're the light, you're the night, you're the color of my blood, you're the cure, you're the pain. You're the only thing I wanna touch, never knew that it could mean so much, so much. Today you're going to the U.S, without me. You're going to get your chance to become a musician, and I can't me more proud of you than I already am. I love you so much and I will miss you so much, but our love is strong, we both know that. The upcoming month will be over soon, we both know that, and soon you will be in my arms again. Soon I can kiss your lips, hold you in my arms and feel you breath puff against my bare chest. While you're in the U.S you need to try Panda Express, if you won't, you'll not get a kiss from me bby. But anyway, I love you so much. Go and kick som ass and I will see you soon. I love you so much my beautiful princess. You will be a great singer and songwriter, I know it. I will wait for you when you get home again, I love you.

o.m | Ditt nummerWhere stories live. Discover now