9) Agurk etende turist

1.5K 99 25
                                    

Gjennom Kaspers øyne.

Vi gikk nedover gangen på vei mot utgangsdøren. Skoledagen var slutt og vi var på vei hjem til meg for å ordne noe skolegreier som skulle være ferdig til dagen etterpå. Noah hadde som vanlig mobilen oppe og tekstet i vei, slik hadde det vært de siste to ukene.

"Bruk litt mer tid på bestekompisen din eller?" Furtet jeg. Eneste jeg fikk til svar var et snøft, jeg skulte sidelengs på han og så at han smilte mot mobilen.

"Har Julia det bra eller?" Prøvde jeg meg.

"Jepp." Fint vi er i humør til å snakke i dag da.

Da vi var kommet ut døren la han mobilen ned i lommen, så spørrende på meg og spurte,

"Sa du noe?" Jeg visste ikke engang hva jeg skulle svare til det. Derfor ristet jeg bare på hodet og satte kursen hjemover.

"Du vet at du har bilen din her?" Ropte han etter meg. Derfor tok jeg en u-sving og gikk tilbake, mot bilen som stod på parkeringsplassen.

"Du følger lite med." Sa Noah da vi satt oss inn. Hå hå, nå visste jeg i alle fall hva jeg skulle svare,

"Jeg følger lite med?"

Han gliste til meg og tok opp mobilen igjen. Da vi var kommet halvveis spurte jeg,

"Hey du, kan vi møtes senere? Jeg må ordne noe først."

"Klart, men du vet at strippebaren ikke åpner før senere?"

"Ha ha, hvordan var jeg så heldig å fikk deg til bestevenn?"

"Du må ha gjort noe bra i ditt forrige liv." Svarte han og la mobilen ned på nytt igjen.

"Du og du..."

**

Jeg så på listen jeg hadde fått av mamma. Gjett hvem som var sendt ut på handletur.. Å joda, det var meg. Mamma og pappa skulle ha venner over på middag og ingen av dem hadde tid til å stikke innom før senere. Ikke visste jeg hvordan de kunne stole såpass mye på meg. Listen hadde ganske mange vanlige ting, type melk og brød skulle jeg klare.

Trodde jeg i alle fall.

Men lengre ned på listen ble det litt vanskeligere.

Der stod de oster og grønnsaker jeg aldri hadde hørt om før, jeg kunne i alle fall bare glemme å prøve å uttale noen av dem.

Da jeg kom inn på butikken ordnet jeg med en vogn og eventyret mitt var i gang. Som i mange matbutikker havnet jeg rett i frukt og grønt avdelingen. Her skulle jeg ha så mange ting at jeg var sikker på at jeg trengte enda en vogn.

Tomater. Den er grei. Men da jeg kom til tomatene viste det seg at det ikke var greit allikevel. Det viste seg at det var både grønne og røde tomater der.

Men for svarte...

Så derfor tok jeg halvparten grønne og resten røde. Nå var jeg rimelig fornøyd med løsningen min og satte kursen mot neste grønnsak.

Selleri.

Dette gikk jo som smurt!

I brøddisken møtte jeg enda en utfordring. På lappen min stod det "Grovbrød." Takk mamma, kunne du ikke være litt mindre nøyaktig?... Så der stod jeg og studerte utvalget av nettopp grovbrød. Det var jo over 30 forskjellige?! Hadde fargen på posen noe å si? Eller var alle brødene like inni?

"Stor brød fan?" Jeg snudde meg og fant meg selv stående rett foran Julia. Jeg heiste øyenbrynene og tok inn antrekket hennes. Med et glis sa jeg,

Love never failsWhere stories live. Discover now