12) Gammelt nytt

1.3K 97 73
                                    

Gjennom Kaspers øyne.

"Her er det!"

"Tuller du med meg, fant du henne?"

"Visst faen om jeg gjorde. Her, ikke sant det er henne?"

Noah og jeg kom inn på klasserommet i første time, de fleste guttene hadde samlet seg rundt en pult og en mobil ble sendt rundt. Det var mange forskjellige uttrykk, noen var veldig giret, andre mer skeptisk.

"Jo shit, det er jo det!"

"Hit med den a, få se." Mobilen fortsatte å bli sendt rundt. Noah så på guttegjengen og sa til meg,

"Lurer på hva vi har gått glipp av nå." Jeg snøftet og sa,

"Hvor viktig kan det være, det er Sigurd som driver å roper og skriker. Noah nikket seg enig og vi satte kursen mot plassene våre. Sigurd var den gutten i klassen som elsket gossip, uansett hva som hadde skjedd så visste han om det. I tillegg var han litt over gjennomsnittet glad i jenter og jeg syntes at jeg så han med en ny en hver uke.

For en hingst.

"Hey, Noah! Kasper!" Vi snudde oss mot Sigurd i det vi kom til pultene.

"Hva skjer?" Spurte jeg. Øynene hans glødet og håret var såpass bustete at jeg mistenkte et elektrisksjokk.

"Jeg ble nettopp kongen på denne skolen." Jeg kunne se at Noah slet med å la vær å himle med øynene.

"Hvorfor det?"

"Fordi jeg har gjort århundrets oppdagelse."

"Aha, såpass."

"Vil dere ikke vite hva jeg har funnet ut?"

"Joa, peis på." Jeg kunne selv høre at stemmen min mangle engasjement, men det så ikke ut til at Sigurd la merke til det, hvis han gjorde det så brydde han seg ikke.

"Dere husker for omtrent 6 måneder siden, når den kontoen på instagram kom ut?" Han nesten hoppet i stolen, mobilen hans ble fortsatt sendt rundt. Jeg så at gutten som nå hadde den, Magnus, sveipet og trykket på den.

"Forklar litt mer da." Sa Noah og slang fra seg baggen.

"Jojo, husker dere ikke? Det var en sånn side hvor man kunne legge ut bedømmelsen sin av den jenta."

Ååå, nå husket jeg. Det var egentlig en ganske stygg sak. En konto ble opprettet hvor man kunne få lagt ut en slags bedømmelse. Jeg vet ikke helt hvordan det fungerte, men poenget var i alle fall at det var en jente som var offer for dette her, og det var henne folk bedømte. 

Det ble lagt ut flere bilder, av og til flere per dag. Det var en slags poengtavle for hvor god guttene syntes hun var i senga. Det var punkter som utseende, innlevelse og utholdenhet. Etter en stund, altfor lenge forresten, så ble siden tatt ned. Siden det har jeg ikke hørt noe om det. 

Kontoen var ikke så lenge, men lenge nok til å gjøre skade det er jeg rimelig sikker på. Med såpass mange bedømmelse som lå der, tvilte jeg på at det var ekte, eller for all del, hun kan jo være eldre og alle tidligere kjærester og one night stands har dukket opp. 

Det ble aldri lagt ut hvem jenta var, ikke slik man så helt hvem det var. Noen av bildene som var der var tatt i forbifart, andre var veldig utydelig. Kort sagt, det var umulig å se nøyaktig hvem det var med mindre man hadde noe å sammenligne med. Men jeg var rimelig sikker på at det var enkelt å finne ut hvis man virkelig gikk inn for det. Og det virket som om Sigurd hadde gjort nettopp det.

"Ja, hva med det?" Spurte Noah, han hadde krysset armene og brystet og så forventningsfullt på Sigurd.

"Jeg har funnet henne." Sa han stolt.

"Det er det du kaller århundrets oppdagelse?" Spurte jeg og lente meg på pulten bak.

"Jeg ser ikke helt hvordan dette gjør deg til kongen på skolen." La Noah til.

"Kom igjen da, husker dere ingenting? Det var jo så mye styr med denne jenta, alle lurte på hvem det var!" Han slo ut med armene som om det forklarte alt.

"Og nå 6 måneder senere har du funnet henne?"

"Saken var jo glemt sant, men så så jeg henne i går."

"Hvordan kan du være sikker på at det er henne?" Noah var fortsatt skeptisk, med god grunn. Sigurd var virkelig i god siget, han tok mobilen fra Magnus og så på den.

"Fordi jeg snakket med Viktor, han sendte inn et bilde til den siden. Fordi ja, han har hatt henne. Og han bekreftet at det var henne." Sa han enda stoltere. Noah og jeg utvekslet et blikk, og jeg spurte,

"Hvorfor fikk du bare ikke Viktor til å fortelle deg navnet hennes?"

"Det er nettopp det, han visste ikke!" Han var så opprømt nå at jeg nesten ble litt bekymret, det verste var at han faktisk trodde at dette var århundrets oppdagelse. Han må ha sett at vi var skeptisk for han fortsatte,

"Kom igjen da, dere vet hvordan det er. Du drikker, finner en digg jente, tar henne med på rommet og dere skipper høflighetsfrasene."

"Jeg tror faktisk det er henne." Sa en av guttene, jeg fulgte ikke helt med på hvem.

"Selvfølgelig er det henne. Både Viktor og Trygve sa det." Nesten kjeftet Sigurd, wow, noen var engasjert.

"Og jeg mener, da jeg så henne... Jeg skjønner at det er mange som er interessert i ha henne i sengen." Dette var Sigurd, totalt uten filter.

"Få se igjen." Sa en av guttene, da han fikk mobilen og så litt nærmere på det som var på skjermen rynket han brynene.

"Dere er jo venn med henne?" Han så spørrende på Noah og meg, de andre vendte også blikkene mot oss.

"Hva?" Nå rynket også jeg brynene, var vi venner med henne?

Noah holdt ut hånden, "Få se." Nå var Sigurd fornøyd og rakte han den som en stolt hønemor som viste frem kyllingene sine. Jeg skjøv meg opp fra pulten og stilte meg ved siden av han for å se på bildet. Joda, en facebookside dekket skjermen. Og igjen, joda, vi var venner med henne. Jeg tror det var bra at Noah satt oppå pulten, hvis ikke tror jeg faktisk han hadde gått i bakken.

Jeg ville ikke kalt det århundrets oppdagelse, men heller århundrets sjokk. Profilen tilhørte Julia.

Love never failsWhere stories live. Discover now