Proloog ~ Ongewenst Sprookje

38 2 0
                                    

21 jaar geleden is er een klein meisje geboren, die enorm geliefd was door haar ouders. Ze was het gelukkigste meisje dat ooit geboren is. Haar vader was een dromer die zijn dochter en vrouw de hele wereld wilde geven, maar helaas komen niet alle dromen uit. Haar moeder was realistisch en werkte hard. Ze leerde haar dochter over de magie van boeken en vertelde haar dat als ze wilde dromen, ze altijd een boek kon lezen, want in boeken is alles mogelijk. Er moest een happy ending zijn, zonder twijfel.

Dit kleine meisje was zo slim! Ze leerde lezen toen ze nauwelijks 4 was en hield vanaf dat moment van boeken. Ze raakte soms inde problemen omdat ze niet wilde slapen zodat ze een boek kon uitlezen. Haar vader gaf haar ooit een lampje, zodat ze licht had om te lezen. Grote fout. Het kleine meisje verstopte zich onder de dekens en las de hele nacht door.

Maar haar moeder kon niet voor altijd aan haar zijde blijven. Het kleine meisje verloor haar moeder toen ze nog steeds erg jong was, en ze bleef achter met haar vader. Beide misten ze haar meer dan woorden kunnen beschrijven.

Dat kleine meisje groeide op en werd de persoon die ik nu ben. Isabelle Reed. Mijn moeder noemde me altijd Belle want ze vertelde dat ik haar deed denken aan haar favoriete prinses, van Belle en het Beest. Van alle sprookjes, was dat mijn minst favoriete. Ik denk dat dat komt omdat iedereen me altijd met die prinses vergeleek.

"Oh, je houdt van lezen. Je bent Belle!"
Maar ik wilde Mulan zijn. Zij is een echte heldin!

Mama heeft me veel geleerd voordat we haar verloren, maar ze heeft niet de kans gekregen om mij heel veel andere dingen te leren. Bijvoorbeeld hoe ik mijn vader kan helpen om over het verdriet van haar verlies heen te komen. Hij was zichzelf voor een lange tijd kwijt. Hij is veel banen kwijtgeraakt en kon niet meer met zijn beide benen op de grond staan. En hij sleurde mij mee. Zelfs nu nog is het moeilijk voor hem om een baan te vinden zonder er een zooitje van te maken. Hij is muziek producent, maar heeft al in jaren geen hit meer gehad. Sinds mijn moeder overleed, om precies te zijn. De laatste band waar hij mee werkte verdween langzaam en ik denk niet dat iemand ze nu nog herinnert.

Hij heeft grote dromen, te groot, en het lukt me niet altijd om hem weer met beide voeten op de grond te krijgen. Maar ik hou oneindig veel van hem. Ik hou van mijn vader en ik weet dat hij mijn moeder nog steeds heel erg mist en hij heeft haar nodig, maar hij doet wat hij kan.

Ik doe ook wat ik kan. Sinds mama overleed heb ik zo veel mogelijk geholpen, met kleine baantjes en hard studeren. Nadat ik op school een perfecte score had, kreeg ik een beurs aangeboden om naar de universiteit te gaan en ben ik afgestudeerd als basisschoollerares. Ik weet dat ik niet heel erg veel betaald krijg, maar het helpt ons om alle touwtjes aan elkaar vast te knopen.

Ik was een gelukkig kind want ik had boeken maar geen vrienden. Ik kon geen vrienden maken. Geen een van hen hield van lezen en ik kon er geen goed gesprek mee voeren. Mama zei altijd dat ik te slim voor ze was. Na een tijdje ging ik er vanuit dat het altijd zo zal gaan dus ik stopte met proberen om vrienden te maken. Het is waar dat ik slim ben, dat ben ik altijd geweest. Elke leraar en professor die ik heb gehad hebben het gezegd. Elke test die ik deed bewees mijn hoge IQ.

Maar het is okay. Dat ik geen vrienden heb. Ik heb boeken, die zijn beter gezelschap dan ik ooit om zou kunnen vragen. Ik heb kennis. Er is zo veel te ontdekken, te leren. Ik kan nooit stoppen met studeren. En omdat ik geen tijd heb voor vrienden, heb ik al helemaal geen tijd voor liefde. Ik ben op een paar dates geweest, maar dat heeft ook nooit iets opgeleverd dus dat heb ik ook opgegeven. Ik denk niet dat ik ooit een jongen zal vinden die me intellectueel kan begrijpen, en dat is te belangrijk voor me.

Dus mijn sprookje is heel erg simpel. Gewoon een enigskind met een alleenstaande vader die geen stabiele baan kan krijgen. Te slim om vrienden te maken zonder hun dom te laten voelen. Een loner, denk ik.

Als ik als Belle ben, zoals iedereen denkt zodra ze me ontmoeten, zou dat betekenen dat ik het Beest binnenkort ga ontmoeten. Maar om eerlijk te zijn wil ik helemaal niet dat dat gebeurt. Ik heb geen tijd om met een verwende man om te gaan die te narcistisch is om verder dan z'n eigen neus te kijken. Ik kan me niet eens voorstellen dat ik het goede in zo iemand probeer te zien. Dat lijkt me een onmogelijke taak, om het goede in iemand te zien die niet fijn is om mee om te gaan. In het sprookje is het Beest zo geworden als straf vanwege zijn houding, omdat hij alleen maar iets om de buitenkant gaf. Als ik ooit een man als dat ontmoet, zal niks ervoor kunnen zorgen dat ik blijf. Niks.

Behalve, natuurlijk,  mijn vader.

Ik denk dat her karma is waardoor mijn leven zo erg lijkt op dat stomme sprookje. Waarom kon ik niet mijn vaders plek innemen en naar de oorlog gaan? Okay, geen oorlog maar ik had zijn baan als muziek producer kunnen overnemen.

Waarom ben ik niet vervloekt met winterse krachten? Dat zou ik geweldig hebben gevonden.

Nee, ik moest net zoals Belle zijn, mezelf inruilen zodat mijn vader nog een kans heeft.

Echt, als mensen zeggen dat Karma een bitch is, dan menen ze dat ook. Maar ik weet niet wat ik verkeerd heb gedaan, zodat mijn vader mij moet smeken om hem hiermee te helpen. Ik ben niet het meest sociale persoon, dus wat heb ik ooit iemand aan kunnen doen?

Ik wil graag een klachtenformulier invullen!

Mama zei altijd dat ik het mooiste meisje was dat ze ooit had gezien, dat ik haar kleine beauty was en ze vertelde ook dat ze nog meer van het sprookje hield door mij, omdat ze wist dat ik net zo slim was als Belle en ze wist dat ik door een lelijke buitenkant heen kon kijken om de schoonheid in iedereen te zien. Maar als ik mijn vader wil helpen moet ik meer zijn dan alleen een knap meisje. Ik denk dat de enige reden is dat ik deze deal accepteer is omdat ik weet wie ik ben en wie ik niet ben. En ik weet dat ik dappere, brutale Belle ben.

-:-:-

Hii :) sorry voor het lange wachten, maar ik was een weekje op vakantie en had geen WiFi :(

Laat je reacties achter, stem en deel het als je het wat vind!

Belle is gespeeld door Leighton Meester. (Foto staat bovenaan)
Morgen zal ik hoofdstuk 1 erop zetten :)

Jelijn xx

Brave Bold Belle (ft. Liam Payne) {DUTCH}Where stories live. Discover now