Hoofdstuk 2 ~ Het Contract

18 2 0
                                    

Nadat ik akkoord ben gegaan met deze deal belt papa Simon en laat me alleen in de keuken, dus ik eet zijn friet ook maar op. Dat is het minste wat hij kan doen nadat ij me in deze situatie heeft geholpen. Er was geen mogelijkeid voor mij om nee te zeggen en dat wist hij ook. Soms haat ik het dat mn vader me zo goed kent dat hij weet dat ik alles voor hem zou doen. Soms zou ik willen dat hij zichzelf weer bij elkaar zou rapen en de man is die hij was, in plaats van deze versie van hem. Maar het is al weer acht jaar geleden, ik betwijfel of het ooit nog gaat gebeuren. Ik hoop echt dat het hem deze keer lukt, en ik verwacht niet het meest succesvolle album, maar op z'n minst een album dat wel goed verkoopt zodat hij zijn baan kan houden. En dit meisje is echt getalenteerd, dus voor haar hoop ik ook dat papa het beste uit haar talent kan halen. Ik weet dat papa het kan, hij heeft het al eens eerder gedaan.

Als hij terug komt heeft hij een grote lach op zijn gezicht en het maakt mij ook vrolijk. Hij is een dromer en hij raakt altijd opgewonden, maar deze keer is er iets anders in zijn ogen. Deze keer gelooft hij echt dat hij het kan. Ik hoop dat het genoeg is.

"Het is geregeld. Je ontmoet de jongen morgen, maar we gaan eerst naar het kantoor want je moet een contract ondertekenen. Om jezelf te beschermen. Je kan om alles vragen en als iets je niet bevalt kan je het nog afwijzen." verteld hij mijn maar de blik in zijn ogen smeekt me om akkoord te gaan met wat ze dan ook gaan voorstellen.

"Pap, even dat je het weet, maar ik ga geen papiertje ondertekenen als er niet heel duidelijk op staat dat ik geen seks met hem zal hebben. Ik ben geen prostituee. Nep daten is een ding, maar mezelf verkopen is iets heel anders." Papa kijkt verschrikt na wat ik net heb gezegd, maar ik probeer alleen maar duidelijk te zijn.

Als er niet op dat contract staat dat ik onder geen enkele omstandigheden seks zal hebben met deze rockster, dat onderteken ik het niet. Ik begrijp dat nep-daten zal betekenen dat ik met hem uit moet gaan, waarschijnlijk moet zoenen en doen alsof we een stel zijn, maar alleen publiekelijk. Als we alleen zijn hoef ik hem niet eens aan te raken. En ik hoop dat die jongen dat ook begrijpt.

"Natuurlijk niet! Dat zou ik niet toestaan, Belle. Ik vraag je alleen hem een beetje onder controle te houden. Ik weet dat je dat kan."

"Dus eigenlijk vraag je me om zijn oppas te zijn." zeg ik en hij lacht maar ontkent het niet.

Ach ja, ik denk dat ik dan maar op een kind ga letten.

...

Ik loop naast papa als we richting Simons kantoor lopen en ik ben nerveus. Ik heb er geen goed gevoel over. Ik heb het gevoel alsof ik naar huis moet rennen en dit alles moet weigeren. Ik heb al een baan en het maakt me niet uit als ze me vertellen dat ze me meer willen gaan betalen om te doen alsof ik met deze jongen aan het daten ben, dat hoef ik niet.

Okay, ik heb het geld nodig. Papa en ik hebben het geld nodig. Maar ik weet zeker dat er ook een andere mogelijkheid is.

Maar nu ben ik al hier, ik heb al ja gezegd en mama zei altijd dat als je ergens je woord voor geeft, dat je je daar dan ook aan moet houden. Je kan niet terug omdat dat gemakkelijker is of omdat je bang bent. Je moet een eervolle man of vrouw zijn.

Dus dat is waarom ik het kantoor binnenloop met m'n hoofd omhoog, zoals mama me geleerd heeft. Simon, de lange man met dikke wenkbrauwen en donker haar, een donkere broek en een wit overhemd, staat op en loopt om zijn bureau heen om ons te groeten. Hij schud handen met papa en daarna kijkt hij mij aan. Ik lach vriendelijk.

"Jij moet Isabelle zijn. Louis heeft het altijd over je," zegt Simon and zijn lach is goedkeurend. "Het spijt me dat je dit moet doen, ik wil me echt verontschuldigen voor Liam, maar ik ben het er mee eens dat het beter is als we hem met iemand koppelen die niet voor hem zal vallen. Hij zegt dat je dapper bent en dat je met Liam overweg zal kunnen. Ik hoop dat je vader gelijk heeft," de directeur praat verder.

Brave Bold Belle (ft. Liam Payne) {DUTCH}Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu