Hoofdstuk 1 ~ De Deal

29 2 0
                                    

Zodra ik de deur voor hem open doe weet ik dat mijn vader me wat wil vragen. Ik hou van papa en hij is een bijzondere man, maar ik ken hem net zo goed als dat ik mezelf ken. En daarom weet ik gewoon dat hij me iets wil vragen. De blik in zijn ogen zegt al genoeg en het feit dat hij friet voor me heeft meegenomen bevestigt dat alleen maar, en friet is mijn zwakke punt. Hij weet dat ik van frietjes hou en deze ruiken echt heerlijk.

Ik loop met hem mee naar de keuken in stilte. Hij heeft alleen nog maar hallo gezegd, verder niks, hij is alleen maar bezig met de friet zodat we kunnen eten. Dit kan niet goed zijn als hij me eerst iets lekkers laat eten. Hij is me echt aan het omkopen.

"Pap," zeg ik wanneer hij het bord voor mijn neus neer zet. "Wat is er aan de hand?" Ik kijk verdenkend naar hem en zijn neppe onschuldigheid kan mij niet voor de gek houden.

"Wát?" Zeg hij met nadruk op de A, wat me alleen maar verder 'irriteert'. Alsof dat niet verdacht is! Ik vouw mijn armen en weiger mijn frietjes te eten totdat hij iets zegt.

"Het is gewoon een dingetje op werk. Ik weet hoeveel je van frietjes houd dus ik dacht ik neem wat mee om het te vieren! Het was een geweldige dag op het werk. Mag ik dat niet vieren met mijn dochter als er een goede kans is?"

Ik hef mijn wenkbrauwen omdat ik even verward ben. Pap was zo bezorgd voordat we vanochtend beide naar ons werk gingen, ik naar de basisschool waar ik les geef en hij naar het platenlabel. Hij was bezorgd want de laatste band die hij geproduced heeft was een totale mislukking.

Hij was altijd zo goed met bands. Hij maakte ze altijd enorm succesvol en hij wist altijd wat de mensen wilde maar sinds mama is overleden vanwege een hersenbloeding een paar jaar geleden, is hij niet meer hetzelfde. Ik weet dat hij er nog steeds om rouwt. Dat doe ik ook. Het was zo plotseling. Op een dag was ze aan het koken en van het ene op het andere moment stortte ze ineens in. Ik was op school dus papa was de enige die in de buurt was maar hij heeft me nooit veel details verteld. Alleen dat de ambulance aankwam toen het al te laat was. Mama overleed een minuut nadat ze was ingestort. Een van de vele dingen waarvan je nooit denkt dat het bij jou zal gebeuren, tot dat het wel een keer gebeurt. Ze was altijd gezond, tot die dag. Mijn laatste herinnering van haar is dat ze me op school had afgezet en me een fijne dag wenste. Ik weet nog dat ze me nog riep omdat ik mijn lunch was vergeten en toen ik het kwam halen zei ze dat ze van me hield en ik zei hetzelfde. Ik ben zo dankbaar dat mijn laatst herinnering is dat we zeiden dat we van elkaar houden en niet dat het geen ruzie was.

Zoals ik al zei is papa niet meer hetzelfde sinds mama overleed. Hij is niet meer de man die ik kende en ik heb alles gedaan wat ik kon om te helpen, en om mezelf te helpen, maar dat is niet makkelijk als je zo jong bent. In het begin, toen mama nog leefde, zaten we in een goede situatie. We waren niet echt rijk, maar het kwam in de buurt. Nadat ze overleed zijnde bijna alles kwijtgeraakt omdat het papa gewoon niet lukte. Alle bands die hij toegeschreven kreeg faalde, wat zorgde voor meer verlies dan winst. We moesten het huis verkopen, ik moest van school veranderen en papa moest smeken om zijn baan te houden. Hij werkte eerst voor een beter label maar na drie jaar geen succes te hebben gehad moest hij op zoek naar een andere baan. Ik was toen 15 en ging op zoek naar mijn eerste bijbaantje. Ik hielp zoveel ik kon en het lukte hem om zijn baan bij een ander label wel te houden: Syco. God zegene de persoon die ervoor heeft gezorgd dat hij die baan heeft gekregen. Maar dan nog lukte het ons een aantal jaar maar net om de touwtjes aan elkaar vast te knopen. Nu ben ik 21 en verdien ik meer dan dat ik deed als 15-jarige. We wonen nog steeds samen want zelfs na 8 jaar is hij nog steeds niet hetzelfde.

Syco is een geweldig label, maar niet zo succesvol als het vorige label, maar ze hebben 3 haar geleden een geweldige band gecontracteerd en dat heeft ze voor veel aandacht gezorgd. Het is een boy-band, One Direction, die de laatste tijd erg populair is geworden. Ze hebben een aparte stijl, maar ze hebben nog steeds een pop-sound en soms proberen ze andere sounds, een beetje indie en dat is een echt fenomeen. Iedereen houd van ze, overal. Ik vind hun muziek ook best leuk en dankzij hen is Syco nu populair bij bands. Ze hebben meer artiesten die het goed doen in het Verenigd Koningkrijk, maar geen een van hen is net zo populair als One Direction.

Brave Bold Belle (ft. Liam Payne) {DUTCH}Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu