Hoofdstuk 8 ~ Roddelbladen

10 3 0
                                    

Shoppen is stom. Ik haat het om ergens heen te gaan en kleding te passen. Het irriteert me gewoon, elke keer als ik het doe. Ik ga alleen shoppen als het echt moet, en als het niet voor Liam was geweest had ik niet gehoeven dus al mijn boosheid is op hem gericht. Met elke stap die ik zet vervloek ik zijn bestaan. Ik heb de neiging om de lelijkste, maar wel de duurste jurk te kopen, gewoon om hem te irriteren, maar ik ben degene die hem moet gaan dragen dus dat kan ik niet doen. Ik draag hem op een rode loper, met een heleboel mensen die naar me kijken, mij beoordelen. Dat ga ik mezelf niet aandoen.

Dus ja, ik moet een goede jurk kopen die me er goed uit laat zien als ik voor al die mensen sta en hij moet er ook goed uitzien. Uiteindelijk is dat waar ik voor heb getekend, om zijn image een boost te geven. Dat is waarom ze mij hebben gekozen, dat is waarom papa dacht dat ik hem kon helpen. Dit is niet alleen voor Liam, maar ook voor het management, mijn vader en voor mezelf.

Ik heb niet eens iemand die me hier doorheen kan slepen, een vriendin die dit allemaal een beetje dragelijker kan maken. Normaal gesproken vind ik het niet erg dat ik geen vrienden heb, maar vandaag zou ik toch wel willen dat er iemand is die me kan helpen, in ieder geval voor hun mening over een jurk.

Oh natuurlijk! Havi. Ze is geen vriendin van me maar ze kan me wel helpen. In ieder geval zal ik niet helemaal alleen zijn als ik dit ga doen.

Ik pak mijn telefoon uit mijn tasje en zoek naar haar nummer om haar te bellen. Havi moet in principe voor alles zorgen en als ik haar nodig heb hoef ik haar alleen maar te bellen. Dit is daar een goed moment voor.

"Hallo?" Havi antwoord de telefoon nadat deze drie keer is overgegaan en ik schaam me ineens omdat ik haar bel om iets stoms, namelijk het kopen van een jurk. Wat ben ik? Een Amerikaans meisje dat geobsedeerd is met het eindgala?

"Hoi Havi," zeg ik zachtjes. Ik had haar niet moeten bellen.

"Wat is er Belle? Heeft Liam weer iets gedaan?" vraagt ze en het maakt me aan het lachen.

"Nou, soortvan. Hij wil dat ik een jurk voor de première ga kopen en daar heb ik echt geen zin in. Ik hou niet van shoppen," geef ik toe en Havi lacht. Ik vertel haar niet over het probleem wat Liam en ik daarvoor hadden en de manier waarop hij het aan me vroeg. Dat is opgelost, dus niet nodig om erover te beginnen.

"Ohja. Wanneer ga je?" vraagt ze als volgt terwijl ik de straat verder uitloop, op zoek naar een winkel met jurken.

"Nu. Heb je misschien tijd om me te helpen? Ik kan wel een tweede mening gebruiken. Ik weet dat het een beetje oppervlakkig is en ik zou je hier eigenlijk niet mee moeten storen- "

"Doe niet zo gek Belle! Ik wil je graag helpen. Dat is waar ik voor ben, dus geen zorgen. Vertel me waar je bent, ik kom er meteen aan."

Ik zucht met een glimlach op mijn gezicht. Havi is erg aardig en ze wil me helpen. Dit gaat niet al te lang duren hoop ik.

"Dankjewel. Ik zal je het adres even smsen. Zie je zo!"

We hangen op en ik stuur haar een berichtje met het adres waar ik nu ben en waar ik heen ga. Ik moet nog een stukje lopen dus ik ga rustig verder zodat Havi de tijd heeft om er te komen zodat we samen een jurk kunnen uitzoeken. Ik heb geen idee wat voor een jurk ik wil dus ik ben blij dat ze me komt helpen. Plus, zij weet meer van deze wereld van bekende mensen, dus ik weet zeker dat zij beter weet wat ik aanmoet voor de première.

Onderweg loop ik langs een kiosk en normaal gesproken kijk ik nooit naar de magazines maar deze keer is anders. In dit geval vangt mijn oog iets op en ik moet gewoon even kijken. Ik pak zelfs een van de bladen en huiver.

Brave Bold Belle (ft. Liam Payne) {DUTCH}Donde viven las historias. Descúbrelo ahora