Hoofdstuk 9 ~ De Jurk

21 0 0
                                    


Havi lacht, tevreden met zichzelf als ik de deur van de kleedkamer open. Ik moet eerlijk zijn, als Havi er niet was geweest had ik niet eens naar deze jurk gekeken. Ik neig naar donkerdere kleuren omdat ik me daar comfortabeler in voel, maar dat betekend niet dat ik geen lichte kleuren draag. Zilver is mijn lievelingskleur en ik heb veel lichtgrijze spullen. Ik hou ook van groen, blauw en paars. En verrassend genoeg is mijn andere favoriete kleur roze. De muren van mijn kamer zijn roze. Maar dat betekend niet dat ik me kleed als Elle Woods, ook al zou ik dat best willen. Ik moet bekennen dat ik er ooit over na heb gedacht om rechten te gaan studeren, niet alleen omdat ik het interessant vind, maar ook omdat ik als haar wilde zijn. Ik was heel jong, okay? Toen realiseerde ik me dat die studie heel wat jaren duurt en ik moest snel gaan werken.

Dus ookal vind ik kleuren mooi, had ik nooit een witte jurk gekozen, en al helemaal niet een zoals deze. Hij is lang en valt als een soort griekse tuniek. De bandjes zijn ook in die stijl net zoals de taille. Ik zie eruit als een griekse dame die uit die tijd is meegenomen naar deze tijd. De stof voelt heel zacht en teder aan op mijn huis en ik voel me lang en krachtig in deze jurk. Het is zeker iets dat iedereens aandacht zal trekken maar het is tegelijkertijd ook classy. Ik voel me mezelf en geen goedkope hoer die is ingehuurd om mee te gaan naar een première.

Het is waar dat kleding je niet kan veranderen, maar ze kunnen je wel het zelfvertrouwen geven om te doen wat je wilt. In mijn geval is dat naar die première gaan met een klootzak die ik niet kan uitstaan.

"Ik zei toch dat dit jurk is?" zegt Havi met gekruiste armen, haar lach wordt steeds groter.

Ik giegel en draai me om om nog een keer te kijken naar de jurk en hoe die mij staat. Ookal heb ik nog nooit eerder een witte jurk gedragen, ik weet zeker dat dit de perfecte jurk is voor de première. Ik zou hem niet voor een andere gelegenheid dragen. Ik denk dat hij voor mij en deze gelegenheid is gemaakt.

"Je moet ook iets in de griekse stijl laten doen met je haar. Zo'n vlecht om je hoofd heen als een kroon ofzo. En gouden sierraden," zegt Havi terwijl ze een stap dichterbij komt. Nu kan ik ons allebei in de spiegel zien. "Je zal iedereen sprakeloos maken."

"Ik heb geen idee hoe je deze jurk hebt gevonden," fluister ik terwijl ik mijn ogen niet van de jurk kan houden. Ik kan niet geloven hoe goed hij bij me past en hoe comfortabel ik me erin voel. "Dank je wel. Ik had deze nooit gekozen zonder jou."

"Ik ben blij dat ik kon helpen. Ik weet zeker dat Liam gek zal worden," grapt ze en ik verlies mijn lach.

"Hij is nog steeds een beest en dat zal niet veranderen," mompel ik en ze legt haar hand op mijn schouder, en knijpt me zachtjes.

"Het spijt me dat je dit moet doen maar klagen helpt niet veel. Alles dat je kan doen is gewoon doorgaan en je best doen om met hem overweg t kunnen. Voor je het weet is het over. Maar als je niet probeert om met hem door een deur te kunnen lijkt het alleen maar langer en wordt het alleen maar moeilijker," verteld ze me en ik weet het, ik ben me er van bewust dat ik dingen niet makkelijk maak voor mezelf. Maar Liam brengt het ergste in me naar voren. "Plus, wie weet? Misschien, als hij je straks in deze jurk ziet, wordt hij wel verliefd op je en gaat hij ineens heel aardig doen."

Ik lach bij het idee. Ik denk niet dat Liam het soort man is dat verliefd wordt. Tenminste, niet meer; misschien de oude Liam wel. Deze nieuwe versie ziet eruit als een vrouwenverslinder die er niet tegen kan om alleen te zijn. En er is geen mogelijkheid dat ik ooit verliefd word op een beest als hij, dus dat gaat nooit gebeuren.

"Hey, het was maar een mogelijkheid," lacht Havi en ze neemt weer een stapje terug en kijkt me aan in de reflectie van de spiegel. "Je weet maar nooit."

Brave Bold Belle (ft. Liam Payne) {DUTCH}Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu