Глава 29: Планът на Мери.

225 36 5
                                    

- Това не го очаквах - каза тихо Мери, докато проследяваше излизащия Чой. 

Куон вдигна погледа си от компютъра и я погледна с досада. 

- Дори няма да питам.. - в гласа му се усещаше раздразнението, което изпитваше към нея. 

- Трябваше да има някой, който да заснеме случилото се.. - тя дори не му обърна внимание - .. защото Чой Хюн никога до сега не е доближавал кафе-машината.. не знам какво го е накарало, но направо не мога да го позная. Ако спре да уволнява безразборно хора, вече ще почна да си мисля, че е бил отвлечен, и това пред нас е някакво недодялано негово копие.

- Ти знаеш най-добре, Мери. Работиш тук отдавна - Боже, колко му беше приятно да разговаря с нея. По-приятно би било само отрязването на някой пръст.. с тъп нож. Може би дори и с лъжица.. 

Тя отметна русата си опашка на другата страна. Изглеждаше болезнено малоумна, но външният й вид лъжеше. Мери беше по-хитра от горска лисица .. и много по-коварна. 

Как така идва нов асистент, и суровия шеф започва да се държи мило?Сам си прави кафе, подминава грешките му .. Дори днес дойдоха заедно на работа. 

Ако асистентът беше асистентка, Мери нямаше и да се усъмни, че има афера ..

Ама не беше. 

Това правеше нещата още по-заплетени.. Можеше направо да попита .. Но, хей, кой прави така!? Сигурно ако става нещо те щяха да си кажат.. Как ли пък не. 

Както по-голямата част от служителите, тя не харесваше особено Чой. И си имаше причините .. Другите поне го уважаваха, но не и тя. След като уволни Лий-Ан, Мери вече нямаше близък човек в компанията. Тя беше единствената с която можеше да сподели какво я дразни и измъчва тук. Но Ан вече работи другаде .. нищо не ги свързваше.. 

Май беше време за едно мини-отмъщение. 

Първо, как изобщо Куон е получил работата? Беше дочула от някъде, че е студент по журналистика .. Това значеше, че е на 23 години максимум. И е асистент на влиятелен бизнесмен .. Как така един студент ще се докопа до такова място? 

Няма как иначе..

Освен ако нямаше връзки. 

Или ако нямаше необичайни взаимоотношения с шефа. 

Но това би означавало, че Чой е .. гей? 

Имаше само един начин, по който можеше да разбере .. 

1. Да срещнеш любовта. (boy x boy)Where stories live. Discover now