7

6.8K 559 4
                                    

"Počkej," zastavil mě Jackson předtím, než jsem už v civilním oblečením mohl opustit kavárnu po výjimečné večerní směně. Ohlédl jsem se za sebe - jediný člověk, co tu byl kromě mě a Jacksona, byla Tina, která hadrem utírala stoly. Nevypadala ale, že jí zajímalo, o čem se mnou chce Jackson mluvit. Otočil jsem se teda na něj a čekal, až mi sdělí tu důležitou věc.

"Ne, sedněme si na to," zavrtěl Jackson hlavou, vzal mě za paži a vedl mě k jednomu z rohových stolů s koženými sedačkami. Začal jsem přemýšlet, co všechno jsem za poslední měsíce udělal špatně. Kromě jednoho pozdního příchodu, kdy jsem zaspal kvůli odloženému budíku, jsem žádný přestupek snad neudělal. A kvůli jednomu zaspání mě přece nemůže vyhodit.

"Nenervuj se," mírně se usmál Jackson, když viděl můj výraz. "chci s tebou mluvit jako kámoš s kámošem. Sedni si."

Neochotně jsem se posadil na dřevěnou židli, zatímco se Jackson rozložil na měkké sedačce. Tina pohotově přišla k nám a přejela hadrem i po našem stole.

"Dobře, Tino, jdi," mávl Jackson rukou na baristku. Moc jsem Tinu neznal, v práci se téměř nepotkáváme, ale všichni kolegové jsou vlastně automaticky přátelé, takže když odcházela, přátelsky jsem na ni mávnul. Oplatila mi to.

"Takže k tomu, co jsem ti chtěl říct," odkašlal si Jackson, spojil si ruce a opřel si lokty o stůl. Chvilku po mně běhal očima a pak si povzdechl.

"Víš, jak sem chodí ta holka."

Sem chodí spousta holek, ale jsem si jistý, že myslel tu jednu.

"Měl bys na ni promluvit," vydechl Jackson.

"Vždyť jsem jenom barista," namítl jsem. "Pracuju."

"Jsem rád, že se tak zajímáš o svou práci," ušklíbl se Jackson a já se zastyděl. Možná se mnou teď mluvil jako s kámošem, jak to sám nazval, ale pořád byl můj šéf.

"Prostě si to nějak vymysli. Ale hlavně s ní proboha komunikuj. Už mě nebaví na tebe koukat, jak se vždy po jejím odchodu proměníš na opuštěné štěně. Dělej s tím něco."

Stisknul jsem rty v úzkou čárku. Napadlo mě, jestli to Jackson říká pro moje dobro, nebo pro dobro ostatních. To nevím. Prostě jsem se zvedl a beze slova odešel z kavárny. Směna mi oficiálně skončila.

In Love With the Cofee GirlWhere stories live. Discover now