13. Ontcijferen.

277 15 1
                                    

'Deze brief, is een en al onzin,' zei Arnoud met een boze blik, ik schudde teleurgesteld mijn hoofd en nam naast hem plaatst.
Ik boog een beetje voorover en zo raakte ik Arnoud aan waar door er een lichte blos verscheen, ik bewoog even met mijn hoofd zodat er een gordijn van mijn haar voor mijn gezicht kwam te hangen.

Mijn ogen schoten nog eens over de paar regels heen en ik likte mijn lippen nat, 'Geef eens die pen daar,' ik wees naar de rode pen die aan de linkerzijde van Arnoud op de tafel lag.

Een kwart zal spijt hebben,
Na dat ze een besluit hebben genomen.
Vijf zal weten, wat ze uit het archief mee hebben genomen.

21125.
-B

''2 1 1 2 5,' fluisterde ik, 'Zou het een code voor een kluis zijn? Een datum is niet mogelijk..'

'Deze B, is slim maar toch opvallend Sparks, waar heb je ergens een archief? Het bureau? De bibliotheek?'

Arnoud schudde zijn hoofd, 'Het parlement,'

Een glimlach verscheen op mijn gezicht, ik omcirkelde het woord archief. 'Denk je al wat te hebben Holmes?' ik knikte, 'Wat nou als de getallen een woord aan geven,' hij keek me even aan en graaide de pen uit mij handen, als een bezetene begon hij woorden te onderstrepen.

Een kwart zal spijt hebben,
Na dat ze een besluit hebben genomen.
Vijf zal weten, wat ze uit het archief mee hebben genomen.

21125.
-B

'Kwart, na, vijf, archief!' riep hij tevreden, 'Lian was het zusje van Raaij dus zij kon er zonder moeite komen, de persoon genaamt B ook dus dan moet hij ergens in het parlement werken of goed bevriend zijn met iemand die er werkt!' Ging ik verder.
Arnoud pakte de andere envelop die we nog niet echt hadden aangeraakt hij opende deze en haalde er een foto uit waardoor hij op zijn lip beet.
'Laat eens zien Sparks,' ik reikte mijn hand uit maar hij trok de foto snel weg.
'Sparks!'

'Waarom noem je me bij mijn achternaam?' - 'Och niet zeuren de laatste twee dagen heb je er geen last van gehad dus nu ook niet, en verander niet van onderwerp geef die verdomde foto!', ik zat half op zijn schoot en nu kon ik wel eindelijk bij de foto, mijn ogen werden groot.

Er was een naakte vrouw waarvan haar ogen op de foto waren uitgekrast, in de hoek van de foto zag je een vinger met een zwart vlekje er boven op, ik probeerde het vlekje weg te halen maar al snel besefte ik dat het een moedervlek was.
'Sparks, had Berker een moedervlek op zijn wijsvinger?' - 'Ik heb er niet opgelet Elisabeth,'.
Ik trok mijn lippen tot een horizontale streep en bekeek de foto verder, ik nam aan dat de vrouw Lian was en ze leek te slapen want ze leek geen kick te geven op de foto.
'Misschien is het voor de lol, je weet wel.' zei Arnoud alsof hij wist waar over ik aan het denken was.
'Nee, waarom zou deze stalker het dan sturen naar haar als ze het voor de lol zou doen, ik denk dat ze gedrogeert was op deze foto,'

Ik stopte de foto terug in het envelop, walgelijk gewoon..

*

No shit sherlock.Where stories live. Discover now