31.

245 16 4
                                    

'Volgende week,' Besloot Harry, ho wacht wat?! Ik heb niks gezegd geen ja geen nee, ze kunnen dit niet zomaar even besluiten!?

'Zou ik eerst nog even antwoord mogen geven op de raarste aanzoek ooit en dan ook nog eens zelf bepalen wanneer mijn bruiloft is?' Kwam ik ter sprake, zijn ze helemaal gek geworden ofzo. Ik zou best met Arnoud in het huwelijks bootje willen stappen maar dan wel met mijn naam! En op mijn manier! Stelletje idioten, mannen weer he.    'Nou wat is het?' Bromde Harry, 'Wat is wat?'.

Mevrouw Sparks hapte even naar adem en moest even bijkomen, het liefste zou ik dit ook doen maar de kans kreeg ik niet echt zometeen word Arnoud nog voor mijn neus weggekaapt ook nog. 'Je antwoord, ja of nee?' Drong de man aan. Ik keek even in Arnoud zijn ogen die vol medelijden terug keek, hij wil zijn excuses aanbieden maar dit is niet zijn schuld. Het was dit of hij moest met een dom grietje trouwen. 'Ja,' Zuchtte ik.

'Oké Volgende wee..' Begon de oude man weer. 

'Dat dacht ik dus van niet!' Riep ik kwaad, Arnoud leek niet zo verbaast maar zijn ouders schrokken wel, 'Jullie laten mij geen andere keus dan eigenlijk met Arnoud te trouwen omdat jullie hem anders dwingen met een ander te trouwen, het is ten eerste niet iets wat een ouder met gezond verstand zou doen of het ligt aan mij? Maar jullie gaan nu niet bepalen wanneer en hoe de bruiloft is. Ik zeg, over een half jaar, en ik en Arnoud regelen verder zelf alles, als je er niet mee eens bent prima, kom je lekker niet. Maar het is nou zo, Arnoud heeft me een soort van gevraagd en ik heb ja gezegd. Dus het staat vast dat we  gaan trouwen. Bedankt voor deze geweldige onvergetelijke avond, ik ga naar bed.' Met die woorden zette ik het glas gevuld met rode wijn boos neer en draaide ik me gelijk om, boos vertrok ik naar de slaapkamer en deed rustig de deur dicht.    Ik zou wel willen huilen maar dan voel ik me zwak, het was niet tegen mijn wil in, dat ik het ja woord gaf. Maar als die dag zou komen hadden ik het me toch echt anders ingebeeld. MET een ring erbij. 

Ik weet niet wat er mis is met de vader van Arnoud maar hij was vroeger dol op me, ik was altijd welkom en dan nu dit? Eerst zeggen dat ik geen toekomst voor me heb, geen goede baan. En dan nu? Denken dat hij alles wat er op Arnoud zijn pad komt te bepalen? Is die man gek geworden!

Er klonk beneden nog wat geschreeuw en geschuif maar later was het al wat rustiger. Ik leunde tegen de muur aan en sloot mijn ogen, wachtend.

Ik hoorde een deur dicht vallen, ik zuchtte en hoorde voetstappen de trap opkomen. Ik opende ogen en zag hoe de klink in beweging kwam en Arnoud met een bloedende lip binnen kwam, ik liet mijn mond open vallen en ik voelde de tranen al achter mijn oogleden prikken. Komt dit door mij?

Arnoud lachte lief naar me maar ik omhelsde hem en fluisterde, 'Het spijt me,' in zijn oor.


No shit sherlock.Where stories live. Discover now