BÖLÜM 4-YENİ BAŞLANGIÇLAR

218 45 14
                                    

Durgun Su; eliyle ağzını kapatarak güldü. "Çocuklar deyip duruyorsunuz Sessiz Işık" dedi; -Belli ki böyle bir beklentiniz var. Herhalde dünyayı kurtarmak için yüzlerce istenen donelere uygun çocuk bulacağımızı zannediyorsunuz. Arkadaşlarımın "çocuklar ne yapabilir ki" tezinin üzerini çizdiğimi düşünün. Ya yoksa? Ya sadece iki veya üç çocuğa rastlarsak? Bu kadar emek, çalışma boşa gitmiş olacak. Umarım Başkan ve Karar Kurulu Üyelerinin bir "B"planları vardır.

Sesiz ışık bakışlarını ileriye dikip bir iki saniye durdu. Yüzünün ifadesinden öyle olmamasını dilediği anlaşılıyordu.

-Bu iki günde hazırlanan bir plan değil ama üzerinde aylarca çalışma fırsatımız da olmadı maalesef. Elli uzman gece gündüz bir çözüm için çalıştı sizlerde onlara yardımcı olmak için tüm dikkatiniz vermenizi rica ediyorum.

Ay Işığı düşünceliydi. Kaşlarını çattı; "Sorulardan da anlaşıldığı gibi" dedi;-Bende dahil aramızda son derece deneyimsiz gençler var. Sorguluyor -ki bunun iyi bir şey olduğunu kabul ediyorum- yargılıyoruz. Tüm detayları bilinmeyen bir konuda yargıda bulunmak doğru değildir. Kısaca söylemek istediğim şu; Hata kaldırmayacak bu göreve neden biz seçildik?

Sesiz ışık başını sallayarak "Çok yerinde bir soru"dedi;-Tüm İkarusların veri bantları en ufak detayına kadar incelendi. Sizler en dikkatli, en detaycı ve zihinsel gelişimi en yüksek olanlarsınız. Belki, başkalarının iki dakikada yaptığını, siz beş dakikada yapıyorsunuz ama onlarda hata çıkabiliyorken sizin şimdiye kadar yaptığınız hiçbir işte hata çıkmamış. O nedenle herkes size güveniyor.

Gençlerin kızaran yanakları ve parlayan gözleri söylenen sözlerden ne kadar mutlu olduklarını anlatıyordu.

Kiraz Çiçeği; uzun kirpiklerinin arasından, altın rengi gözleriyle, Sessiz Işığa baktı.

-Çocuklar tüm dünya da mı aranacak? Sekiz milyara yakın nüfusu olan bir gezegenden bahsediyoruz. Çok uzun sürmez mi?

-Bu kadar kalabalık olmamızın nedeni o zaten. Bir çırpıda bulabileceğimizi hiç sanmıyorum.

-Yani bir çocuk Abhazya da diğeri İngiltere de olabilir mi diyorsunuz?

-Kesinlikle. Ama şans eseri çoğu aynı ülkede veya şehirde bile olabilir.

-O halde çocuklar farklı şehirde veya ülkedeyse görev sırasında birbirleriyle nasıl iletişim kuracaklar? Yani birlikte bir şeyler yapacaklarını varsayarak söylüyorum. Sonuçta her şeyleri farklı olacak! Birbirlerinin yaptığı şakayı bile anlamayabilirler.

Başlar anlamlı anlamlı içini çeken ikarusa döndü. -Sanki çocukları bulduk, tüm sorunlarımızı hallettikte birbirleriyle irtibat kurmaları kaldı!

-Ama mantıklı Gece Gülü! Buraya merak ettiklerini sormaya da geldiniz. Ön toplantının amacı bu! Kimilerine mantıksız gelebilir ama her bir çocuğa " erişim kristali" verilecek.

-Şaka yapıyorsunuz! -Gümüş Yıldız; gözlerini kocaman açmış hayretle Sessiz ışığa bakıyordu.-İnci Çiçeği'nin söylediği doğru olamaz değil mi? -Çok manasız! İnanmakta zorluk çekiyorum. Karar kurulu nasıl böyle bir şeye inanabilir! Bunca deneyimimizden sonra geldiğimiz noktaya bakın! çocuklar! Pöf! O ırkın menfaat için yaptığı savaşları içimiz ezilerek seyretmedik mi?. Ya ihanetler? Kıskançlık? Kendini beğenmişliklerine mazeret bulmak zorunda bile değilim.

-Sanıyorum, yani benim algıladığım kadarıyla eğitimin, her derdin devası olduğuna inanıyorlar. İyi eğitilen çocuklara da güvenebileceklerini düşünüyorlar.

Sessiz Işık sesini yükselterek "yapmayın ama" dedi; ön etütleri görmezden gelemezsiniz. Başka çaremiz olsaydı onu denemez miydik sanıyorsunuz? Zaman çok değerli arkadaşlar!

UFUK ÜLKESİWhere stories live. Discover now