28.BÖLÜM-KEDER, UFUK ÜLKESİNDEN DÜNYA'YA AKIYOR

92 19 16
                                    


28.BÖLÜM

KEDER; UFUK ÜLKESİNDEN DÜNYA'YA AKIYOR

Başkan ellerini sürtüp oluşan elmasın ışığının tüm odaya yayılabilmesi için avuçlarını ardına kadar açtı. Milyonlarca irili ufaklı baloncuğun içinde, dünyada yaşayan ikarus ailelerinin yüzü görüldü. Hepsi özlemle bir şeyler söylemek için ağızlarını açmışken keder dolu yüzleri görüp sustular. Sadece sessizlik içinde selamlaşıldı. Güzel günlerde kucaklaşmanın bir başka şekli olan kelimeler bugün luzumsuzdu.

-Hepinizin Öfkeli Güneş'i hatırladığınızdan eminim. Ne yazık ki şu anda dünyada. Kendisine, beyinlerini yıkayarak, insan köleler oluşturmuş. Anladığımız kadarıyla da tek amacı sizlere, yani dünyada yaşayan ikaruslara zarar vermek. İtalya da yaşayan Göl Kuğusu ve uçan Ok'a maalesef, aldığımız tüm önlemlere karşın ulaşmayı başardı. Arkadaşlarımızı ucu ucuna kurtarabildik ama dört iyi, masum insan bizim yüzümüzden öldü, böyle bir şeyi beklemediğimiz için geciktik.

Öfkeli güneş, tespit ettiği yerlere önce adamlarını göndererek soruşturuyor. Bildiğiniz gibi çevrenizdeki insanların zihni, sizlerle ilgili bilgi vermemeleri konusunda sınırlandırılıyor. Öfkeli Güneş'i de şüphelendiren bu sınırlandırmalar olmuş olmalı. Yakınlarınızdakilerin algılarının kötü yönde biraz renklendirilmesi gerekiyor. Artık sizin hayal gücünüze bırakıyorum. Huysuz, kavgacı, cimri gibi insansı huylar katın kişiliğinize ama abartmayın olur mu? Dostları kaybedip düşman edinmeyin bir de.

Çok dikkatli olun. Öfkeli Güneş'e tüm çabalarımıza rağmen ulaşamıyoruz. Enerji kesimi uygulayarak, tamamen kendini izole ederek dolaşıyor. Yani yanınızda bile olsa, o kendini açığa çıkarmadan sizin onu algılayabilmeniz imkansız. Tekrar ediyorum dikkatli olun. Eğer aranızda dönmeyi arzu eden olursa bir bahane üretmesine hiç gerek yok. Sorunuz var mı?

İkarus aileleri o kadar şaşırmışlardı ki, başkanın söylediklerini sindirmeden soru soracak halleri kalmamıştı. Başlar belli belirsiz sallandı ve iletişim kesildi.

Audel'in yeni ailesi, yüzde sekseni siyah olan, Amerika'nın Atlanta şehrinde yaşıyorlardı. Gündüzleri çok sakin olan şehirde, geceleri siyah ve beyaz çetelerin çatışmaları sahne alırdı Şehrin sakinlerinin alıştığı bu rutin davranışlar, tedbirli davranmaları koşuluyla kimseyi farklı önlemler almaya itmezdi ama her şey kötü yönde akıl almaz bir şekilde, hızla değişiyordu.

AUDEL VE YÜZLEŞME

Audel, yoldaşı ve yeni ailesi evlerinin salonunda oturmuş şehirdeki gündüzleri de artan kargaşayı konuşuyorlardı. Sabah saatlerinde, yanlarına ürkütücü görüntüsüyle, Audel'in yoldaşı kurt köpeği Fırtınayı da alarak, dolaşmak için dışarı çıkmışlardı. Hotlanta caddesinin nerdeyse ortasında, İki hırpani kılıklı adam tarafından yolları kesilmiş ve ellerindeki bıçakları aşağı indirmelerini, Bulutlu Gökyüzü' nün zihinlerine dokunup sakinleştirmesi ile sağlayabilmişlerdi. Normal hallerine dönen adamlar, ağlayarak; günlerdir bir şey yemediklerini, artık doğru düşünme yetisini de kaybettiklerini anlatmışlardı.

Sokakta, ihtiyaçlarını yarım yamalak temin edebilen insanlar, koşarak evlerine dönmeye çalışıyorlardı. Korku şehirde kol geziyordu. Bakışlar ürkek, davranışlar güvensizdi. Şehir; çocukların sokağa çıkıp oyun oynayabileceği bir yer olmaktan çıkmıştı.

Atlanta iş bulma açısından, Amerika'nın en rahat şehirlerden biriydi. Dünyaca ünlü birkaç büyük holdingin burada olması ve zengin gece hayatı insanlara kolayca iş bulma imkanı sağlıyordu. Ancak tüm dünyada devrilmeye başlayan domino taşlarının etkisi burasını da vurmuştu.

UFUK ÜLKESİWhere stories live. Discover now