Глава 3

1.6K 119 5
                                    

Гледната точка на Деймън:

Това, че звъня на врага си в 4 сутринта, не ме прави луд. Аз не съм побъркан, макар че Тринити ми го казва всеки ден, откакто се научи да говори. Което си е доста време.

И да, разбира се, че си имам цел. За къде без нея. А тя е: Събери колкото се може повече информация. Щеше да е много по-лесно, ако Лукс не беше толкова труден характер. И не беше толкова красива.

Всъщност тя беше красива преди пет години. Сега беше неземно прекрасна. Тъмно зелените й очи бяха като бездънни. Имах чувството, че мога неусетно да потъна в тях, а и се упасявам, че никога нямаше да поискам да си тръгна от мястото, на което щяха да ме отведат.

Поне си имах трофей от победата днес - още подхвърлях в ръце нейната кама. Оръжието приличаше на собственика си и една дума го описваше точно - изяществото.

Надигнах се от леглото, вече бе станало осем часа. Нева лежеше от дясната ми страна и бе прегърнала възглавницата ми. За днес нямах програма. Свободен ден за излежаване на плажа. А може би и за някоя гонка вечерта. Не е като да нямах време да реша.

Слязох в хола, където Карсън и Тринити спяха на дивана.

- Трин, стая нямаш ли? - и двамата подскочиха като ужилени и стреснато се огледаха.

- Какъв ти е проблема, човече? - изгледа ме накриво Карсън.

- Кой ти е казал, че има такъв? - отвърнах и се отправих към кухнята.

Лоша новина за мен - в хладилника нямаше нищо. Извадих телефона си и си поръчах закуска. След петнайсетина минути поръчката ми пристигна и аз отново се върнах в стаята си, стъпвайки тихо, за да не събудя Нева. Излязох на терасата и седнах на диванчето. След малко и Нева се появи.

- Добро утро, скъпи. - тя уви ръцете си около мен и ме целуна.

- Добро утро. Искаш ли? - предложих и едно парче от кекса с боровинки.

- Може. - отвърна и се настани в мен.

В същия момент пред къщата паркира някаква кола. Веднага познах човека - беше Андрес. Беше добър приятел с родителите ни. По принцип преподава история в един от университетите в Лос Анджелис, но иначе е специалист и по нашата история. Той е трипър - може да пътува през времето. Разбирате, защо историята му се отдава.

THE HYBRID PRINCESSTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon