-Kesit 1-

874 47 4
                                    

Aylin in ağzından;

Bir türlü susmayan kızımı giydirmeye çalışıyordum.Tişörtünü sonunda giyince,hava soğuk olduğu için montunu da üstüne giydirdim.

Hadi doğru düzgün konuşsa,neyse de,kendince bir dil üretmiş,konuşmadan durmuyordu.Gerçi,bu Tilki ile işimize geliyordu.Geceleri yanımıza gelip bize masal anlatmaya çalışıyordu.Biz de zamanla mayışıp uyuyorduk.Tabi bazen bizim dinlemediğimizi anlayıp kolumuzu sıkıyordu ama evdeki neşe kaynağımız oydu.

Tam hazır olunca kucağıma aldım ve merdivenlerden indirdim.Birgün kendi kendine inmeye çalışırken düşmüştü,o günden sonra yalnız bırakmıyorduk onu...

Koşarak koltukta uyuya kalmış babasına gitti.Sanırım hazırlanmamız biraz uzun sürmüştü.

Güldüm.

Hayal,küçük elleri ve ayakları ile babasının üstüne tırmandı ve yanağından öptü.Hayal ve benim onu öperek uyandırmamızdan çok hoşlanıyordu.

"Baba!!Kalk aytık geç kaydık"

Lunaparka gitmeyi çok seviyordu ve iki hafta yalvarmasından dolayı bizi mecbur bırakıyordu.Üç yaşında cırtlak sesli bir kız bilmediğiniz bir dil ile iki hafta size baskı uygularsa siz de mecbur kalırsınız.Aslında içten içe ben de istiyordum.Uzun zamandır gitmiyorduk.

Tilki,birkaç öpücük ve sarsmadan sonra gözlerini açtı.

Hayal i öptükten sonra yanıma geldi.Bu aralar hep Hayal i öpüyordu.Artık Hayal i kıskanmaya başlamıştım.

Yüzümdeki ifadeyi görünce sırıttı ve dudağıma bir öpücük kondurdu.

"Aaaaa"diye bağırdı Hayal.

Tam da kişisinin yanında öpmüştü.

Hayal in baktığı yere baktığımda,bizi görmediği için şükür namazı kılmayı düşünüyordum.Hayal koşarak yanımıza geldi ve ikimizin de elini tuttu.Sonra bizi peşinden sürüklemeye çalıştı ama küçük bedeni buna izin vermedi.Biz de kendini güçlü görsün diye kendimiz yürümeye başladık.Sürüklediğini sanıyordu...Yaşasın kötülük!!

Kapıdan çıkmayı başardık.Hayal elimizi bıraktı ve kollarını bana uzattı.Kucağıma almamı istiyordu.

Onu kucağıma aldıktan sonra,arabanın kapısını açtım ve Hayal i bebek koltuğuna oturtup kemerini bağladım.Kapısını kapattıktan sonra,Tilki nin yanındaki yerimi aldım.

Tilki arabayı çalıştırdı.Yolda giderken,Hayal bağırmaya başladı.

"Aaa pamukşekeyci!!"

Elleriyle pamukşeker satan adamı gösteriyordu.Daha doğrusu pamukşekerleri...

"Tilki,hadi dur da alalım."

"Tamam."dedi ve pamukşekercinin önünde durdu.Hayal i arabadan indirmeye gerek olmadığı için kendim gittim ve bir pamukşeker aldım.Sonra açıp Hayal in eline verdim.

Yine kendi yerime geçtim ve yola devam ettik.

Arkaya döndüğümde,gözlerim irileşti.Ah,biliyordum böyle yapacağını.

Pamukşekeri eline yüzüne bulaştırmıştı.Yapış yapış olmasından çok nefret ederdi.Ama bir sorun yok gibi görünüyordu.

Önüme döndüm.Hayal yine çenesini açtı.

"Baba?Seyiy adın niye Tiyki?"

Gülmeye başladım.Geçenlerde,oyuncakçıdan,hayvanları öğreten 3d kitap almıştık.Hayvanları yarım yamalak biliyordu.Ben de bu soruyu soracağı günü bekliyordum.

EN BAŞTANWhere stories live. Discover now