Hoofdstuk 4

1.7K 97 4
                                    

Hoofdstuk 4
Kayla p.o.v

'Dus je hebt ruzie met hem?' Vraagt Alice, als we in de pauze naar buiten lopen. Ik haal mijn schouders op. 'Ik weet niet wat met Jackson aan de hand is, maar hij doet raar.' Zeg ik. 'Hij heeft vast zijn redenen.' Zegt Alice. Ik frons. 'Heb jij met hem gesproken?' Vraag ik. Verbaasd kijkt ze me aan. 'Hoe bedoel je?' 'Gewoon. Weet jij waarom hij niet wilt dat ik met Jacob om ga? Jij kent Jacob blijkbaar.' Alice haalt haar hand door haar blauwe haren. 'Laten we het erop houden dat ik begrijp waarom Jackson zich zorgen om je maakt.' Zegt ze, terwijl we verder lopen naar onze vaste plek. 'Maar waarom begrijp je dat? Wat is de reden?' Vraag ik. Alice haalt haar schouders op en zet haar zonnebril op.

Verderop zie ik een groep met jongens zitten. Ik kijk goed en zie Jacob ertussen zitten. Luide muziek komt van hun vandaan, uit boxen. Iets aan Jacob trekt me aan en ik weet niet wat het is. 'Nogmaals: ik begrijp Jackson wel. Laten we het er maar op houden dat Jacob niet altijd even vriendelijk is geweest.' Zegt ze. Ik zucht gefrustreerd. 'Geef me een voorbeeld!' Roep ik uit. Alice zucht en leunt achterover, zodat ze met haar gezicht in de zon zit. Ik bijt gefrustreerd op me lip.

Gefrustreerd sta ik op. 'Best, dan kom ik er zelf wel achter.' Zeg ik en loop richting Jacob.

Als ik dichterbij kom, kijkt Jacob me recht aan. Ineens besef ik dat ik eigenlijk niet weet wat ik tegen hem zal moeten zeggen. Ik ben hier veel te verlegen voor!

Geweldig.

Ik glimlach en loop toch naar hem toe. 'Hé.' Zeg ik. 'Hee.' Zegt Jacob. Zijn vrienden kijken me aan, waardoor ik me nog ongemakkelijker begin te voelen. 'Kom erbij zitten.' Zegt hij en schuift een stuk op. Ik glimlach en ga naast hem zitten. 'Thanks.' Zeg ik.

Zijn vrienden kijken elkaar grinnikend en grijnzend aan, waarna ze verder gaan met hun eigen gesprekken.

De zon schijnt fel en het is erg warm buiten. 'Vertel, wat kom je doen?' Vraagt Jacob en kijkt me aan. 'Ik wilden je wat vragen.' Zeg ik, terwijl ik een tikkeltje nerveus aan mijn nagels pulk. Jacob knikt. 'Wat is er gebeurd tussen jou en Jackson?' Jacob kijkt me een tikkeltje verbaasd aan. 'Er is niks tussen ons gebeurd.' Zegt hij. Ik knik langzaam en overweeg even om m'n mond maar gewoon weer dicht te houden, maar dat doe ik niet. 'Hij leek niet zo blij gister, aan de telefoon.' Zeg ik. Jacob grinnikt, zonder een greintje humor te tonen. 'Laten we het erop houden dat Jackson en ik wel eens ruzie hebben gehad.' Zegt hij. Ik bijt op m'n onderlip en kijk naar m'n nagels. Goed gedaan, Kayla! Fantastisch gewoon.

'Sorry, ik wil je niet ongemakkelijk maken.' Zeg ik zacht. Jacob kijkt me weer aan. 'Hé, kijk niet gelijk zo nerveus.' Zegt hij. Ik bijt weer op mijn onderlip en knik. Het is een tik als ik nerveus, zenuwachtig of verlegen word. Jacob grinnikt en duwt met zijn schouder speels tegen me aan. 'Je moet niet zo verlegen zijn.' Zegt hij. Ik voel mijn wangen rood worden en ik weet niet eens waarom.

'Hé, er is vanavond een feest. Ga je mee?' Vraagt hij ineens. En opnieuw word ik rood... Fantastisch.

Ik knik snel. 'Ja, is goed. Waar is het?' 'Op een groot veld in het bos, er komen veel mensen, maar het is wel relaxt. Er is een groot kampvuur, goede muziek...-' 'En natuurlijk een grote hoeveelheid drank!' Lacht een van de jongens. Ik schud lachend me hoofd. Jacob duwt lachend tegen de jongen aan, waarna hij zich weer op mij richt. 'Hoe oud ben je eigenlijk?' Vraagt hij. 'Vijftien.' Zeg ik. 'Oeh, geen drank voor jou dan.' Zegt hij en knipoogt.

~~~

Ik haal m'n hand door m'n haar en kijk in de spiegel. Ik heb een high waisted short aan met een croptop erboven, grotendeels gemaakt van wit kant. Ik doe eyeliner en mascara op. Vanuit mijn ooghoek zie ik een bus met mouse staan. Ik spuit een grote mouse bol op mijn hand, die ik in mijn haar verspreid.

I was a wolf, and she my moonWhere stories live. Discover now