Hoofdstuk 13

1.3K 88 4
                                    

Kayla p.o.v

'Dit is de Vodafone voicemail van...-' Verbaasd kijk ik naar mijn telefoon.

'Neemt Jacob niet op?' Vraagt Alice. Ik schud mijn hoofd. Het is al een week geleden na onze zoen en hij is nergens te bekennen. Hij neemt niet op, antwoord niet op zijn berichten en komt niet op school. 'Ik weet niet waar hij is.' Zeg ik. 'Weet Maya of James niks?' Vraagt J-Jay, die een frietje van Alice afpakt. 'Ik weet niet waar ze zijn.' Zeg ik. Alice is even stil en wijst dan naar de parkeerplaats. 'Daar.' Zegt ze. Verbaasd kijk ik richting de parkeerplaats. 'Maar ik zie ze niet...-' Precies op dag moment lopen Maya en James de parkeerplaats op, richting het schoolplein. Ik zwaai naar ze en ze knikken, waarna ze rustig naar onze kant komen.

Ik kijk Alice een verward aan, het zal toch niet... 'Misschien een rare vraag... Maare, hoor jij wat meer dan de meeste mensen kunnen horen?' Vraag ik vaag. Alice grijnst en laat zich in het grasveld vallen waar we op een kleed zitten. Ik trek mijn wenkbrauwen ongelovig op. 'Alice! Je bent een weerwolf!' Sis ik. Alice begint hard te lachen, net als J-Jay. 'Een weerwolf? Raad nog een keer schat.' Lacht ze en ze haar zonnebril af. Verward kijk ik haar aan. Ze weet duidelijk van het weerwolf-gebeuren af. Ze leunt op haar ellebogen, opent haar mond een stukje en twee lange hoektanden groeien. 'Vampier.' Zegt ze zacht en haar hoektanden krimpen weer.

James en Maya ploffen naast ons neer op het kleed. 'Hee!' Zegt Maya en grijnst. 'Kijk uit hoor, Alice bijt.' Zegt ze. Ik gaat met haar hoofd op James' benen liggen.

'Waar is Jacob?' Vraag ik. James zijn blik veranderd en hij schudt zijn hoofd. 'Die zie je voorlopig niet meer.' Zegt hij. Verward kijk ik hem. 'Hoe bedoel je?' Vraag ik. 'Zijn ouders hebben hem opgesloten. Letterlijk.' 'Kan ik niet langs komen? Ik weet toch al van alles.' James grinnikt, zonder humor. 'Ik mag niet eens langs komen. Hij krijgt thuis les en mag alleen buiten komen om te trainen. Zijn ouders zijn geschrokken.' Legt hij uit. Ik trek mijn wenkbrauwen op. 'Maar voor hoelang?' James haalt zijn schouders op. 'Geen idee. Hij krijgt op zijn achttiende de Alpha-titel en zijn vader wilt dat hij de verantwoordelijkheid aan kan. Ze zijn aan kijken voor een oplossing. Misschien word het bloed uit een zak van bloeddonors, misschien gaan ze wat anders proberen.' Vertelt hij. Ik zucht. 'Lekker dan. Waarom neemt hij niet op?' James haalt zijn schouders op. 'Geen idee.'

'Waar is jullie territorium?' Vraag ik en ga rechtop zitten. Als hij me niet wil brengen, ga ik zelf wel. Maya begint te lachen en komt omhoog. 'Wat was je van plan? Zelf gaan? Voordat je ook maar het territorium opkomt, word je afgemaakt. Ze willen geen mensen in de buurt hebben.' Lacht ze, zonder humor. 'Ik wil hem zien.' Zeg ik. Ik heb al sinds onze zoen nauwelijks geslapen en ik weet niet waarom.

J-Jay en Alice beginnen te grijnzen. 'Wat?' Vraag ik. 'Hebben jullie gezoend?' Vraagt Alice. Ik word rood. 'Wat is dat nou voor vraag?' Mompel ik. 'Ja of nee?' Lacht Alice. Ik twijfel, maar knik dan snel. Ze kijken elkaar grijnzend aan. 'Wat?' Vraag ik en kijk ze een voor een aan. Maya zet haar zonnebril weer op en staat op. 'Ik ga een patatje halen.' J-Jay trekt Alice mee. 'Laat dit maar aan onze weerwolf over.' Lacht hij en knikt naar James, waarna ze met zijn drieën weglopen.

'Wat is er?' Vraag ik nieuwsgierig. 'Je mate-band word sterker.' Zeg hij. Ik frons. 'Ik ben geen weerwolf.' 'Ja héhé, dat weet ik zelf ook wel. Jacob heeft invloed op je. Meer dan jij doorhebt. Als hij aan je denkt, ga jij je onrustig voelen. Er is geen band sterker dan een band met een weerwolf... Of hybride in dit geval.' Legt James uit. Ik kijk hem nog steeds verward aan. Daarom slaap ik niet s'nachts. Jacob slaapt natuurlijk niet en als hij aan mij denkt, word ik wakker.

'Heb ik ook invloed op hem?' Vraag ik. James grinnikt en ik frons. Wat is er zo grappig? 'Geestelijk niet, jij kan hem niet onrustig maken door aan hem te denken of iets, maar lichamelijk...' Lichamelijk? 'Hoe bedoel je?' Vraag ik. James schud lachend zijn hoofd, duidelijk niet weten hoe die dat uit moet leggen. 'Hoe hoger de rangorde, de hoger de... lust naar zijn mate.' Ik kleur rood. Waar gaat dit nou weer over? 'Waar slaat dat nou weer op?' James begint ongemakkelijk te lachen. 'Het is moeilijk uit te leggen aan een mens. Elke aanraking is zoveel sterker op een weerwolf -en ook een vampier trouwens. Jacob zal dit nog heftiger hebben, doordat hij een hybride is. Des te hoger de rang, des te sterker alle zintuigen en aanrakingen zijn. Jacob dus, als toekomstige alpha, heeft dat dus ook.'

De bel gaat en ik ben nog steeds zo rood als een tomaat. Het idee dat Jacob en ik samen... laat maar. Ik word bij het idee alleen al nóg roder.

'Je moet me naar Jacob brengen!' Zeg ik als James opstaat. James trekt zijn wenkbrauwen op. 'Ik wil met hem praten.' Zeg ik. James fronst en schudt zijn hoofd. 'Ik heb een Alpha en een Luna. Ik ga niet hun regels overtreden.' Ik trek een pruillip. 'Toe nou!' Smeek ik hem. James schudt zijn hoofd. 'Ga naar je les en zet het uit je hoofd. Je komt het territorium niet op.' Zegt James simpel. 'James!' Roep ik uit. 'Doeeeeg!' Roept hij en rent weg.

Ik zucht en loop richting de school. Kinderachtig gedoe...

I was a wolf, and she my moonWhere stories live. Discover now