1; Tickets.

5.9K 180 19
                                    


Emily's point of view.

'Wanneer is je volgende optreden?' vraagt mijn moeder aan mijn broer Kaj. 'Zondag, in Hilversum.' antwoord Kaj. 'Leuk.' glimlacht mijn moeder. Ik neem een hap van mijn bloemkool. Mijn broer kijkt me aan. 'Wat is er?' vraag ik. 'Je bent zo stil, en je bent nooit stil aan tafel.' zegt hij. 'Ik word gewoon gek van al die leugens, ik wil kunnen vertellen over mijn tweeling broer.' mompel ik en ik leg mijn bestek neer. 'Ik doe het alleen om jou te beschermen.' antwoord hij. 'Dat weet ik, maar ik haat het, ik kan mijn vrienden niet eens thuis uitnodigen!' roep ik. 'Emily rustig.' antwoord mijn moeder. 'Ik ben er klaar mee.' zucht ik en ik sta op. Als ik naar boven loop hoor ik mijn broer tegen mijn moeder zeggen:'Volgensmij is er meer aan de hand.'. Meer hoor ik niet want ik smijt mijn kamer deur dicht en laat me huilend op mijn bed vallen.  

Ik ben Emily. Het tweeling zusje van Kaj van der Voort, inderdaad. De Kaj uit B-Brave. Het lijkt leuk, maar ik vind het vreselijk om alles te moeten verzwijgen. Mijn vader heeft ons een maand geleden verlaten, zonder iets te zeggen is hij weg gegaan. Ik mis hem zo erg, maar laat het niet merken. Ook Kaj doet alsof het hem niks boeit. Maar ik weet dat hij hem ook mist. Ik voel het gewoon, we zijn tenslotte een tweeling. Ik denk nog elke dag aan mijn vader. Ik ben boos op hem, maar toch mis ik hem heel erg. Mijn broer en ik zijn heel close, hij noemt me zelfs prinses. Ik hou zo veel van hem en ben zo trots op hem, maar dat ik dit moet verzwijgen is vreselijk.

De deur van mijn kamer gaat open en Kaj komt binnen. Hij gaat op de rand van mijn bed zitten. 'Het spijt me, Em.' zegt hij. 'Ik weet dat het moeilijk voor je is, maar ik ben gewoon bang dat mensen je haat gaan sturen.' verteld hij. Ik ga recht op zitten. Ik zie de pijn en spijt in zijn ogen. Ik schud mijn hoofd. 'Dat is niet het enigste.' zucht ik. 'Wat is er prinses?' vraagt Kaj bezorgt. 'Ik mis pap.' snik ik. Er rolt een traan over Kaj zijn wang. 'Jij ook he?' vraag ik. Hij knikt. 'Heel erg.' antwoord hij. Ik sla mijn armen om hem heen en allebei barsten we in tranen uit. 'Waarom ging hij zo maar weg?' snik ik. 'Ik weet het niet prinses.' snikt hij. Ik veeg mijn tranen weg. 'Ik haat dat hij weg is gegaan, hij heeft ons achtergelaten, ik haat het om te moeten liegen en alles te verzwijgen.' zeg ik. Hij pakt mijn gezicht vast. 'Binnenkort hoef je niet meer te liegen prinses, ik beloof het je.' zegt hij. 'Echt?' vraag ik. Hij knikt en houdt zijn pink omhoog. Ik draai die van mij er om heen. 'Pinkiezweer.' zegt hij. 

'Emily!' schreeuwt mijn beste vriendin Alison en ze rent naar me toe. Ik zet mijn fiets in het fietsenhok. 'Wow, wat is er met jou?' grijns ik. 'Ik heb twee kaartjes kunnen regelen voor de bad tour van B-Brave zondag!' gilt ze. Ik trek wit weg. 'Euh leuk.' antwoord ik. 'En jij gaat met me mee!' roept ze. Shit. 'Alison, weet je niemand anders?' zucht ik. Ik doe mijn fiets op slot en loop de school in. 'Em, alsjeblieft, ik ben ook met jou naar 5 Seconds of Summer geweest.' smeekt ze. 'Oké, ik ga mee.' zucht ik. 'Yes!' schreeuwt ze. Hoe ga ik dit aan Kaj vertellen?

'Kaj!' schreeuw ik als ik thuis aan kom. Ik loop naar de woonkamer. Mijn moeder en Kaj zitten op de bank, ze zijn allebei stil. 'Wat is er?' vraag ik. 'Ik ga naar een andere school, samen met Dioni.' verteld Kaj. 'Wat is daar zo erg aan?' vraag ik. 'Ik ga naar jou school, ik kom bij jou in de klas, verzwijgen dat we broer en zus zijn word nog moelijker, we lijken op elkaar.' zegt hij. 'Wat? Hoezo?' vraag ik. Ik krijg altijd al naar mijn kop gegooit dat ik op Kaj lijk. 'Jouw school is kleiner, Dioni en ik hebben heel veel last van onze fans, we houden van ze. Maar op school is het vervelend.' legt hij uit. Ik knik. 'Geen probleem.' antwoord ik. Natuurlijk is het wel een probleem. 'Maar, je gaat heel hard lachen om wat ik nu ga vertellen.' zeg ik. 'Die vriendin van mij, Alison, waar ik wel eens over verteld heb, heeft kaartjes kunnen regelen voor de Bad tour zondag, en drie keer raden wie er mee moet.' mompel ik. Mijn moeder en Kaj beginnen te lachen. 'Je gaat naar een concert van mij en de jongens?' lacht hij. Ik knik. 'Ik moest wel, ze is ook met mij naar 5 Seconds of Summer geweest.' mompel ik. Kaj valt op de grond van het lachen. 'Dat word nog wat, dan kan ik niks meer, dan leid je me af.' grijnst hij. 'Jaja.' mompel ik. 'Ik heb op eens een plan.' zegt Kaj weer serieus en hij staat op. Ik kijk hem verbaasd aan. 'Geloof me prinses, binnenkort hoef je niet meer te liegen.' zegt hij en hij drukt een kus op mijn hoofd en loopt dan de deur uit. Ik kijk mijn moeder een beetje verbaasd aan en die haalt haar schouders op. 






Twins? (Voltooid)Where stories live. Discover now