43; Dood?

1.9K 105 13
                                    

Emily's point of view.
Ik laat me op de grond zakken. 'Hoe bedoel je.. Ziek?' stotter ik. Kaj gaat naast me zitten. 'Longkanker.' snikt hij. 'Nee! Dat mag niet!' roep ik. Hij slaat zijn armen om me heen. 'Het komt wel goed prinses.' stelt hij me gerust. Ik schud mijn hoofd. 'Wanneer weet je het zeker?' vraag ik. Tranen stromen over mijn wangen. 'Als ze me bellen met de uitslag.' legt hij uit. Ik leg mijn hoofd op zijn schouder. 'Je mag niet dood.' snik ik bang. 'Dat gebeurt niet prinses, echt niet.' zegt hij.

Het is nu een week later en het is officieel, Kaj heeft longkanker en ligt in het ziekenhuis. Dioni en ik komen net terug van het ziekenhuis, wat vreselijk om mijn broer zo te zien. Hoe hij moet vechten voor zijn leven en hoe snel hij achter uit gaat.

'Longkanker.' fluistert Dioni. Ik zie dat hij zijn tranen in houdt. Ik doe de deur dicht en ga op zijn benen liggen. Mijn armen net boven zijn broek en mijn hoofd op zijn onder buik. 'Ik wil niet dat hij dood gaat.' snik ik. 'Babe, het komt goed geloof me.' glimlacht hij en hij drukt een kus op mijn mond. De deurbel gaat en ik sta op. Ik loop naar de deur en open hem. Er staan twee politie agenten voor mijn neus. 'Ben jij Emily van der Voort?' vraagt de man. Ik knik en laat ze naar binnen. 'We zijn hier om te laten weten dat Mercedes na het bewijs van jullie is opgepakt. Volgende week is haar recht zaak.' zegt de vrouw. 'Meent u dat?' vraagt Dioni. Ze knikt en nemen afscheid. 'Dat is geweldig!' roept Dioni. Ik sla mijn armen om hem heen.

Ik loop de ziekenhuis kamer in. 'Kaj!' roep ik blij. 'Prinses.' glimlacht hij. Ik slik even. Hij ziet er moe en zwak uit. Ik sla mijn armen om hem heen. 'Je mag niet dood gaan Kaj.' snik ik. Hij wrijft over mijn rug. 'Dat gebeurt niet. Ik blijf vechten.. Voor jou.' glimlacht hij. Ik knik. Er komt een dokter binnen. 'Kaj.' zegt hij. 'Ja?' vraagt Kaj. Ik slik even, hij kijkt niet blij. 'Ik heb slecht nieuws voor je.' zegt hij. Ik knijp even in Kaj zijn hand. 'Je moet geopereert worden voor dat de ziekte zich verspreid.' verteld de dokter.

Hey boterbloempjes.
Sorry hier voor eh.. Maar ik heb goed en slecht nieuws.. Het slechte nieuws is dat ik denk dat ik het boek langzaam af ga ronden.. Maar het goede nieuws is als ik dat doe dan komt er wel een deel 2! Xo


Twins? (Voltooid)Where stories live. Discover now