8. Ceata deasa

5.5K 272 7
                                    

8. Ceata deasa

Era un loc derapanat. Peste tot in jur, casele erau pe jumatate stricate sau lipseau mari parti din ele, curtile nu mai existau si drumul ce serpuia printre acestea abia daca se mai vedea. Si totusi, acest mic loc scos din filmele de groaza se afla la una dintre periferiile orasului. Periferie nepopulata, nu de oameni sanatosi la cap. Drogatii, curvele, mafia, ei toti iubeau acest loc deoarece politia nu facea raiduri prea dese prin aceste parti, mai ales din cauza faptului ca aici aveau intalnire cei mai mari interlopi ai lumii, un prilej extraordinar de captura, dar nu pentru politia din acel oras. Cei mai periculosi oameni ai lumii se intalneau acolo, punand la cale urmatoarele lovituri, construind prietenii sau facandu-si dusmani de moarte.

O umbra se ivi dintre copaci, calcand alene pe pietrisul drumului ca de tara. Fara zgomot, fara sa dea de stire ca se afla acolo, umbra continua sa se apropie de casa ce servea drept adapost pentru intalnirea din acea seara, singura din acel an, chiar. Era un prilej extraordinar pentru umbra sa gaseasca niste raspunsuri la intrebarile pe care le avea si nu era greu deloc.

Deja voia buna se putea distinge de la o distanta considerabila, in aer plutind mirosul intepator al bauturilor scumpe si al doamnelor darnice sa sa ii faca pe domnii incordati de drum sa se destinda.

Umbra se oprii, privind in jur.

Intunericul se instalase de cateva ceasuri, iar intre copacii care inconjurau mica portiune de “civilizatie”, o bufnita isi striga of-ul, tipandu-si cu disperare durerea. Caini se vedeau ici-colo, si nu niste caini depravati, vai mama lor, care nu aveau ce manca; erau caini plini de muschi, dresati de cei mai buni sa nu lase pe nimeni strain grupului periculos sa se infiltreze. Ochii lor sclipeau in noapte, infometati de sange, asteptand ca oricine de acolo sa faca o minuscula greseala ca ei sa intre in joc.

Colturile gurii umbrii se ridicara smechere in sus, curbandu-se intr-un ranjet nebun, iar ochii incepusera a-i sclipii mult mai tare.

Cu mainile in buzunar, umbra pornii din nou spre ascunzisul mult prea la vedere. Luminile becurilor si ale lumanarilor  din jurul casei, dadeau noptii aceleia un aer ciudat, in aer plutind miresme dulci ce ii faceau greata. Daca nu stia despre ce e vorba acolo, ar fi putut jura ca se face un ritual in care satana i-ar fi posedad pe toti cei prezenti, luandu-le mintile si gasindu-si atat ofrande cat si placeri.

Rasufla pe gura, tot cu ochii sclipind si isi tara corpul in acea directie. Ajuns in fata casei, impinse usa cu piciorul, fara sa se deranjeze prea tare si intra. Un aer slinos ii infunda narile si vederea ii fu luata de orgia din casa. Bineinteles, astfel de orgii deschideau noaptea, apoi toti, trecuti de febra sexului, puteau discuta relaxati la un pahar sau mai multe.

Fara prea mare bagare de seama, umbra trecu printre trupurile infierbantate si intra in camera principala, unde gasii acelasi lucru. Cu aceeasi indiferenta, trecu peste tot si deschise usa spre pivnita.

Ca orice pivnita;

Scari subrede.

Intuneric.

Panze de paianjeni.

Sobolani.

Si alte minuni.

Cobora ca o stafie pe scari, aproape fara sa le atinga si merse prin intuneric spre o alta usa metalica, de data asta. Insa, se afla in fata unui perete destul de murdar si plin de praf. Privi cu atentie peretele si se intoarse cu spatele la el, cautand prin intuneric ceva ce nu se stia. Inainta cativa pasi si se lasa pe vine, pipaind cu mana podeaua, unde gasii o maneta. Trase foarte putin de ea si se ridica, ducandu-se din nou in fata peretelui, apasand pe un buton scos la iveala de maneta din podea. O alta trapa se ridica din pamant. Umbra se misca pana acolo si ridica niste gratii, afundandu-se si mai tare in intuneric, coborand in adancuri.

Regina Noptii- CompletOnde histórias criam vida. Descubra agora