-Capitolul I-

3.7K 163 26
                                    

Încă o zi normală a trecut peste tărâmurile Meldans. Angel se întoarce în adăpostul ei, Castelul de Fildeș de pe stânca golașă și înaltă ce răsare din pădure. Este amurg, iar cele trei turle inegale ale castelului parcă ating cerul ruginiu și ușor purpuriu al cerului. Cele mai multe fantome din castel și pădure ies de la umbră și încep să colinde împrejurărimile, în plictiseala lor eternă.

Angel se strâmbă când vede fantomele ce la rândul lor se strâmbă nepoliticos la ea. Intră pe poarta principală, o încuie cu zăvorul și intră în castel. Străbate rapid anticamera principală apoi intră în Camera Tronului.

Camera Tronului, așa cum sugerează și numele, este camera principală a castelului, unde sunt tronul regelui și tronul, mai mic, al reginei. Aceasta este evident foarte somptuoasă și pompoasă, demnă de o familie regală excesiv de snoabă. Camera este înaltă, de câțiva zeci de metri și străbate și etajul întâi. Balustradele balconului de la etajul întâi, de la care se poate vedea foarte bine întreaga Cameră a Tronului, sunt aurite, din lemn de esență tare, cu pietre prețioase la îmbinări. Două perechi de scări de marmură albă, cu irizații aurii, cu balustrade de același lemn aurit fac legătura dintre etajul întâi și holuri și camera principală, coborând într-o spirală fină pe de o parte și de alta. Ferestrele sunt aproape excesiv de înalte, ajungând până aproape de tavan, sunt în stil gotic, cu vitralii din cristal albastru în vârf. Fiind un fost regat extrem de mândru, evident că tapiseriile cu faptele eroice și de laudă sunt agățate pe pereți. Dar din tabloul perfect și de aur al camerei nu pot lipsi tronurile, ce, evident, reflectă influența regelui asupra regatului și avuțiile sale. Tronul regelui, făcut probabil doar din aur, este înalt, cât jumătate dintr-o fereastră, iar tapițeria sa este din cea mai fină mătase purpurie, purpuriul și albastrul fiind culorile predominante ale întregii camere, pe lângă auriu, cusută cu fir de aur. Tronul reginei nu este mai prejos, fiind totuși mai puțin decorat și mic decât cel al regelui și mai depărtat cu un metru jumătate, evidențiind într-un fel subtil dominanța regelui asupra ei. Ultima piesă ce iese in evidență este tapițeria dintre tronuri ce ilustrează blazonul familiei regale. Un șarpe auriu încolăcit în jurul unei săbii purpurii pe un fond albastru deschis.

Angel intră în Camera Tronului și cu o mișcare din mână aprinde majoritatea lumânărilor de pe sfeșnicele prinse sub balustrade și toate lumânările din candelabrul de aur principal din centru. Câteva fantome ies din cameră, chiar sărind prin pereți, încercând să o evite pe Angel. Ea doar se strâmbă și le blestemă în șoaptă. Merge pe lângă scările din dreapta, pe holul îngust ce duce la camerele utilitare ale castelului: bucătăria, croitoria, camera de gheață, atelierele și beciurile.

- Pleacă d-aici! O pun pe Angela să te alerge cu niște foc pe aici, târfă ce ești!

O fantomă a unei servitoare tinere sare prin peretele de la bucătărie și trece prin cel de la camera de gheață. O altă fantomă, tot a unei tinere servitoare, trece pe jumătate nervoasă.

- Jur că dacă am fi în viață, aș fi omorât-o demult, mârâie fată și trece cu totul, făcând o față schimonoșită.

- Aveți o eternitate să vă alergați, replică Angel și intră în camera rece.

- Dar e o nenorocită. Vreau să scap de ea.

- Vei scăpa... cândva.

Angel iese din camera de gheață cu o bucată de carne de căprioară în mână. Intră în bucătărie, pune bucata de carne într-un bol de metal și își pune mâna în flăcări sub ea. Carnea începe să se dezghețe și să se prăjească rapid, prinzând o nuanță maronie. Își ia un cuțit subțire și tocit de masă și îl înfinge în carne.

Protectoarea Focului Și Inelul Vrajitoarelor ON HOLD- ÎN EDITAREWhere stories live. Discover now