VIII

871 87 3
                                    

Vă rog citiți nota autorului. Mulțumesc!

Aerul parcă nu vrea să îi între in plămâni, deșii ea încearcă neputincioasă să îl inspire. Simte o presiune imensă pe piept. Își ridică mâna neputincioasă și încearcă să îndepărteze sursa presiunii, însă dă doar de colierul său. Ia în palmă cele două inele și observă că unul este mai cald ca celălalt. Își deschide ochii,și vede că este în camera din Avalon. Își mută privirea spre patul lui Eol, unde ea stă în stil turcesc și se joacă cu degetele.

- Și tu ai simțit? Întreabă ea cu un glas scăzut și se uită spre Angel. Ea aprobă.

- Da, un Protector a fost torturat. Am simțit-o când ai fost tu torturată. Dar de data asta a fost mai rău, mult mai rău. Spune Angel. De parcă ar fi folosit...

- Blestemul Crucio!Spun cele două pe un ton. Amândouă se uită una spre alta, cu ochii mari.

- Tipul de la închisoare! Exclamă Eol. Ai spus că ai o bănuială în legătură cu el. Nu știu dacă este permis să se mai folosească altundeva blestemul ăsta!

- Da, s-ar putea... Spune Angel. A venit Alpha? Întreabă Angel iar Eol aprobă.

- Da, cu câteva ore după ce ai leșinat. A pus o gardă să te arunce aici, nici nu i-a păsat. Spune Eol cu scârbă.

Angel își dă ochii peste cap. "Nici nu se putea altfel." Își spune ea și se pune pe marginea patului.

- Dacă într-adevăr este tipul de la închisoare, trebuie să îl luăm și să ieșim de aici. Spune Angel în șoaptă, în speranța că gărzile de afară nu le vor auzi. Și trebuie să o facem diseară. Spune ea uitându-se spre soarele ce își strecoară razele de după munți. Este dimineață.

- Bine, însă până atunci să ne comportăm normal. Nu vrem să dăm de gândit. Spune Eol.

- Între timp mă gândesc și la un plan. Nu știm unde este celula lui. Spune Angel în timp ce își încalță balerini maronii. Eol aprobă și își ia șorțul.

- Azi voi lucra la bucătărie. Mi s-a spus că și tu la fel. Spune și ii întinde lui Angel un sorț kaki. Ea îl ia, cu reținere, și îl leagă de mijloc. Amândouă ies și sunt surprinse că nu văd cele două gărzi.

- Presupun că nu mai trebuie să vină cu noi, deoarece știm drumurile principale. Spune Eol ridicând din umeri. Începe să meargă pe hol, în partea opusă de cea care duce spre camera lui Alpha.

Drumul spre bucătărie este mai scurt, însă cu mai multe scări și holuri înguste și șerpuite.

Bucătăria este una dintre cele mai mari camere din castel, după spusele lui Eol. Este o cameră înaltă, toată din piatră. Pereții sunt înnegriți din cauza fumului de la vatre. Două ferestre, plasate una în fața celeilalte, sunt mai mereu deschise, însă camera nu se răcește niciodată. Cică este pusă o vrajă Calor Retinendo¹. Sunt făcute din sticlă neagră, cu câteva modele ce reprezintă trandafiri, care sunt transparente. Sunt patru sobe, lipite una de alta pe peretele de Vest iar mesele unde se prepară totul sunt la Est. Aici, chiuvetele, sunt niște cavități într-o bucată mare de piatră. La fundul fiecărei cavități este sculptat, prin magie, un fel de "tub" prin care apa murdară ajunge în canalizarea orașului. Apa este luată dintr-o cișmea ce este instalată în colțul unde sunt chiuvetele. Întreaga aripă în care este bucătăria este în Nord. Bucătăria este cea mai Nordică parte a castelului.

Când au ajuns în bucătărie au fost asaltate de carte bucătărese ce le-au despărțit, fiecare mergând la o altă categorie. Eol la vase iar Angel la prepararea mâncării. Însă, se pare că Angel are cu totul altă treabă față de ceilalți.

Protectoarea Focului Și Inelul Vrajitoarelor ON HOLD- ÎN EDITAREWhere stories live. Discover now