XIV

694 62 0
                                    

Eol tot stă pe scări și citește. Citește un roman de dragoste din secolul al XVIII-lea. Cartea este scrisă sub un acronim, Angelina Joser, și se numește 'Suflet răpus se spadă'.

Angel și Frost trec de ea, ea fără să își dezlipească ochii din carte.

— Eol, eu merg cu Frost să îi luăm haine din oraș.

— Ok. Spune ea rece, Angel se uitându-se întrebătoare la ea.

— Bine. Răspunde ea prelungind vocalele.

De când s-au cunoscut, Eol era un bulgăre de energie inepuizabilă. Era mereu fericită. Astăzi, se pare că nu este ziua ei bună.

Angel merge în camera ei, ia bani din cutia de sub pat și se schimbă. Ia aceiași pereche de pantaloni de blugi că data trecută și un tricou simplu negru. Se încălță cu conversii ei obișnuiți și iese afară.

Frost o așteaptă pe scări, lângă Eol. Când o vede pe Angel, Frost se ridică și o urmează. Amândoi o salută pe Eol care doar dă absentă din cap și închid ușa.

Angel face același lucru ca data trecută, șoptește câteva lucruri în latină și se învăluie în foc. Frost pe de altă parte apelează la latura de vrăjitor și face un Farmec de zbor.

Amândoi se ridică în aer, și cu Angel în față, pornesc spre  Pentru Angel drumul pare mai scurt, dar pentru Frost pare o eternitate.
Când au ajuns în apropierea civilizației, și-au pus Farmecele de Dispariție. Ocazional mai aterizaseră pe câte o mașină, pentru a se odihni, iar dacă aceasta mergea înspre direcția lor, stăteau pe ea mai mult.

Când ajung deasupra a International-Mall Angel recunoaște locul unde a aterizat data trecută, așa că aterizează acolo și de data asta. Frost o urmează de aproape, fără să o piardă din vedere nici  o secundă. Amândoi aterizează pe strada lăturalnică, o străduță
îngustă între două blocuri mari. Pe când cei doi aterizau, Angel a observat mișcare între blocuri. Când s-a uitat mai bine, văzuse o bătrânică ce era bruscată de un om chel de vârstă mijlocie. Bătrânica încerca fără reușită să se apere în fața banditului. Angel, cu ochii în flăcări și cu pumnii strânși, își îndepărtă Farmecul de Dispariție și se apropie de tâlhar.Il bate pe spate, iar acesta nedumerit se întoarce. La vederea lui Angel, tâlharul a început să zâmbească, lăsând la vedere câțiva dinți îngălbeniți de tutun, negri, cariați, însă acesta nu a avut timp să reacționeze, deoarece Angel îi aplică un pumn de zile mari.Capul bărbatului se întoarce la 180 de grade iar Angel putea să jure că i-a auzit mandibula pocnind. Bărbatul cade ca secerat pe betonul tare, exact ca o piatră. Angel se uită cu satisfacție la trupul bărbatului ce zace pe jos.

— Oh, draga mea! Spune bătrâna admirativ. Îți mulțumesc atât de mult! Nu știu ce s-ar fi ales de mine dacă nu erau tu. Spune această cu ochii sclipind de bucurie și bunătate.Se uită spre poșetă și începe să caute ceva în ea. Când Angel dă să protesteze, bătrânica scoate un inel de metal, argintiu, îndoit în unele părți, cu o mică pietricică albă în mijloc.
Angel se uită bănuitoare spre bătrână, care îi întinde inelul.

— Uite, draga mea! Te rog, păstrează acest inel, în semn de mulțumire. Spune bătrânica și îi întinde inelul, punându-l în palma lui Angel. Este un inel cu o formă nedefinită, cu un model că de creangă, argintie, cu o piatră neșlefuită, albă.

— Vă mulțumesc. Spune Angel cu căldură și își pune inelul pe degetul mijlociu de pe mâna stângă. Să aveți grijă. Îi mai spune bătrânicii care se întoarce zâmbitoare și pleacă.

Frost stă sprijinit de peretele unuia dintre blocuri și analizează străduța.

— Să mergem! Spune Angel și iese de pe stradă. Frost o urmează îndeaproape. Ca data trecută stada este plină de oameni grăbiți ce își găsesc calea cu ajutorul pumnilor și coatelor. Angel face la fel.

Protectoarea Focului Și Inelul Vrajitoarelor ON HOLD- ÎN EDITAREWhere stories live. Discover now