XV

660 73 4
                                    

Angel scoate două rucsace din dulap, dintre care unul îl aruncă lui Frost, care încă stă șocat în ușă. El doar îl prinde și încă se uită derutat la Angel.

— Trebuie să găsim o vrăjitoare. Și un canalizator. Așa că mergem să căutăm una. Pune în rucsac lucruri importante. Cuțite, chibrituri, in caz de, chestii de astea. Spune Angel dând din umeri. Mergi! Țipă ea când vede că Frost încă nu s-a mișcat. El își scutură capul, iar în următoarea secundă se aude o ușă trântindu-se.  Angel își pune în rucsac o frânghie, un vas de metal, o geacă termică, două pumnale, unul dintre el suflat cu argint și îmbibat în iarba lupului, în caz de vârcolaci neprietenoși, brichetă, o sticluță de esență de mătrăgună, tricoul sfâșiat ce l-a avut Eol când a găsit-o Angel, o pătură subțire ,un schimb de haine , micul jurnal învelit în piele și câțiva bani înveliți într-o pungă de plastic își mai fac loc în rucsac.

Vede în dulap locașul secret unde a pus bucățile de hartă și trage un umeraș cu o geacă pe el și acoperă locul, deșii nimeni nu ar putea să îl găsească.

Se schimbă în niște pantaloni de fâș, un pulover subțire, o geacă termică și o pereche de bocanci, până aproape de genunchi. Părul și-l prinde cu un elastic, apoi își ia rucsacul și iese pe hol.

Sentimentul de vină o înconjoară ca o haită de lupi flămânzi. Dacă nu ar fi lăsat-o pe Eol singură, poate nimic din astea nu s-ar fi întâmplat. Poate ar fi putut să o salveze, înainte să dispară... Însă cel mai sfâșietor lucru este că crede că știe cine a făcut asta, și chiar dacă nu este așa, va avea un punct de plecare.

Alpha, conducătorul barbar din Avalon, de pe care mâna au reușit să scape, se pare că vrea răzbunare pentru evadarea lor, ce mai mult ca sigur i-a rănit grav orgoliul și le-a micșorat frica celor din Avalon. Vrăjitorul lui este puternic, foarte puternic, și ar fi putut să facă o vrajă de localizare, apoi una de teleportare. După descrierea fantomelor, se pare că elementul ei a încercat să se împotrivească, și mai mult ca sigur l-a secat pe vrăjitor de putere.

Frost iese și el pe hol, îmbrăcat la fel ca Angel.

— De unde începem? Întreabă el în timp ce o urmează pe Angel pe scări. Amândoi îi fac cu mâna lui Meredith, care stă pe scări, și ies pe ușa imensă a castelului.

— Din cel mai populat loc de către vrăjitoare. Spune Angel rânjind, Salem, Oregon. Spune ea iar Frost dă din sprâncene. Când am trecut prin apropiere am auzit că acolo ar fi un sabat foarte puternic, cu cea mai puternică vrăjitoare din partea asta de planetă în frunte. Dar... Nu face nimic pe gratis, așa că trebuie să îi aducem ceva.

— Ce i-am putea aduce celei mai puternice vrăjitoare? Întreabă Frost gânditor.

Este greu să satisfaci și o vrăjitoare normală, darămite una dintre cele mai puternice.

— O legătură de levănțică. Spune Angel dând din umeri.

— O legătură de levănțică? Pe asta putem să o luăm de la piață. Spune Frost gesticulând cu mâinile în aer.

— Nu orice legătură de levănțică. Levănțică neagră. O specie dispărută de sute de ani, cu puteri speciale. Și, din întâmplare, avem așa o plantă în grădina de sus.

— Deci dacă e dispărută de sute de ani , cum de ai un exemplar sus? Întreabă Frost încă încurcat de cuvintele lui Angel.

— A fost adusă drept cadou de către o regină din Sud. Pe atunci doar vrăjitoarele știau de întrebuințările plantei. Pentru oameni și celelalte ființe magice era doar o plantă frumoasă. Spune Angel luând-o pe drumul suspendat, lipit de marginea castelului. Frost o urmează, uitându-se lung la râpă.

Protectoarea Focului Și Inelul Vrajitoarelor ON HOLD- ÎN EDITARETahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon