Chapter 8

56 3 4
                                    

Deset dana kasnije...

Topla postelja, omiljena knjiga, i
topla čokolada činili su se savršeni ovih kišnih dana. Ulice
Louisiane bile su puste, ljudi bi ostali u svojim toplim domovima, sve dok ne prođe još jedna oluja. Tmurni oblaci nadvili su se nad gradom sprječavajući Sunce da svojim zracima grije tijela i hladne duše stanovnika.
Delaney je sjedila u svojoj sobi, sa knjigom u ruci. Prva nedelja u školi već joj je donjela glavobolju. Međutim, nije se bunila, bila je spremna uraditi sve samo da se ne vrati u onu hladnu ustanovu. Ne bi ponovo mogla podnjeti piskutav glas direktorke Harlyn i prekorne poglede druge djece iz doma, mračne hodnike i teške noći. Jedini dobar faktor svega toga bila je Aria. Njih dvije sastale su se jednog dana, na njihovom mjestu, pored istog onog jezera koje im je mnogo promjenilo živote. Taj dan je bio neprocjenjiv za obje. Sjedele su zajedno, pričale dugo, i smejale se glasno, znajući da se više neće moći tako često viđati.

Nov život donjeo je i novu Delaney, u veoma kratkom roku promijenila se, mnogo. Postala je samouvjerena, jaka i odlučna djevojka, nije se odvajala od ostatka njenje generacije. Bilo joj je teško postići sve što su ostali od početka nove školske godine, ali bila je sigurna da će vremenom uspjeti u tome. Sprijateljila se sa mnogima, ponajviše sa Beatrix.
Njen odnos sa Meredith bio je solidan, zanemarivši neke njene čudne ispade.

Odložila je knjigu, bila je potpuno spremna za sjutrašnji test iz matematike. Izašla je iz sobe i spustila se u dnevni boravak, vidjevši Meredith kako sjedi na stolici u ćošku sobe i slika na velikom platnu. Ponovo.

Tiho je pozdravila i sjela na sofu, upalivši TV. Prebacila je na svoju omiljenu seriju koju je počela gledati otkako je stigla u svoj novi dom.
" Da li si gotova sa učenjem?"
Upitala ju je Merdith ne skrećući pogled sa svog platna. Blagim pokretnim četkice vješto je ostavljala tragove na snježno bijelom papiru. Uistinu, bila je uspješna u ovom njenom zanatu. Njene slike nalazile su se svuda po kući, krasile su bijele monotone zidove i davali prijatan osjećaj prostorijama.
Delaney je potvrdno odgovorila klimajući glavom pomno prativši događaje drame koju gleda.
°°°
Sledećeg dana, kiša i oblaci zaobišli su Louisianu, međutim vjetar nije.
Plavokosa djevojka stajala je ispred kapije čekajući Beatrix dok joj se kosa blago vijorila na vjetru. Ubrzo, pridružila joj se i njena drugarica te su zajedno krenula prema školi. Preslišavale su jedna drugu, kako bi bile sigurne da će dobro proći na današnjem testu.
°°
Sjedio je na klupi ispod velikog hrasta dok mu je pogled bio zaključen na dvje djevojke koje su upravo ušle u dvorište škole. Nisu ga primjetile, te je nastavio da ih pomno posmatra.

Bio joj je blizu, na jako čudan način, no to nije bitno. Bitno je da će uskoro izvršiti ono što je namjerio i što mu je rečeno. Oh, kako je bio blizu svog cilja, njoj bliže nego ikad.
Pogled mu je pao na njegov sat na ručnom zglobu. Ivice nejgovih usana izvile su se u bezobrazan osmjeh dok je ustajao sa klupe. Vrijeme je.
°°°

Zvono je odjeknulo školom, učenici su istog trena ostavili svoje olovke na stolu. Test je urađen, zadnji čas gotov. Konačno.
" Ocjene će te dobiti sjutra. To je to. Vidimo se gospodo."
Sijedi starac pokupio je papire sa stolica i smjestio ih u svoju crnu kožnu torbu. Krupnim koracima napustio je učionicu, stavljajući tamni šešir na svoju glavu.

" Kako si uradila Del?"
Djevojka tamne ljubičaste upitala je svoju drugaricu dok su napuštale školu zajedno sa ostatkom učenika.
"Solidno, ti?"
Odgovor na ovo pitanje ostao je u vazduhu kada je Beatrix pritrčala u zagrljaj jednom od momaka na klupi.
Pogled je držala zaključen na njima, dok su oni vodili razgovor sa osmjesima na licu.
Ubrzo, primjetila je kako joj se približavaju.
Stegla je rubove jakne dok je uznemirano uzdahnula.
"Hej, Delaney. Želim da te upoznam sa nekim. Ovo je moj dečko, Trystan."

Zdravo svima!
Željele bi smo prije svega da se zahvalimo svima koji čitaju ovu priču i puno vam hvala na tome.
Nadamo se da vam se svidja knjiga,a da bi smo bile sigurne ostavite svoje mišljenje u komentar ili u inbox.
Molim vas vote-ujte i komentarišite,naravno uzvraćamo!!
Hvala vam svimaa!
S ljubavlju
Tijana i Mila♥

They Call Me Obsessive(Pauzirana)Where stories live. Discover now