Asansör -6

55 6 8
                                    

Kadınlar gününüz kutlu olsun güzel kadınlar...

Multi medyada

• Jerfi .

•Jerfi ve Elizin söyliyecekleri şarkı

İyi okumalar..

**

Yanlızlığın,
Yanlızlığımla kafiyeliydi
Alt alta yazsak şiir ,
Yan yana yazsak öykü olurdu.
Hiç yazmadık aşk oldu...
-Cemal Süreya

**

Gözlerimi yumdum. Bir an sanki huzuru kıskanan acım baş gösterdi yine. Nede yaramaz şu acı. Kalbimi sızlattı. Sızlayan aslında ruhumun kalbiydi de anlamadılar. Bende anlatmadım. Gözlerimi gelen soruyla açtım ve dikkatimi öğretmene verdim.

"Evet çocuklar. Şimdi , lütfen bana küçük bir şarkı lütf eder misiniz? "

Karışık ruhuma kimbilir belki iyi gelir. Baybars onaylarcasına atıldı.

"Tabi hocam. Ben ve mükemmel batarim ve yine mükemmel ben hazırız. " ardından gevşekçe sırıtırken egosuna gülemeden geçemiyeceğimi anladım. Herkesten onay kelimeleri çıkarken ben fark etmez demiş , Jerfi ise omuz silkmekle yetinmiş ve tek bir kelime bile etmeden soğukça etrafa göz gezdirmişti. Herkes sahnedeki yerini yer alırken ben ve Jerfi solist olduğumuzdan en ön planda olmak zorundaydık. Jerfi piyanosunun başına geçmiş ben ise uzun sandalyeme oturmuş bu mükemmel müziğimi inceliyordum. Lir çalmayı çok sevdiğimi bilsemde beni hep hatıralara götürdüğü için herkesin önünde hatta şuana dek kimsenin önünde çalmamıştım. Eğitmenim hariç. Laden mavi gözlerini büyültmüş merakla bize döndü.

"Şarkı?" ah evet daha şarkımız belli değil. Aklıma ilk gelen şarkıyı ortaya koydum. En sevdiğim şarkı olduğundan mıdır nedir işte huzur dolmuştum.

"İkiye on kala -iyi ve güzel kadınlar hep ağlar?" gözlerim merakla gruptakileri süzerken onlarda şaşkınca beni süzdüler.

"Güzel." Jerfi soğuk bir şekilde bana bakarken ifadesiz sesiyle beni fazlasıyla şaşırtmıştı. O.. Konuşmuştu.. Şaşkındım. Şaşkındık. Sakindi.

Gruptakinlerden onayladığını belirtince memnunca tebessüm ettim. Baybars sakince batari çubuklarından bir iki üç şeklinde sese başlarken Meyra bas gitarıyla işe karıştı. Piyano sakince yerini alırken bende hafifçe gergin müziğimi gevşettim. Urasta yavaş bir şekilde bize katılırken ruhlarımız şarkıya karıştı.

"
Bildiği gibi değilmiş buralar, o her şeyi mor severmiş.
Kim girse hayatına "seni seviyorum" der ve gidermiş.
Kalbi kırılmış bir kadın, belki de saçları ondan kısaymış.
Konuşulacak şeyler varmış daha, ama avazı çoktan çıkmış.
"
O sırada bas gitar hızlanırken gözlerimi yumdum ve tüm acılarımı haykırmak istermişçesine çığlıklar senfonimi sesizce haykırdım.

" İşte bu yüzden leş gibidir buralar,
İyi ve güzel kadınlar hep ağlar.
Zor be kadın ama sen dur bakalım,
Yakında yeni bir gezegen bulunur nasıl olsa."

Jerfi piyanoyu mükemmel bir şekilde çalarken bu şarkıyı hiç böyle duymadığımı fark ettim. Ruhuma akan notalar gözlerimin dolmasını sağlarken zayıf sesimle şiir adımının naif sesi karıştı.

"
İnce ince doğranmış herkese bi parça dağılmış.
Sıradan hayalleri varmış ama hepsi ondan alınmış.
Kalbi kırılmış bir kadın,
Ve hiç zamanı olmamış alışmaya.
Yaşamak bir meslektir buralarda,
Zaten inancı kalmamış mutlu sonlar"

ASANSÖR Where stories live. Discover now