Capitolul 3.

107 11 0
                                    

    După ore întregi în care Chrissy a târât-o pe Catherine prin oraş şi i-a arătat zeci de magazine şi liceul unde vor merge împreună, s-a făcut seară şi au ajuns în sfârşit acasă.

    Era ora douăzeci dar Chrissy a recunoscut că se simte obosită aşa că s-a culcat. Părinții ei dormeau, mâine urmând să se ducă la serviciu. Numai Cath stătea în pat uitându-se în gol la tavan şi neavând puterea nici măcar să mişte un deget.

    S-a ridicat instant în şezut când a simțit o adiere uşoară şi a auzit vocea tatălui ei.

    — Eşti gata de antrenament? întrebă în şoaptă având un zâmbet energic

    — Cum ai... ? Ugh, las-o baltă. şopteşte ea. Nu mă poți antrena astăzi. Sunt prea obosită.

    — Catherine. Trebuie. Dacă nu te antrenez în noaptea asta vei avea iar coşmaruri.

    Aceasta tăcu.

    — De când n-ai mai dormit? întrebă el suspicios

    — De câteva... zile. recunoscu învinsă

    — Ia-ți un hanorac pe tine. Ne vedem în curtea din spate. o anunță apoi dispăru din cameră cu viteza fulgerului

    A oftat şi s-a conformat. În câteva minute a ieşit afară, aerul rece al nopții, izbind-o. A tremurat scurt aşa că a început să-şi frece brațele în încercarea de a se încălzi.

    Era o noapte surprinzător de răcoroasă pentru una de vară. Dar în ciuda anotimpului, toată ziua a fost o temperatură neobişnuit de scăzută în comparație cu temperatura care ar fi fost specifică, în mod normal.

    A ajuns la locul stabilit, zărindu-l pe tatăl ei stând întors în direcția opusă şi cu mâinile la spate. S-a apropiat de el şi deşi era cu spatele la ea, era sigură că i-a observat prezența.

    S-a întors şi s-a uitat un moment la ea.

    — Pentru început, consider că ar fi corect să îți explic puțin bazele vieții tale de vampir.

    A încuviințat din cap iar el a continuat:

    — După cum ştii, eu sunt vampir, iar mama ta e om. Ne-am căsătorit din dragoste şi am decis să avem un copil. Şi iată-te acum aici. Mama ta a fost de acord cu ideea, deşi ştia că exista o posibilitate la fel de mare să fii om, pe cât exista posibilitatea să fii vampir. Aparent, ai fost un copil normal aşa că mama ta nu a mai luat în considerare şi posibilitatea de a fi vampir. Dar eu mereu am luat ambele posibilități în calcul, la fel de mult, de aceea nu a fost o surpriză prea mare pentru mine. Dar pentru mama ta a fost ca un fel de şoc. Se aştepta şi probabil îşi şi dorea să fii om ca să îți fie mai uşor, să nu suferi şi să nu fii luată de lângă ea. Te iubeşte, Catherine. Chiar dacă a luat măsuri egoiste. Amândoi te iubim. Şi că tot am adus vorba, am ceva să-ți dau.

    S-a uitat uşor surprinsă la el care scoase mai apoi dintr-un buzunar interior din geaca scurtă pe care o purta, un plic. L-a luat cu grijă din mâna lui şi l-a examinat puțin. Putea simți vag mirosul parfumului mamei sale.

    — Te rog să aştepți până după antrenament ca s-o citeşti.

    A aprobat din cap şi a băgat scrisoarea în hanorac apoi şi-a concentrat din nou atenția asupra tatălui ei.

    — Acum îți voi vorbi despre puterile de vampir. Întreabă-mă ce vrei iar eu îți voi răspunde.

    După un moment de cugetare, întrebă curioasă:

Suflet de vampirWhere stories live. Discover now