tatsız hediye

22.2K 1.1K 18
                                    

Şölen tüm hızıyla devam ediyordu.beyler kahvaltıdan sonra müsabakaların düzenlendiği araziye gitmek için atlarına binerken .emma ve eva da bayan misafirlerle konuk odasına geçmiş sohbete başlamışlardı."güzelliğiniz hakkında dedikoduları duymuştum leydim ama kalbinizinde bu kadar güzel olcağını tahmin etmemiştim bizleri çok hoş karşıladınız" dedi yaşlı bir leydi."sizi memnun edebildiysem çok mutlu olurum leydim bana emma diyebilirsiniz"
"peki kızım burdaki en yaşlı klan hanımı benim baksana hepsi yeni yetme"bayanlar hep bir ağızdan kıkırdadılar. Anna, fraser klanının hanımıydı ve hayli yaşlıydı ama yinede sohbeti ve şakalarıyla hayat doluydu."söyle bakalım kızım bu arsız mckenzie beyini nasıl yola getirdin.oldukça yakışıklı bir adam sarayda bile az peşinden koşan soylular yokmuş."emma utanmıştı.alec gerçekten yakışıklıydı ve hayran sayısıda az sayılmazdı yinede bunu başkasından duymak emmanın kıskanmasına neden olmuştu.
"kızıl saçlı bir metresi vardı oldukça hırslı bir kadındı.onunla evlenecek diye korkmadım değil alec i çocukluğundan tanırım annesi elena çok iyi bir dostumdu keşke yaşasaydı ve seni görseydi çok mutlu olurdu"
Emma abigailden söz edilince elinde olmadan öfkelenmişti.söze eva girdi"leydim emma aklıyla ve güzelliğiyle herkesi alt edebilir.alec için en uygun eşti ve alecte emmayı herşeyden çok seviyor."emma minnetardı eva ya, okadar öfkelenmiştiki cevap bile veremeyebilirdi neyseki eva yetişmişti hemen kendini toparladı.
"anneniz düşesi tanırım emma güzelliğini ve asaletini ondan aldığını görüyorum.bir ingiliz olmasına rağmen gerçek bir iskoç olarak öldü"emma hayretle dinliyordu leydi clara nin sözlerini ilk kez annesinin bir arkadasıyla karşılaşmıştı.gözleri doldu."teşekkür ederim leydim huzur içinde uyuyordur umarım dedi gözleri yanıyordu artık keşke anneside burda olsaydı.o anı hayal etti ellerine bakıyordu hüzünle .eva elini tuttu ve destek verdi ona.
"bizlerde araziye gitsek hanımlar eşlerimizi seyretsek hiç fena olmaz"
"kaslı vücutlar kaçırmamak gerek yaşlı gözlerim şenlensin" dedi yaşlı leydi anna evaya gülümseyerek.tüm leydiler kahkahalar atıyorlardı.emma atların hazırlanmasını emretti ve leydiler yola çıktı.
Araziye vardıklarında müsabakalar başlamıştı.emma az ilerde alec i gördü.kılıç dövüşü yapmak için hazırlanıyordu.alec emma yı görünce kocaman gülümsedi.ve onu yanına çağırdı.

"leydim beni mi izlemeye geldin""lordum şans sizden yana olsun" dedi emma gülümseyerekAlec birşey bekler gibi emma ya bakıyordu fakat emma anlıyamamıştı

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

"leydim beni mi izlemeye geldin"
"lordum şans sizden yana olsun" dedi emma gülümseyerek
Alec birşey bekler gibi emma ya bakıyordu fakat emma anlıyamamıştı."emma tatlım abim şans için senden mendilini bekliyor"emma bu tür rutielleri duymuştu ama hiç görmemişti."ah.. Öylemi özür dilerim lordum" dedi mahcupça.alec emmanın utanmış ve mahcup yüzüne hayranlıkla bakıyordu.uçları dantellerle süslü beyaz mendilini alec uzattı.alec aldı ve burnuna yaklaştırdı yasemin kokusuydu bu, emma nın kokusu...
"hadi kızım öp şu herifide başlıyalım artık" dedi john fraser annanın eşi.en az anna kadar muzipti.yaşlı ve kudretli bir beydi.
Öpmek mi...
Emma kıpkırmızıydı.ormanda öpüştüklerinden beri hiç yakın olmamışlardı.
Alec emmayı belinden tuttu ve gögüsüne yapıştırdı.
Okadar yakınlardı ki yasemin kokusu alec in başını döndürüyordu.dudakları bir bütündü artık alec tutkuyla öpüyordu.emmanın ayaklarının bağı çözülmüştü bilmediği kaslar dahil tüm vücudu sızlıyordu zevkten resmen.ıslık sesiyle kendilerine geldiler."hey oğlum geceyi bekle" dedi john fraser kahkahalarla.alecte gülüyordu bu ihtiyara.emma utançtan ölecekti.alec emmanın kulağına eğildi"biraz daha yanımda durursan inanki seni kaptığım gibi odamıza götürcem" dedi tutkuyla.emma bayılcaktı resmen.alec arkasını döndü ve müsabaka başladı.
Yaşlı leydi anna emmanın koluna girerek"ahh gençlik johnda bu kadar ateşliydi.hala ateşli ama..
Seni şanslı kız" dedi kahkahalarla emmada şaşkınlıkla baktı ve elinden olmadan kahkahalara boğuldu.
Alec emmayı izliyordu.kahkahası ona tüm gücünü veriyordu.o an şansı için emma için tanrıya şükretti.

Uzun bir gün olmuştu.nerdeyse tüm müsabakaları alec kazanmıştı.emma gururla kocasını izliyordu.

"leydim bir ulak geldi size bir paket getirmiş"
"tamam geliyorum" dedi kaleye doğru giderken alecte arkasından geliyordu.
Kale kapısındaki ingiliz soylunun ulağı olduğu belli olan adamı gördü yanına geldi ulak eğildi ve selam verdi.
"leydim bu paket ve mektup sizin için baron williamdan" emma şaşkındı.william buna nasıl cesaret etmişti ya alec duyarsa korkuyordu.
Emma tam bunları alıp git diyecekken "onu bana getir"alec in öfkeli sesi tüm kaleyi inletmişti.emma korkudan titredi.
Mektubu açtı ve okumaya başladı.

Güzel leydim.
Evlendipinizi duyduğumda çok üzüldüm fakat bu evliliğe isteksiz olduğunuzu kralın emriyle olduğuna emin olunca amcanız düke gittim.niyetimi söyledim.en kısa sürede sizi yanımda istiyorum
Baron william

"hemen odana çık emma"
Alec lütfen ben bilmiyordum geri.."
"hemen çık"alec konuşmasına izin vermedi bile diğer beylerde alec in öfkeli sesini duymuş ve gelmişlerdi..öfkeden gözü dönmüştü kimse alec i savaş meydanları haricinde bu kadar öfkeli görmemişti.
Ulağı boynundan tuttu ve kaldırdı."ona söyle emmaya yaklaştığı an öldürürüm onu" dedi ve adamı fırlattı.
Jack ve john fraser alecin yanındaydı."sakin ol evlat karın suçsuz o ingiliz pisliğe karşı yanındayım unutma" dedi alecin omzuna elini koyarak.alec başıyla onayladı ve tam emmanın odasına gidiyorken jack engelledi.
"Onun suçu yok unutma alec"jack haklıydı emma masumdu."biliyorum" dedi ve merdivenlerden çıktı.
Kapıyı açtı ve içeri girdi.emma alec i görünce korkuyla geri çekildi.
"korkma benden emma"
Emma gözyaşlarını zor tıtuyordu kekeleyerek"alec ben bilmiyordum inan ki ben istemedim" dedi alecin tüm öfkesi uçup gitmişti emmayı öyle çaresiz görünce.yanına gitti emma çaresizce bakıyordu.alec sevgiyle sarıldı.emma artık ağlıyordu."sakin ol meleğim sana asla zarar veremem bana bak emma" emma göz yaşlarıyla bakıyordu alece"seni seviyorum aşkım, ufak bir çocukkende ilk kez o baloda gördüğümde de hep seni sevdim emma aşkınla yaşadım yıllarca seni bekledim"emma şaşkındı alec aşkını itiraf ediyordu ona"alec ben.."
"dinle sadece bil ki kimse seni benden alamaz o baronu öldürürüm umrumda değil savaş
Sen yeterki yanımda ol beni sevmeni beklicem emma benim seni sevdiğim gibi sevmeni"emma ne diyeceğini bilemedi.alec tam dinlenmesini söyleyip odadan çıkacakken emma ona seslendi ve yanına gitti.alec şaşkındı emma isteyerek elini tutuyordu.ellerini bıraktı.alec in yüzünü avuçlar içine aldı.alec donmuştu.ne kadar zamandır bekliyordu bunları yaşamayı.ayakları üstünde yükseldi ve alec i öptü.hem alec hem emma
Şaşkındı.emma nasıl bu kadar cesur olduğuna inanamıyordu. Emma geri çekildi şimdi gözgözeydiler.
"seni seviyorum alec"alec doğru mu duymuştu inanamıyordu.sevinçten emmayı kucakladı ve etrafında döndürüyordu kahkahalarla.
Emmada farksız değildi.itiraf edemesede alec i gördüğü ilk andan beri seviyordu.
"yeter alec başım döndü düşücez"emma bunu demek için geç kalmıştı şimdi ikiside yataktaydı.nefes nefeseydiler.alec eğildi ve emmayı tutkuyla öpüyordu.dakikalarca öptü okşadı.kapı çalınınca kendilerine geldiler.kapıda lucy vardı.emma panikle üstünü düzelti alec te yatakta gülerek ona bakıyordu.
"leydim akşam yemeğine bekliyorlar sizi"emma utançtan kıpkırmızıydı.lucy odaya girdiğinde yatakta alec i görünce özür dileyip odadan kaçmıştı."offf alec rezil olduk ya çok utanıyorum""biz evliyiz emma benden mi utanıyorsun hem bu daha başlangıç unutma aşkım"emma alec ne dediğini anladığında utançla çıglık attı alec ise kahkahalar atıyordu.
İkisi birlikte odadan çıkarken köşede fesatlıkla onları izleyen abigailde öfkeyle küfrediyordu.

Küçük Leydim(efsane Leydiler Serisi 2)(TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin