küçük connor

19.7K 990 5
                                    

Emma belkide hayatının en güzel günlerini yaşıyordu.alec muhteşem bir aşıktı.bir yandan klanın ferahı için çalışırken bir yandanda emmayı ihmal etmemeye çalışıyordu.

2hafta sonra...

"emma tatlım artık gitmem gerek biliyorsun uzun zamandır kaleden ayrı kaldım brandonda gitmek istiyor sorumlulukları var biliyorsun"emma üzgündü.gitmesini hiç istemiyordu.eva en yakın arkadası dostu olmuştu.onunla tanıştığı için ne kadar şanslı olduğunu biliyordu.
"peki ama seni çok özleyeyeceğim burda yalnız kalıcam"luna öksürdü kırıldığını belli edercesine emma ona gülümsedi.luna geldiği günden beri ona karşı çok iyidi.emma onu bir hizmetli değil arkadaş olarak görüyordu."ahhh.. Luna sen varsın tabiki biliyorum"luna hanımına gülümsedi.
"emma luna seninle herkes seni seviyor en önemlisi alec yanında"evanın sözleriyle emma gülümsedi.alec vardı evet iki haftadır hayatı mükemmeldi.birlikte ata biniyorlar çifçileri ziyaret ediyorlardı.tüm klan nerdeyse hayrandı güzel hanımlarına.
"şimdi odama çıkıp hazırlanmam gerek sabah erkenden ayrılcaz kaleden"diyerek eva koltuktan kalktı ve odasına doğru gitti."luna tatlım sende gidebilirsin bugün dinlen sana ihtiyacım olmayacak alecle bir kaç eve ziyarete gidicez"luna buna sevinmişti.bugün için planı vardı aslında.
"leydim bende izin isteyecektim sizden"
"isabet olmuş ozaman luna diyerek gülümsedi."hastamısın yoksa" emma endişelenmişti arkadası için."hayır hayır leydim ben yani biz.."utanmış ve yere bakıyordu."evet ne olmuş" dedi merakla emma.aslında ne diyeceğini tahmin ediyordu.
"jack beni gezintiye çıkarmayı teklif etmişti ama bey çifçileri ziyaret edicekse onun gelmesi mümkün değil artık"luna üzgündü."hadi gel bana eşlik et kapıya kadar"
"peki leydim"emma ve luna birlikte kapıdan çıktılar az ilerde jack ve alec emmanın gelmesini bekliyordu.
Alec güzel karısını görünce gülümsedi ve beline sarılmış özlemle öpüyordu.
Luna utanmış bakmamaya çalışırken jackte utanan lunanın ne kadar güzel olduğunu düşünüyordu.jack uzun zamandır lunadan hoşlanıyordu.fakat jack alec in sağ kolu ve komutanı olduğu için luna bunun inkansız olduğunu düşünüyordu.sonuçta bir komutan bir leydiyle evlenirdi ve luna sıradan bir kızdı.
Fakat jack yinede vazgeçmedi bu sıradan kızdan.tek istediği luna ile evlenmekti.
Emma da bu ikilinin farkındaydı.

jack ile tartıştığı gün bunu anlamıştı."eğer onunla oynuyorsan inanki komutanda olsan umrumda değil seni öldürürüm" demişti emma.
Jack şaşkındı o gün emma sinirle onu bulmuş ve lunayı ağlattığı için dakikalarca ona bağırmıştı.bağırışları duyan alec te emma ya birşey olduğunu sanıp gelmiş ve gördüğü manzara karşısında şaşırmıştı.emma jack in karşısında soluk almadan bağırıyordu.ordu komutanı ise suçlu bir çocuk gibi başı önde onu dinliyordu.koskoca jack savaş meydanlarındaki sağ kolu kuzu gibi emmanın karşısında duruyordu.bu manzara alec i güldürmüştü.arkadan yanaştı ve emmaya belinden sarıldı.karısının o güzel saçlarını kokluyordu."ahh alec jack ile konuşmalısın lunayı ağlatmış onu kırmış kimsenin lunayı üzmesine izin veremem"demişti emma bir solukta.alec gülümsüyordu sadece"sakin ol aşkım jack in bilerek yapmadığına eminim sebebini sordunmu hiç" dedi gülerek emma biran sustu alec haklıydı."tamam söyle jack ne dedinde ağladı"jack başını kaldırıp emmaya baktı."sadece evlenme teklif ettim"
"ne.."emma şaşkındı.
"onu uzun zamandır seviyorum leydim ama komutan olduğum için bir leydiyle evlenmem gerektiğini söyleyerek kabul etmedi.sıradan bir hizmetli olduğu için kendini bana layık görmüyormuş"
"duydun leydim şimdi jack e bağırma o şerefli bir adam"
Emma utançtan ölüyordu.haksız yere bağırmıştı."ah alec çok utanıyorum."dedi ve yüzünü alec in boynuna gömmüştü.bu manzara karşısında jack sessizce alec e selam verip uzaklaşmıştı.alec o günden sonra sürekli emmayla dalga geçmişti.çünkü onu ilk kez bu kadar mahcup görmüştü.
Daha sonraki günlerde emma luna ile konuşmuş ve bir leydiden daha mükemmel olduğunu söylemişti.tabi jackede şans vermesini.luna bunları duyunca sevinçle emmaya sarılmıştı.emmada arkadasına.sonraki bir kaç gün jack ve luna her fırsatta görüştüler.

"alec bugün yalnız gitsek olmaz mı" dedi göz kırparak" jack in belki başka işleri vardır "lunaya bakıyordu.alec in de işine geliyordu bu aslında emma ile yalnız kalmak için ölüyordu.
"peki leydim, jack bu gün beni rahat bırak dostum leydimin emri"dedi dostuna bakarak luna minnettardı emmaya.

"tek at yeterli jack diğer atı al" dedi alec hızla ata oturdu ve emmanın belinden tutarak önüne oturttu.bir eli emmanın belinde diğer eliyle de atı sürüyordu.

Öğleden sonra bir kaç evi dolaştılar.artık son evi ziyaret etmiş dönmeye hazırlanıyorlardı ki ufak bir erkek çocuğu emmanın yanına geldi.üstü başı kir içinde kıyafeti nerdeyse parçalanmış durumdaydı.emma gördüğü manzara karşısında çok üzüldü.yere oturdu çocuğuda kucağına aldı."merhaba ufak adam adın ne"emma bu perişan çocuga sevgiyle yanaştı."adım connor""memnun oldum connor benimde adım emma annen baban nerde"küçük çocuk emmanın şefkati karşısında çok mutlu olmuştu.çünkü tüm köy ona karşı hiç nazik değildi."annem evde babam yok benim"
"yok mu"
"evet o yüzden herkes bana piç diyor" dedi küçük çocuk öfkeyle
Emma şaşkındı.daha çok ufaktı bu çocuk ne kadarda zayıf ve perişandı.
Emma ufak çocukla konuşurken alec ve yanında köyde yaşayan yaşlı bir adam ona doğru geliyordu.alecte merak etmişti bu perişan halde ki çocuğu.
"leydim bu kim"
"adı connor lordum burda yaşıyormuş"emma lordum deyince ufak çocuk korkuyla emmanın arkasına kaçtı."korkma connor lord sana zarar vermez""bana lordun korkunç olduğunu çocukları yediğini söylediler"emma şaşkınlıkla alec e bakıyordu alecte ona, sonra birden güldü ikiside. connor şaşkınlıkla onlara bakıyordu.
"bu kim john"
"connor lordum babası o doğmadan öldü savaşta.annesi ve babası evli değillerde o yüzden köyde kabul görülmüyolar"emma çok üzülmüştü zavallı çocuk öksüzdü ne acı.
"annesine kimse iş vermiyor o yüzden fakir dedesi onlara bakmaya çalışıyor"
"ne acı alec onları görmek istiyorum"alecte acımıştı bu çocuğa klanda acı çeken birilerinin varlığından haberi olmadığı için kendine kızdı.
"hadi gidelim"
Yaşlı adam köyün dışında yıkık bir eve götürmüştü onları.bahçede zayıf bakımsızlıktan perişan bir kadın vardı.genç bir kadındı bu ama bakımsızlıktan yaşlı ve çökmüş görünüyordu.
"anne...."connor koşarak annesine sarıldı.kadında sevgiyle sarıldı oğluna.
"lordum hoşgeldiniz" dedi kadın titreyerek lordu karşısında görünce korkmuştu.
"ben emma mckenzie" dedi emma şefkatle "sizi tanıyorum leydim dedi çekinerek"çekinme connor çok iyi bir çocuk yeni tanıştık ve evine gelmemiz için çok hevesliydi kırmadık tabiki"emma sevgiyle yanaştı kadına."gelin leydim" mary onları eve davet etti emma içeri girdiğinde gördüklerine inanamadı ev resmen viraneydi.alec emmanın üzüntüsünü görmüştü.mary çok mahcup olmuştu."leydim size ikram ediceğim fazla birşeyim yok özür dilerim"
"otur mary lütfen"emma onunla konuşmak ve yardım etmek istiyordu.
"kimseniz yok mu mary"
"yaşlı bir babam var ama oda bakıma muhtaç o yüzden kız kardeşimle birlikte"
"tek yaşıyosunuz ozaman"
"evet leydim bulduğum işlerde çalışıp para kazanıyorum dedi sesi titreyerek.
"connorın babası nerde"
"lordum o dört yıl önceki baskında öldü ben ozaman hamile olduğumu bilmiyordum"kadın utanmıştı.alec dört yıl önceki ingiliz baskınını hatırlayınca öfkelendi.o baskında çok sayıda köylü ölmüştü demek connorın babasıda ölmüştü.alec kendini suçlu hissediyordu."lordum biraz dışarda görüşebilir miyiz" dedi emma.birlikte dışarı çıktılar."alec perişan durumdalar yardım etmek istiyorum izin verirsen kaleye gelsinler hem yakında lunada evlenicek bana yardım eder connorda iyi bir eğitim alır senin himayende burda yok olmasına gönlüm razı değil"alec emmanın teklifini onaylamıştı.emması altın kalpliydi.kendi halkına sahip çıktığı için gurur duydu.birlikte içeri girdiler."mary, connor ile birlikte kaleye geliceksin bundan sonra hanımının himayesinde çalışıcaksın."mary sevinçten ne diyeceğini bilmiyordu,şaşkındı."lordum ama.."
"lordu duydun mary bundan sonra bana yardım ediceksin"mary minnettardı bu güzel leydiye."anne biz nereye gidiyoruz"
"bizimle geliceksin connor evimizde arkadaş edinebilceksin"
Küçük çocuk sevinçle güldü fakat sonra durgunlaştı."ya benimle oynamazlarsa piç derlerse"bunu duyunca mary ağlamaya başlamıştı.emma yanına gitmiş ve ellerini tutuyordu."kimse bişey diyemez benimle arkadaş olduğunu söylersin hem herkes lordun arkadaşı olamaz"emma alec in söylediklerini duyunca çok mutlu olmuştu.
"emma dönelim artık john mary ve connor hazır olduğunda at arabasıyla akşam onları kaleye getir"
"emredersiniz lordum"alec cebinden para çıkarıp hizmeti için johna verdi.

Alec ve emma connora veda ettikten sonra yola çıktılar."alec sen mükemmel bir baba olcaksın"
"sende anne"alec sevgiyle öpüyordu karısının saçlarını bu adamı gerçekten çok seviyordu emma bugün tekrar aşık olmuştu.sert görünsede alec mckenzienin altın gibi bir kalbi vardı.

Küçük Leydim(efsane Leydiler Serisi 2)(TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin