Κεφάλαιο 10

373 44 4
                                    

Έφτασα σπίτι μου και πήρα άδεια από την κυρία Μαρία να λείψω από για λίγες ώρες. Έκανα ένα ντουζ και αφού ντύθηκα περίμενα στο σαλόνι να με πάρει τηλέφωνο η Δήμητρα. Μετά από ένα δεκάλεπτο ακούστηκε ο χαρακτηριστικός ήχος του κινητού μου. Σηκώθηκα γρήγορα και βγήκα από το σπίτι. Η Δήμητρα με περίμενε στο αυτοκίνητο της. Άνοιξα την πόρτα και κάθισα στη θέση του συνοδηγού. Την χαιρέτησα και ξεκινήσαμε αμέσως.

Γυρίσαμε όλα τα μαγαζιά και η αλήθεια είναι ότι αισθανόμουν πολύ άβολα γιατί η Δήμητρα δεν δέχτηκε να πληρώσω ούτε ένα ρούχο που αγόραζα και δεν ήταν λίγα αυτά που μου πήρε αντιθέτως ήταν πάρα πολλά! Φορέματα, φούστες, σορτσάκια, μπλούζες, παντελόνια σε όλα τα χρώματα!

Μετά από όλα αυτά τα ψώνια και έτσι κουρασμένες όπως ήμασταν αποφασίσαμε να πάμε σε μια καφετέρια. Παραγγείλαμε τους καφέδες μας και συζητούσαμε για διάφορα θέματα. Εδώ τουλάχιστον η Δήμητρα με άφησε να πληρώσω μετά από πολλές πιέσεις. Ευτυχώς γιατί πραγματικά αισθανόμουν χάλια που είχε χαλάσει τόσα χρήματα για μένα. Είναι πολύ καλή κοπέλα και παρόλο που την γνωρίζω τόσο λίγο καιρό νιώθω ασφάλεια κοντά της. Χαίρομαι πολύ που την γνώρισα.

Αφού περάσαμε περίπου μια ώρα στην καφετέρια συζητώντας πήραμε την απόφαση να επιστρέψουμε σπίτια μας. Η Δήμητρα με άφησε έξω από την αυλόποτρα και αφού με καληνύχτισε μου είπε ότι αύριο θα περνούσε από το σπίτι για να με βοηθήσει να επιλέξω ρούχα για το σχολείο μέχρι να συνηθίσω το νέο μου στυλ καθώς ήταν κάτι εντελώς καινούργιο για εμένα.

Ήμουν εξαντλημένη από όλη αυτή την μέρα και έπεσα κατευθείαν για ύπνο......Το επόμενο πρωί το ξυπνητήρι χτυπούσε συνεχόμενα αλλά δεν ήθελα να σηκωθώ με τίποτα από το ζεστό μου κρεβατάκι. Ξαφνικά ενώ ακόμα αδυνατούσα να ξυπνήσω ακούστηκε το κουδούνι στην πόρτα και αμέσως μετά η φωνή της Δήμητρας. Αλλά εγώ ακόμα να καταλάβω τι γίνεται γύρω μου. Δεν είμαι και τόσο πρωινός τύπος από ότι καταλάβατε...:-P

- Ακόμα κοιμάσε; "οχ η Δήμητρα μπήκε στο δωμάτιο και άρχισε να φωνάζει πάνω από το κεφάλι μου και να τραβάει το πάπλωμα προσπαθώντας να με ξυπνήσει"

- Δεν θέλω να πάω σχολείο " της είπα αλλά εκείνη άρχισε να τραβάει εμένα τώρα κάτω από το κρεβάτι.

- Σήκω. Σήμερα θα κάνεις θραύση στο σχολείο με την καινούργια σου εμφάνιση! Τελείωνε θα αργήσουμε " μου είπε και επιτέλους αξιώθηκα να σηκωθώ και να της κάνω την χάρη"

Αφού εγώ πήγα στο μπάνιο για να ετοιμαστώ η Δήμητρα έμεινε στο δωμάτιο για να μου βρει ρούχα. Όταν είδα την επιλογή της μου φάνηκε λίγο περίεργο που θα φορούσα τέτοια ρούχα. Αυτή η αλλαγή είναι λίγο ξαφνική για μένα. Παρόλα αυτά δεν έφερα αντιρρήσεις και τα φόρεσα. Ύστερα έπλεξε τα μαλλιά μου σε όμορφη ψαροκόκαλη πλεξίδα και όταν κοιταχτηκα στον καθρέφτη δεν με αναγνώρισα.

- Θα κάψεις καρδιές σήμερα φιλενάδα! " μου είπε με ένα τεράστιο χαμόγελο η Δήμητρα και μου έδωσε ένα φίλη στο μάγουλο.

- Δήμητρα σταμάτα είδη δεν νιώθω καλά με αυτά τα ρούχα. Μην με κάνεις να ντρέπομαι περισσότερο. " της είπα δήθεν θυμωμένη.

- Δεν έχεις κανένα λόγο να ντρέπεσαι είσαι μια κούκλα και δεν είναι κακό να το δείχνεις αυτό. " μου είπε και την αγκάλιασα.

Όταν κατεβήκαμε στο σαλόνι ο Άρης ευτυχώς είχε φύγει και η κυρία Μαρία ήταν στην δουλειά της οπότε φάγαμε στα γρήγορα πρωινό και ξεκινήσαμε για το σχολείο... ανυπομονούσα αλλά και φοβόμουν να δω τις αντιδράσεις των συμμαθητών μου όταν θα με αντίκριζαν με το νέο μου look!

Γειά σας, ελπίζω να σας άρεσε το κεφάλαιο αν και λίγο μικρό! Αποφάσισα να ανεβάζω μικρότερα παρτ αλλά πιο συχνά! Το επόμενο μάλλον θα ανέβει το βραδάκι!
Στη φωτογραφία επάνω τα ρούχα και τα μαλλιά της Μυρτώ!
Φιλάκια Ελισάβετ! ❤

Δύσκολη Επιτυχία!!!Where stories live. Discover now