Fight for life and love

5.7K 72 7
                                    

Allereerst, dit is geen hoofdstuk, sorry.

Ik ben bezig met schrijven aan een nieuw verhaal. Er zat namelijk opeens enorm veel inspiratie voor dat verhaal in mijn hoofd. Ik twijfel alleen of ik het wel moet plaatsen. Daarom plaats ik hier de proloog, zodat jullie deze alvast kunnen lezen. Hopelijk kunnen jullie me vertellen of ik het wel of niet moet uploaden.

10-05-2015

May loopt door het centrum van Parijs. Ze is gespannen. Angst giert door haar lichaam. Vampiers. Ze bestaan. Cameron had zojuist bewezen dat hij er een is. Wat is zijn vriendin Olivia dan, haar BESTE vriendin? Is zij ook een vampier? Of is zij weer wat anders? Een weerwolf? Een zombie? Een elf? Een fee? Een heks? Bestaan eenhoorns? Bestaan trollen? En reuzen? Dwergen? May's gedachten gaan als een razende tekeer. Hoe gevaarlijk gaat het voor haar worden nu ze dit weet?

Vampiers.. Ze zijn niet zoals in Dracula verhalen, of Twilight en ze zijn al helemaal niet zoals in Vampire Academy. Ze lijken wel verdacht veel op de vampiers van The Vampire Diaries, toch zijn ze dat ook niet. Vampiers verbranden niet in de zon, ze worden alleen verzwakt, maar dat merkt natuurlijk niemand op. Ook kunnen ze, net als in the Vampire Diaries, gewoon normaal voedsel en drinken verwerken. Ook helen ze snel, zijn ze sterk en zijn ze enorm snel. Oh ja, en onsterfelijk. May draait zich om als een hand haar schouder raakt. "Cam.." Cameron kijkt haar aan. "May, please." "Nee Cam. Laat me gaan." Hij schudt treurig zijn hoofd. "Je moet mee. Elizabeth wil je spreken." May kijkt haar vriend met verbaasde ogen aan. "Wie is dat? Waarom wil ze me spreken? Gaat ze me pijn doen?" Cameron schudt zijn hoofd. "Nee, waarschijnlijk geeft ze ons, jij, mij en Liv, een opdracht." "Opdracht?" Cameron knikt. "Ik vermoed dat je terug naar Nederland moet. Ik heb gehoord over een groep vampiers, slechte vampiers, bij jou oude woonplek. Ze doen zich voor als gewone leerlingen van jou middelbare school. Omdat jij daar vandaan komt kun jij ons het beste helpen." "Nee, ik wil niets met jullie te maken hebben." May kijkt angstig naar Cameron. "Ik hou van mijn leven. Ik wil het graag ook nog kunnen leven." "Ik doe je niets en Liv gaat je leren hoe je een vampier kunt vermoorden, zij is toch ook gewoon een mens?" May knikt twijfelend. Ze vertrouwt de woorden van haar oude vriend nog niet helemaal, maar het blijft haar vriend. Haar beste vriend. Waarom is deze opdracht geschikt voor haar. Een vampier kan toch beter een vampier vermoorden? Die zijn even sterk. Zuchtend loopt ze mee naar de auto van Cameron. "Is Liv echt een mens?" Cameron knikt. "Ik viel voor haar het moment dat ik haar zag. Door mij is ze in deze wereld beland, 3 jaar terug. Ik wilde haar er buiten houden, maar beide konden we niet zonder elkaar. Ik hou van haar en zij gelukkig ook van mij. Maar haar veranderen in een vampier zou ik nooit doen. Ik leef nog liever de eeuwigheid zonder haar, dan haar mensenleven afpakken." May knikt. "Je moet me wat beloven, als je dat doet ga ik mee." Zegt May tegen haar vriend. Cameron knikt. "Als jij mij beloofd dat je voor Liv zult zorgen, beloof ik jou alles." Nu is May aan de beurt om te knikken. "Jij zal me altijd beschermen." "Deal."

May en Cameron komen aan bij Elizabeth. Na een lang verhaal over dat Cameron, Elizabeth en hun groep goeie vampiers zijn, die niet zomaar mensen levens afpakken, maar gewoon drinken en dan stoppen voordat ze sterven, (niet dat, dat niet gruwelijk is, heb je opeens zo'n bloedzuiger in je nek hangen. Lijkt me ook echt niet genieten, maar dat terzijde) of drinken ze uit bloedzakken, van het ziekenhuis, vertelde Elizabeth de opdracht. Olivia zal May gaan trainen en dan in het nieuwe schooljaar zullen May, Olivia en Cameron instromen op de oude school van May. Cameron had de opdracht goed geraden, slechte vampiers in Asch. Op het koning Wilhelmina College om precies te zijn.

Fake love?Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu