Hoofdstuk 30

632 25 12
                                    

Eva
'Eef, het eten is klaar!' Riep Wolfs vanuit de keuken.
'Joe!' Riep ik terug. Ik stond op en liep met mijn krukken naar de tafel toe. Wolfs zette wat pannen op tafel en ik ging zitten. Ik tilde de deksel op om te kijken wat we aten, maar Wolfs tikte me op m'n hand.
'Nee, wachten.'
'Ja baas,' lachte ik. Wolfs probeerde serieus te blijven kijken maar des te langer ik hem aankeek, des te meer moeite het kostte. Uiteindelijk begon hij ook te lachen en maakten we aanstalten om te beginnen met het eten.
'Eef, doe je ogen even dicht.'
'Hoezo?'
'Doe nou maar.' Ik keek hem vragend aan en deed het maar. Ik hoorde vanalles stommelen en dergelijke. 'Dichthouden hè!'
'Ja ja,' zei ik. 'Schiet maar op want ik ben nieuwsgierig.'
'Weet ik. Zal ik dan nu eens lekker rustig aan gaan doen?'
'Waag het niet.' Ik hoorde zijn lach dichterbij komen en uiteindelijk ging hij weer zitten.
'Doe je ogen maar open.' Ik opende mijn ogen en de hele tafel was mooi opgedekt. De pannen waren weg en er stonden nu een paar kaarsen en een bord met carpaccio in de vorm van een hart. Wolfs had een glas wijn en ik had water. In een wijnglas. Ik keek hem verbaasd aan.
'Wat? Hoe?'
'Ik had het al klaarliggen,' zei hij trots.
'Je bent gestoord.'
'Jij bent lief.' Ik voelde mijn wangen kleuren. Waarom deed hij dit toch met me?
'Waar heb ik dit aan verdiend?' Vroeg ik maar.
'Ik wilde je graag bedanken.' Ik keek hem vragend aan. 'Voor alles wat je ooit voor me gedaan hebt.' Ik keek hem glimlachend aan.
'Graag gedaan?' zei ik zacht. Na een tijdje elkaar aangekeken te hebben begonnen we dan tóch te eten. De carpaccio was echt super lekker. Wolfs stond op en liep naar de keuken. Hij kwam terug met twee borden. Hij zette ze neer en ging zitten.
'Voor u mevrouw van Dongen, ligt pappardelle met biefstuk en basilicumolie. Ik weet zeker dat u het lekker vindt.' Ik keek hem glimlachend aan en we begonnen te eten. Nadat ik een paar happen gehad had, vroeg Wolfs wat ik ervan vond.
'Ik vind het heel lekker,' zei ik oprecht en stopte een stukje biefstuk in m'n mond. Toen we dit op hadden, had hij ook nog een dessert gemaakt.
'Een luchtige chocolademousse,' zei hij en zette het voor mijn neus. We aten het in stilte op.
'Moet ik je helpen opruimen?'
'Nee hoor, ga jij maar lekker op de bank zitten,' zei hij en begeleidde me naar de bank. Ik ging zitten en gaf hem een kus waarna hij weer terugging naar de keuken.
'Eef ik trek even een ander overhemd aan! Deze is vies,' zei hij na een tijdje.
'Joe, is goed.' Ik staarde wat afwezig voor me uit. Na een tijdje plofte Wolfs naast me neer. Ik keek nog steeds voor me uit, naar de tv.
'Is het interessant?' Vroeg Wolfs.
'Hm-mh,' humde ik.
'Eef, de tv staat uit,' zei hij en zwaaide met zijn hand voor mijn ogen.
'Huh wat?' Leek ik nu wel wakker te zijn.
'De tv staat uit. Waar denk je aan?'
'Nergens aan, ik staarde gewoon wat.'
'Zeker?' Ik knikte. 'Mooi, kom hier,' zei hij en ik kroop in zijn armen. Hij hield me stevig vast en ik voelde zijn hoofd leunen op mijn hoofd. 'Je ruikt lekker,' zei hij.
'Jij ook,' grinnikte ik.
'Je bent moe hè?' Ik knikte.
'Een beetje,' gaf ik toe. Wolfs liet me los en stond op. 'Wat ga je doen?' Vroeg ik verbaasd.
'Ga eens op de stoel zitten.' Ik deed wat hij zei en hij ging op de bank liggen. 'Kom er nu maar bij,' zei hij glimlachend. Een beetje onhandig klom ik er bij. 'Lig je goed?'
'Ja, heerlijk,' zei ik grinnikend. Wolfs zette de tv aan. Ik merkte daar maar weinig van want ik dommelde al snel in slaap.

Ik schrok wakker van een hard geluid. Ik opende mijn ogen om te kijken wat ik was. Ik lag nog steeds met Wolfs op de bank. Hij had zijn armen om me heen geslagen en was ook in slaap gevallen. Toen ik het geluid weer hoorde, realiseerde ik me dat het zijn gesnurk was. Ik legde glimlachend mijn hoofd weer neer en keek wat tv. Want ja, die stond nog aan. Na een tijdje werd Wolfs ook weer wakker.
'Hee, je bent wakker,' zei hij schor.
'Ja. En jij overduidelijk niet,' plaagde ik hem.
'Jawel hoor.'
'Wat maakte jij een geluiden zeg, Jezus,' lachte ik.
'Ja vind je het gek als d'r iemand op je ligt.' Nu pas zag ik dat ik echt óp hem lag. Ik grinnikte even.
'Moet ik weg dan?'
'Nee. Jij blijft lekker bij mij.'
'Zullen we wel boven tv gaan kijken?' Vroeg ik. 'Stel we vallen weer in slaap, dan is het tenminste in bed.' Wolfs knikte.
'Is goed, moet je wel van me af.' Ik rolde soepel tussen hem en de bank in waarna Wolfs opstond.
'Ik breng even je krukken naar boven en dan kom ik jou daarna halen,' zei hij met een knipoog waarna hij wegliep. Ik wachtte op hem en na een tijdje was hier weer terug. Hij gooide me over zijn schouder heen en liep naar boven. Zin om te protesteren, had ik niet. Ik liet me naar boven dragen en vlak voor mijn slaapkamer stopte hij en zette me neer. Ik keek hem vragend aan. Hij draaide me om en fluisterde: 'Ogen dicht. Ik begeleid je.' Ik deed wat hij zei en hij legde zijn handen voor mijn ogen. Voorzichtig liepen we, dacht ik, mijn kamer in. Op een gegeven moment stonden we stil.
'Kijk maar,' zei hij en haalde zijn handen weg. Ik opende mijn ogen en de hele kamer was mooi gemaakt. Overal stonden kaarsjes en op het bed en de grond lagen rozenblaadjes. Op bed in de vorm van een hartje.
'Wow,' was het enige dat ik kon uitbrengen.
'Vind je het mooi?' Ik knikte.
'Ja, het is schitterend. Wanneer heb je dit gedaan?'
'Straks, toen ik zei dat ik een nieuw overhemd aan ging doen. Maar ik had alles al klaarliggen.' Ik pakte mijn telefoon en maakte een paar foto's. Daarna draaide ik me om naar Wolfs en legde mijn armen in zijn nek.
'Super lief van je. Dank je wel.' Hij keek me glimlachend aan en ik drukte een kus op zijn lippen. Hij tilde me op en legde me op bed neer. We belandden in een lange zoen. Nadat we die afgesloten hadden, stond ik op.
'Wat ga je doen?' Vroeg Wolfs met een pruillipje.
'Ik ga me even omkleden. Heb ik uw goedkeuring?'
'Natuurlijk heeft u die.' Ik schudde lachend mijn hoofd. Ik trok mijn kleuren uit en toen ik merkte dat Wolfs me aan zat te staren, gooide ik mijn shirtje naar zijn hoofd. Ik trok zijn veel te grote shirt weer aan en haalde mijn make up d'r af en m'n staart er uit. Daarna ging ik mijn tanden poetsen en op bed liggen. Ik wachtte totdat Wolfs klaar was en de tv aanzette. Hij kwam naast me zitten en keek me aan. Ik focuste me op de tv.
'Ga eens zitten,' zei Wolfs. Ik keek hem vragend aan maar deed toch wat hij zei. Hij ging achter me zitten zodat ik tussen zijn benen in zat. 'Zo. Ontspan,' fluisterde hij en begon me weer te masseren. Genietend sloot ik mijn ogen. 'Vind je het fijn?'
'Hm-mh,' knikte ik. Ik had totaal geen oog meer voor de televisie totdat Wolfs ineens stopte.
'Eef, kijk,' zei hij doelend op de tv. Mijn aandacht was meteen getrokken en ik keek naar de tv. Het nieuws was erop.
"Het lijk is gevonden op de Sint Pietersberg in Maastricht. Het gaat om een vrouw met de naam Andrea Bols. Zij is de vrouw van de officier van justitie, Jens Bols. Die nu vastzit om verschillende redenen. De doodsoorzaak van de vrouw moet nog worden vastgesteld maar de politie houdt rekening met een misdrijf." Ik keek Wolfs vragend aan.
'Huh, ik heb Romeo een tijdje terug nog gezegd haar na te trekken maar daar kwam niks uit. Ik snap het niet,' zei ik verward. Wolfs knikte en toen ging zijn telefoon. Hij nam op en na een kort gesprek werd er weer opgehangen. 'En?' Vroeg ik.
'Mechels. Ze zei hetzelfde wat er op het nieuws verteld was alleen dat ze ook nog al een tijdje vermist is. En verder moeten we morgen op het bureau zijn voor meer informatie.'
'We?'
'Ja, we. En waarschijnlijk moeten wij weer het verhoor in met Bols. En hem dit gaan vertellen.'
'En daar na zeker verder doorvragen over zijn vrouw en leven?' Wolfs knikte. Ik zuchtte diep. 'Ik wil die vent helemaal niet meer zien.' Ik leunde naar achter, tegen wolfs aan. Hij sloeg zijn armen stevig om me heen.
'Dat weet ik Eef. Ik weet het.'
'Wat moet dat moet,' zuchtte ik.
'Als je het echt niet wilt hoef het niet he schat.'
'Weet ik. Maar ik doe het toch.'
'Eigenwijs dat je de bent,' lachte hij.
'Wist je toch al?'
'Dat is nog iets wat zo leuk is aan jou. Je eigenwijsheid.' Ik sloot glimlachend mijn ogen.
'Wil je m'n rug ook masseren?' Vroeg ik.
'Tuurlijk schat. Ga maar liggen, dan kan ik er beter bij en kan ik je schouders ook nog meepakken.' Ik deed wat hij zei en ging op mijn buik liggen. Mijn hoofd legde ik op mijn kussen.
'Je shirt moet wel omhoog,' zei Wolfs.
'Doe maar uit,' zei ik. Een beetje twijfelend voelde ik hoe Wolfs zijn handen mijn shirtje omhoog schoof. Toen het uit was legde ik het naast me neer.
'Nou meneer, gaat uw gang.' Ik voelde hoe Wolfs' handen mijn rug en schouders masseerden. Genietend sloot ik mijn ogen.
'Vind je het fijn?' Vroeg hij. Ik knikte. Hij masseerde me een tijdje en toen ik weg begon te zakken, greep hij in.
'Je mag best gaan slapen hoor. Ik wil je ook wel in slaap masseren.'
'Maar ik zei helemaal niet dat ik moe was?'
'Ik zie het toch aan je. En je bent ook aan het gapen de hele tijd.' Ik pakte mijn shirt weer en trok het aan. Ik ging recht zitten en keek Wolfs aan.
'Ik slaap veel liever in jouw armen.'
'Ik slaap ook veel lekkerder met jou in m'n armen,' zei hij en ging naast me liggen. Ik kroop tegen hem aan en voelde meteen zijn armen stevig om me heen.
'Welterusten Wolfs,' fluisterde ik en pakte zijn hand vast.
'Welterusten allerliefste Eva. Ik hou van jou.'
'Ik hou ook van jou.' Ik sloot mijn ogen en viel met een gelukkig gevoel in slaap.

Weer een nieuw deeltje! Wat vonden jullie er van?
Ik zal jullie even bijpraten over mijn vorige post..
Ik heb dat op vrijdagavond geplaatst geloof ik. Die avond zat vol met spanning en stress. De volgende ochtend werd ik om kwart over 7 wakker gemaakt, dat mijn opa was overleden. Ik heb gisteren (donderdag 26 mei) de crematie gehad. Het was een hele mooi, respectvolle en oprechte dienst. Vanaf nu zal ik dan ook weer gaan proberen elke week een nieuw deel te posten!
Kusjes

Safe?Where stories live. Discover now