laat mij geen klusjes doen

50 7 32
                                    

HALLOOOO

Het is al weer een hele tijd geleden dat ik hier een hoofdstuk in heb geplaatst en ik had iets wat ik kon vertellen, dus ik dacht, laat ik dat eens even delen. (De meeste dingen die ik meemaak in mijn leven zet ik hier niet in omdat ze of super saai zijn of ik het niet kan vertellen)

Dus vorige week vrijdag was de dag dat ik mijn laatste uurtjes school had, wat betekent dat ik deze hele week al vakantie aan het vieren ben, yay. (Al staat deze week niet als vakantie geregistreerd, maar ssst, mijn school is rebels en geeft ons een week eerder vakantie).

Anyway, (is het eigenlijk anyway of anyways? Want ik heb een shirt en daar staat op anyway, maar ik zie ook dat super veel mensen het met een s schrijven, dus ja, ik ben confused. Somebody explain, please). Wauw, ik ben al weer helemaal afgedwaald van het punt. Ik heb dus deze week al vakantie en mijn ouders nog niet. Nu vind mijn moeder het blijkbaar leuk om mij elk fucking klusje in huis te laten doen. Ik zou je dit vertellen: Ik haat klusjes en er gaat altijd iets mis.

Dat was dus ook wat er vandaag gebeurde. Toen ik beneden kwam (om half 12 want ja, het is vakantie en ik ben goed in uitslapen), lag er al een briefje klaar van mijn moeder. Het begon zo:

'Lisan,'

Geen lieve Lisan, of beste Lisan of beste allerliefste dochter Lisan of zo, nee, alleen Lisan. Bedankt mam, love you too. Maar het ergste vond ik nog dat alleen mijn naam er staat, ik bedoel hallo, mijn broer is er ook nog, waarom hoeft hij geen klusjes te doen? Hij is degene die als eerst op kamers gaat, hij is degene die dit soort dingen zou moeten leren en doen, niet ik.

Toen kwam er dus een hele lijst met klusjes op dat briefje en ik overdrijf niet als ik zeg dat het mijn hele dag heeft verpest en dat ik de makkelijkste klusjes nog verkeerd deed.

Ik moest bijvoorbeeld de kamer stofzuigen. Wat op zich heel goed ging en zo, maar ik kom daar straks op terug.

Toen besloot ik om de vaatwasser uit te pakken. En daar ging het mis. Ik pakte een schaaltje, HET VIEL NIET EENS en ik stootte het - nog niet eens hard echt wtf - tegen het aanrecht en BANG (geluidseffecten en zo), de scherven vlogen in het rond. En het erge was, ik had daar dus net gestofzuigd en ik moest dat dus helemaal opnieuw doen omdat er allemaal van die kleine scherven lagen die ik niet met mijn hand op kon pakken en ik suck met een stoffer en blik dus ja, ik moest het opnieuw stofzuigen.

Toen besloot ik, weet je, ik heb honger, het is twee uur, ik heb nog niet ontbeten, laat ik wat gaan eten. HAD MIJN BROER AL HET FUCKING BROOD OPGEGETEN. Ik boos, zegt hij dat het niet zo erg is als ik wat minder eet. Ja bedankt he sjaak. (hij heet geen sjaak hoor, zo noem ik hem alleen heel vaak. of ik noem hem henk, of nikki). Dus ik naar de diepvries om er brood uit te halen. ZAT DAAR OOK NIKS MEER IN. Dus ik bel mijn moeder, want ze had gisteren nog boodschappen gedaan, zegt ze: "Ja, dat was ik vergeten, heb je het lijstje niet gelezen?" Ik loop terug naar het lijstje en ja hoor, daar staat het. 'Ik ben gisteren vergeten brood te halen, kan je dat ook halen? Neem dan direct een paar pizza's mee.'

Ik naar de supermarkt, in mijn joggingsbroek en ontploft haar. En toen heb ik alleen brood gehaald, want ze zei wel zo mooi, neem dan ook even pizza mee, maar onze diepvries zit knetter vol, dus alleen dat brood kon d'r nog bij, wat betekende dat ik straks nog een keer terug moest.

Kom ik thuis, kan ik eindelijk eten (ik heb maar gelijk drie boterhammen en een beschuit genomen, man wat had ik honger). Toen moest ik alle spullen (bekers, bordjes, bakjes, etc.) uit onze caravan afwassen, omdat ik niet weet hoe onze vaatwasser werkt. Dat ging wonderbaarlijk goed, maar ik denk dat dat kwam omdat al dat spul van plastic is.

Toen moest ik de caravan van binnen schoonmaken, het aanrecht, kookding, de vloer, de kussen uitkloppen, ramen schoonmaken. En geloof me, dat was een werk, niet normaal. Maar aangezien mijn broer echt super rebels is, dacht hij dat het leuk was om me in de caravan op te sluiten. Zonder eten. ZONDER ETEN.

Ik ging dood.

Hij liet me eruit toen hij honger had en ik de pizza's moest halen.

Ik denk serieus dat mijn broer een deel van de duivel is af en toe. Of dat hij uit de jaren weet-ik-veel afstamt, waar vrouwen alles in het huis moesten doen en de mannen de baas waren.

Ik kom dus halfdood uit die caravan, rennend naar de la waar al onze koekjes inliggen. Toen heb ik die halve la leeggegeten en daarna nam ik een glas water, want dat geeft me het gevoel dat ik gezond bezig ben.

Oké, dus ik ga naar de supermarkt, tien euries op zak. Kom ik in de supermarkt en pak ik de pizza's en loop ik naar de kassa. Allemaal heel normaal. Kom ik bij de kassa, nou ik had echt een hartverzakking. Ik was vijf euro kwijt. Ik stond daar in die rij, ik was bijna aan de buurt want diegene voor mij was aan het afrekenen en ik haalde mijn hele fucking jas omhoop en ik kon het gewoon niet vinden. Wat ik wel vond was wat kleingeld, dus ik had in totaal €5,35. Alleen dat was niet genoeg. Want het was €5,68. Had ik al verteld dat ik een rekenwonder ben en ik dat zo eventjes in de winkel berekent heb terwijl het zweet over mijn voorhoofd liep? Nu wel. In ieder geval, ik ging de opties die ik had in mijn hoofd langs, ik had de optie: ren, zeg dat je niet genoeg geld heb of doe alsof je denkt dat je genoeg geld hebt maar als ze het bedrag zegt erachter komen dat je toch niet genoeg hebt. Ik ging voor dat laatste. Ik moet zeggen, ik ben zo blij dat ik dat gedaan heb. Ze scande ze namelijk en opeens ging er €1,70 af omdat ze in de aanbieding waren, alleen dat stond niet bij waar ze lagen maar who cares, ik was het gelukkigste meisje op aarde. Dus ik geef haar vet trots mijn vijf euro briefje, wat er waarschijnlijk super stom uitzag omdat ik daarvoor echt mijn hele jas doorzocht had en ik loop helemaal trots de winkel uit met mijn twee pizza's.


Maar toen bedacht ik me, dat ik wel gewoon vijf euro kwijt ben. Dus de hele terugweg heb ik gezocht, en ik had het zo warm, terwijl het helemaal niet zo warm is (serieus wat is er mis met nederland het is zomer gvd). En ik kom bij mijn huis en weet je waar het lag? Het lag tegen de heg aan. Waarschijnlijk is het daar via de wind gekomen, maar als de heg het niet had tegengehouden was het in het water gekomen en tja, dat had ik niet leuk gevonden.


Laat ik je dit vertellen: ik heb me nog nooit zo opgelucht gevoeld als in het laatste half uur.

Ik heb ook eigenlijk geen idee of er al maar iets te begrijpen is van dit verhaal.

Ik hoop het

Anyway,

I'm gonna go, de pizza moet in de oven en mijn broer weet niet hoe de oven werkt. Wat mij eigenlijk wel weer laat zien wat voor vreetzak ik ben aangezien ik de oven echt heel vaak gebruik.


Bye bye,

Love you ♥

opgedragen aan: RealFeather omdat ze gewoon echt een schat is, love you girl.

p.s. Ik had net weer een halve hartaanval want mijn computer flipte en wattpad werd opnieuw geopend en ik ging naar dit hoofdstuk en alles was weg. ALLES. Dus ik was mad, maar toen kwam er opeens een pop-up dat er een versie hiervan was en ik klikte op iets en toen kwam het terug en yas.

MuilpeerWhere stories live. Discover now