Hetzelfde maar toch anders

35 4 6
                                    

We zijn allemaal hetzelfde. Een lichte huidskleur of een donkere, man of vrouw, homo- of heteroseksueel, van binnen zijn we allemaal hetzelfde.

En toch zijn we ook zo verschillend.

We zijn als een boek, we zijn als clichés. Het verhaal in een cliché is altijd hetzelfde. Neem nou de clichés waarin een man verliefd wordt op een vrouw en ze leven nog lang en gelukkig. Deze boeken komen allemaal op hetzelfde neer en toch zijn ze allemaal anders. Want deze boeken hebben allemaal een eigen twist van de schrijver, een eigen naam, een eigen omgeving. De schrijver maakt keuzes die het boek anders maken dan al die andere boeken. Het maakt het boek uniek, maar toch net als ieder ander boek.

En zo is het ook bij ons. Ons verhaal is allemaal hetzelfde. We worden geboren en we gaan ook weer dood. Iedereen heeft dezelfde start en iedereen heeft hetzelfde einde, maar toch is ieder leven uniek. Dit komt omdat we er onze eigen twist aan geven. We hebben onze eigen naam, onze eigen keuzes, onze eigen omgeving en onze eigen gedachtes en dat maakt ons leven anders als alle andere. We zijn uniek, we zijn niet vervangbaar. Want als een boek weg is, is er niemand die het woord voor woord opnieuw zou kunnen opschrijven. Niemand is zoals jij, en toch hebben we hetzelfde einde.

Je bent uniek, vergeet dat nooit. Maak je eigen keuzes, volg niet de weg van anderen, want de keuzes die je maakt, maken jouw leven ook echt jouw leven.

Dit wilde ik even gezegd hebben,

I love you all,

Groetjes thuis!

MuilpeerWhere stories live. Discover now