Zelfbeschadiging

20 3 1
                                    

Jaarlijks wordt er dus op 1 maart even aandacht besteed aan zelfbeschadiging en ik kon de dag niet voorbij laten gaan zonder het hier even over te hebben.

Ik denk dat zelfbeschadiging altijd iets is geweest wat de meeste mensen niet begrijpen.

Er is dit meisje op mijn school en die is nu al een tijdje clean. Ze durft ook eindelijk weer korte mouwen aan naar school. Maar het is echt niet te geloven hoeveel rot opmerkingen zij naar zich gegooid krijgt. Echt ik kan er met mijn hoofd niet bij hoe sommige mensen denken. Dit meisje is zó sterk en deze mensen gaan haar vertellen hoe vies het is dat ze die littekens heeft en hoe zielig het is dat ze zo ver gaat voor aandacht.

HOE KAN JE DAT ZEGGEN

Deze mensen wisten niks van haar, hadden geen idee hoe zwaar haar leven was en nog steeds is en denken dat ze toch het recht hebben om zoiets te zeggen. Iemand leg het me uit, want ik snap er niks van.

Mensen beschadigen zichzelf niet omdat ze aandacht willen. Dat is niet de reden. En alsjeblieft zeg nooit zoiets als je zit dat iemand littekens heeft.

Ik moet nu weg dus dit stukje is heel kort, maar ik wilde het even gezegd hebben.

Iedereen die in aanraking is gekomen met zelfbeschadiging op welke manier dan ook, stay strong, you are loved.

I love you all ❤️

PS als er ooit wat is, weet dan dat ik altijd hier ben en altijd naar je zal luisteren. Ik zal je misschien niet kunnen helpen, maar ik weet dat een luisterend oor soms heel fijn is. Dus stuur me gerust een berichtje.

MuilpeerWhere stories live. Discover now