Deel 2 27; Niet spraakzaam..

715 43 1
                                    

Kaj's point of view.

'Hoest je vaker bloed dan vandaag en in Rome?' vraagt de dokter, waar net een heel verhaal aan verteld is. Ik schud mijn hoofd. 'Als dit vaker gebeurt moet je dit aangeven want dan moeten we verder zoeken.' zegt de dokter en ik knik. Manon en Jai staan naast de dokter. Hij bekijkt de blauwe plekken op mijn borst. 'Ik kan je extra zware medicijnen mee geven, en dat je over twee weken terug komt. Als de pijn en het bloed hoesten er nog is gaan we meer onderzoeken doen.' legt de dokter uit. 'Oké.' antwoord ik zachtjes. 'Goed, ik stuur het door naar de apotheek en dan kan je het daar ophalen.' zegt hij. Ik knik en stap van het bed af. Ik trek mijn broek, sokken en schoenen aan. Jai trekt zijn vest uit. 'Trek deze maar aan.' zegt hij. Ik knik dankbaar en trek hem aan. 'We wassen bij mij thuis dat bloed wel van je af.' zegt Jai. Ik knik nog een keer en rits zijn vest dicht.

Jai's point of view.

Ik kijk even naar Kaj die stil tussen mij en Manon in loopt. Hij is niet erg spraakzaam, hij knikt, schudt zijn hoofd en zegt; oké, meer komt er niet uit. Kaj kijkt stil voor zich uit en zijn ogen zijn alleen op de stoep gericht. 'Kaj.' begin ik. Nog steeds kijkt hij naar de stoep. 'Ik heb een afspraak gemaakt.' vertel ik. 'Waar?' vraagt hij, zijn ogen nog steeds op de stoep gericht. 'Een psycholoog.' antwoord ik. Nu schiet zijn hoofd omhoog, hij kijkt me aan en stopt met lopen. 'Je hebt wat?' vraagt hij. 'Ik denk dat het goed is voor je om met iemand te praten.' zeg ik en ik kijk hem aan. 'Ik wil er heus over praten, maar ik kan het niet Jai.' antwoord hij. Ik kijk hem even aan. 'Je kan het wel Kaj, je moet alleen in jezelf gaan geloven.' zeg ik. Hij schudt zijn hoofd. 'Ik wil niet in mezelf geloven.' zegt hij zacht en hij kijkt naar beneden. 'Ik weet wat er in je hoofd om gaat maatje, ik ken je langer dan vandaag. Maar dat idee, dat gaat niet door oké? Zet het uit je hoofd, je gaat naar die psycholoog.' zeg ik en Kaj knikt. 

Kaj's point of view.

Ik ga op een stoel zitten en Jai gaat naast me zitten. Zenuwachtig staar ik voor me uit. 'Hey maatje, rustig maar.' zegt Jai en hij pakt mijn hand vast. 'Het komt wel goed.' zegt hij. Ik knik. De deur gaat open en er komt een man uit. 'Kaj van der Voort?' zegt hij. Ik slik even. Jai knijpt even in mijn hand en laat hem dan los, ik sta op en loop naar de man. Hij schudt mijn hand die als een gek trilt. 'Welkom Kaj.' zegt hij en ik loop achter hem zijn 'kantoor' in. 

Tell me you love me -1 en 2Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu