Deel 2 53; Onthoud waarvoor je vecht..

609 36 3
                                    

Jai's point of view.

Dioni drukt een bekertje water in mijn hand. 'Kalm aan maatje.' sust hij. Cassius ijsbeert door de kamer. Met trillende handen neem ik een slokje. 'Ik weet het zeker.' snik ik. 'Jai, hij zei gewoon iets. Hij nam geen afscheid.' zegt Cassius angstig. 'Ik zag het in zijn ogen, in zijn glimlach.' zeg ik. Ik kijk naar Kaj zijn borstkas. Zijn adem is langzaam. Ik zucht en kijk naar zijn ogen in de hoop dat ze open gaan, maar er gebeurt niks. Ik zucht en zet het bekertje op de tafel in de kamer. Dioni pakt mijn arm vast. 'Ga anders even naar buiten.' zegt hij. Ik schud mijn hoofd. 'Ik blijf bij hem.' zeg ik. 'Jai, je maakt jezelf létterlijk gek hier binnen, ga even naar buiten.' zegt Dioni. Ik zucht en knik. 'Goed, heel even dan.' antwoord ik.

Dioni's point of view.

Ik kijk naar Cassius. 'Jai gaat er onder door, wat moeten we doen?' zucht ik. 'Jai is hier te gevoelig voor, hij geloofde dat Kaj afscheid nam, ik denk dat hij straks letterlijk doordraait.' mompelt Cassius en ik knik. 'Denk jij.. Dat Kaj afscheid nam?' vraag ik een beetje onzeker. Cassius schudt zijn hoofd. 'Tuurlijk niet, hij is sterk.' antwoord hij. 'Ja maar je weet dat Kaj liever niet meer leeft.. Wat als hij niet meer wilt vechten?' vraag ik zacht. Cassius zucht. 'Het is afwachten.' zegt hij gespannen en ik knik, niet goed wetend wat ik moet doen. Ik ga op een stoel zitten en kijk naar Kaj. Hij ziet er onschuldig uit, alsof hij gewoon vredig slaapt. Maar ik weet dat hij nu even ergens anders is. 

Kaj's point of view.

Ik kijk naar mijn moeder. 'Mam?' vraag ik verbaasd. Ze draait zich om. 'Oh mijn god, Kaj? Liefje, wat doe je hier?' vraagt ze geschrokken. 'M..Mam.' snik ik en ik sla mijn armen om haar heen. 'Mam, je bent toch dood?' snik ik. Ze knikt. 'Ja jongen.' antwoord ze. 'Wacht.. Waarom kan ik je dan zien?' snik ik bang en ik laat haar los. 'Omdat als je nu niet gaat vechten, jij ook dood gaat Kaj, vecht voor je leven.' zegt ze. 'Mam, weet je wat papa gedaan heeft?' snik ik en ze knikt. 'Ja liefje, maar hij zit opgesloten nu, het is opgelost.' zegt ze en ik knik. 'Mam, ik hou van je.' snik ik. 'Ik ook van jou Kaj, heel veel.' zegt ze en ik sla mijn armen weer om haar heen. 'Onthoud voor wie je allemaal vecht.' zegt ze en dan is ze op eens weg. 'Mam?' vraag ik verbaasd en ik sla in het rond, maar ze is echt weg. 'Mam!' roep ik. Snikkend kijk ik rond. 'Hoi grote broer.' klinkt de stem van mijn zusje, Katie. 'Katie.' zeg ik zacht. Ik kan haar niet alleen laten!

Jai's point of view.

Ik loop door de gang van het ziekenhuis in, terug van mijn rondje buitenlucht in ademen. 'Ga even naar buiten.' mompel ik met een kinderachtige stem tegen mezelf. Tuurlijk, alsof ik gek word. Ik hoor Dioni schreeuwen. 'Dokter Dokter!' schreeuwt hij. Ik ren naar hem toe. 'Wat is er?' vraag ik. 'Er is iets goed mis met Kaj.' zegt Dioni en er komen dokters aan rennen. Cassius word de kamer uit geduwt en de deur word dicht gedaan. 

Tell me you love me -1 en 2Where stories live. Discover now