[18]

60 9 3
                                    

MICHAEL - DEN PO ROZCHODU

Vzbudil jsem se brzy ráno. Zkoušel jsem ještě na chvíli usnout, ale nešlo to. Sedl jsem si tedy na gauč a jen tak seděl. Koukal jsem se do prázdna a najednou do karavanu vešel Ashton.

,,Je ti něco?" zeptal se.

,,Ne. Co by mi sakra mělo být?!" zvýšil jsem trochu hlas.

,,Tak promiň, myslel jsem, že se něco stalo, když se tak tváříš" vysvětlil mi a vzal krabičku cigaret, která byla na malém stolku.

,,Dáš mi jednu?" zeptal jsem se ho.

,,Nejsou moje" odsekl Ash.

,,Tak v tom případě mi určitě jednu dej a nebo radši dvě" uculil jsem se na něj.

Ash překroutil očima a stoupl jsi přede mě. Natáhl ke mně otevřenou krabičku a já si ty dvě cigarety vytáhl.

,,Děkuji mockrát" řekl jsem mile s úsměvem.

Ashton na mě jen udělal naštvaný obličej a odešel.

Celé dopoledne jsem tady pak byl sám. Nevadilo mi to aspoň jsem mohl přemýšlet. Přemýšlel jsem nad tím jaký kretén jsem a na to jak nenávidím svůj život a sám sebe. Tolikrát jsem se chtěl změnit. Být lepším člověkem, ale nikdy se mi to nepovedlo. Možná s Lukem jsem se cítil lépe, jenže to bylo jen chvilkami. Když jsem s ním potom zase nebyl, byl jsem ten starý a hnusný Michael. Ani se nedivím, že mě matka vyhodila z domu nebo že ode mě Calum zdrhl nebo že jsem nikdy neměl vztah trvající víc, jak deset dní.

Z všeho toho přemýšlení mi je na nic. Moje hlava teď přemýšlí nad celým mým zasraným životem a mně se kvůli tomu spustily z očí slzy. Nebránil jsem se tomu. Brečel jsem tak dlouho, že mi z toho až zčervenaly oči.

Najednou jsem slyšel, jak někdo otvírá dveře karavanu. Rychle jsem si na oči nasadil sluneční brýle, protože nepotřebuju, aby někdo věděl, že jsem brečel. Do karavanu vlez Ashton...zase.

,,Co tady pořád děláš, Michaele? A proč máš na očích sluneční brýle?" vyptával se.

,,Chci jít dnes večer chlastat" řekl jsem vážně a ignoroval jeho otázky.

,,jo a prý že se nic nestalo"nahodil ironický obličej.

,,půjdeme?" zeptal jsem se.

,,Nevím...proberem to se všemi venku." řekl  ,, Jdeš?" zeptal se, když viděl, že pořád sedím na místě.

Zvedl jsem se a pomalým krokem odkráčel pryč z karavanu. Ashton šel hned za mnou.

Došli jsme ke stolu a jediné volné místo bylo naproti Lukovy. Prostě jsem si tam sedl a celou dobu jsem se nesoustředil na nic jiného než na to jak je Luke nervózní. Připomnělo mi to naše setkání.
---------------------

Po dlouhém přemlouvání s námi do hospody šel i Luke. Nějak mi to nevadilo. Řekl jsem si, že ho budu prostě ignorovat. Jenže ono to není zas tak moc lehké, když jde před vámi s Bryanou a Tori, které drží za ruce a ony mu ještě říkají, že je roztomilý a podobný sračky. Snažil jsem se tvářit, že mi to nevadí. Hlavně když se na mě otočila Tori. O co tý holce sakra jde? Možná, že je to jen můj pocit, ale zdá se mi, že po Lukovy jede.

-------------------

Seděli jsme v hospodě a Ben objednal piva a dvě lahve vodky. Vypil jsem 1 láhev piva a během toho jsem do sebe nalil asi 3 panáky. Ještě ráno jsem si myslel, že se pořádně opiju, ale teď už se mi nějak nechce. Nevím...Mám takový divný pocit, že dneska musím zůstat střízlivý. Za to Jack a Ashton se střískali pořádně.

Bry a Tori se mě zeptali, jestli si nechci jít zatančit. Moc se mi nechtělo, ale i tak jsem šel a nelitoval jsem toho. S Tori jsme se o sebe pořád otírali i Bryana se někdy přidala. Líbilo se mi to hlavně, protože jsem viděl, jak Luke žárlí.

,,Chceš?" zeptala se mě Tori a natáhla přede mě cigaretu.

,,to se ptáš mě?" Vykulil jsem na ní oči a ona se začala smát. Strčila mi cigaretu do pusy a zapálila mi ji. Pak si zapálila i ona.

,, a mně jako nedáš?!" křikla Bryana.

,,Vždyť ty nekouříš" upozornila ji Tori.

,,Jednou za čas mi to snad neuškodí" ušklíbla se Bry a Tori ji taky dala cigaretu. Když jsme dokouřili, šli jsme zase tancovat.

------------------

Tori s Bryanou šly na záchod a tak jsem si šel sednou k baru. Když jsem se koukl vedle sebe seděl tam strašně opilý Jack a když jsem se koukl na zem ležel tam Luke.

,,Luku!" zařval jsem starostlivě.

Doběhl jsem k němu a zvedl ho. Jenže on se vůbec neudržel na nohou. Hned mi bylo jasné, kdo ho takhle opil.

,,Jacku!" zařval jsem.

,,Miku, ahoj kámo" zasmál se na mě Jack a dal mi ruku kolem ramen. Hned jsem ji ze sebe sundal.

,,Ty jsi takový kretén" Řekl jsem přes zaťaté zuby. Musel jsem jít od něj dál, jinak bych mu vrazil.

Objal jsem Luka kolem pasu a dal si jeho ruku kolem mých ramen. Pak jsem ho zase zvedl ze země a šel s ním z hospody pryč.

-----------------------------

Došli jsme až do karavanu. Luke po cestě několikrát spadl a taky dost zvracel. Bylo mi ho tak líto. V karavanu jsem mu dal sklenici studené vody. Vypil ji celou na ex.

,,Lehni si, Luku" řekl jsem, když jsem mu čechral polštář na gauči na kterém seděl.

,,Ne-nechce se mi ležet" řekl Luke protivným hlasem.

,,Ale měl by sis lehnout. Udělá se ti lépe" usmál jsem se na něj.

Luke se na mě dlouho zadíval, jako by se mi chtěl dostat do mých myšlenek a pak jen tiše řekl: ,, proč?" Vypadal, že bude brečet.

,,Luku, nech toho" věděl jsem, kam tím míří.

,, Já to jen pořád nedokážu pochopit, Michaele. Řekl jsi mi, že jsi nikdy neměl vztah, který by vydržel aspoň pár týdnů a teď, když tady máš mě, kluka, který by s tebou byl schopný strávit celý svůj život, necháš ho jen tak jít? Jen tak mě chceš nechat jít? proč?!"

Koukl jsem se k zemi a pak zase na Luka, kterému už stéká po tváři první slza.

,,Luku, já...pochop to. My dva spolu prostě být nemůžeme. Už jen kvůli Benovi s Jackem nebo kvůli našemu věkovému rozdílu a taky kvůli tomu, že já žiju úplně jiný život než ty. Jednou tahle šílená jízda skončí a co by bylo potom? Je mi to moc líto a kdybych mohl vrátit čas, udělám to"

Nastalo ticho. Slyšeli jsme jen cvrlikání cvrčků a kuňkání žab.

,,Ne, neuděláš" řekl Luke po chvilce, jako by mi už konečně dokázal číst myšlenky. ,, Ty mě miluješ, Michaele. Já to vím. Slyším to v tvém hlase a cítím to z tvého těla... Miluješ mě"

Uchechtl jsem se a koukl se Lukovi hluboko do očí ,, Měl by sis už konečně lehnou, Luku"

Konečně mě poslech a lehl jsi, ještě si něco mumlal a za pár minut usnul. Přikryl jsem ho dekou a u toho přemýšlel nad tím, co mi před pár minutami řekl a došlo mi, že má pravdu. Sakra! Má pravdu!

,,Miluju tě" zašeptal jsem mu do ucha, když jsem se nad něj skláněl, abych mu dal pusu na čelo.

Nevím, vážně nevím, jak dlouho to ještě vydržím se od něj držet, co nejdál.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: May 26, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

LOSERWhere stories live. Discover now