6.

19 6 1
                                    

Ik loop naar het podium en begroet Véronique.
"Hier is je telefoon terug! Pas volgende keer misschien wel wat beter op want voor hetzelfde geld had ik hem niet gezien en was je hem nu kwijt" zegt ze op een strenge moederlijke toon.

"Natuurlijk, nogmaals heel erg bedankt! Is er iets wat ik voor u terug kan doen?" Vraag ik, deels uit beleefdheid, deels omdat ik wel nog uren op het podium waar dé Justin Bieber juist heeft opgetreden kan staan.

"Euhm.. zou je misschien even willen helpen met dat zwembadje leeg te laten lopen? Het duurt best lang maar is helemaal niet moeilijk! Ondertussen kan ik dan even in de zaal rondgaan op te zien of er niet nog zo'n vergeetachtige kinderen zoals jou zijn" zegt ze. En ze laat me zien wat ik moet doen.
We moeten zo het zwembadje waar Justin instaat terwijl hij 'sorry' zingt leegmaken.

Maar voor we eraan beginnen vraag ik Véronique op nog enkele foto's te maken van Valentine en mij op het podium! Dit is echt zo een droom die uitkomt. Ik sta gewoon op het podium! Dit is sowieso de eerste en enige keer dat dit zal gebeuren want echt, mijn stem is nog erger dan een kat die op het punt staat op te sterven!

"Daar staan we dan, op het podium van Justin Bieber, met onze voeten in het water waar hij juist ook in stond. En allemaal door mijn dommigheid! Ik had nooit verwacht dat het ooit nog ergens handig voor ging zijn!" Zeg ik meer tegen mezelf dan tegen Valentine, die ondertussen naast mij is komen staan.

"Ja, yeey, en tuurlijk moet je mij er weer bij betrekken eh! Het is altijd ook hetzelfde met jou!" Zegt ze, het is zo ironisch! Meestal is zij de persoon die ervoor zorgt dat we in de problemen komen.

"Dit is tenminste niet zo erg als moeten nablijven bij meneer Vandersteen" zeg ik terug en meteen liggen we allebei in een slappe lach! Laatst toen Valentine en ik door de schoolgangen aan het zwerven waren vonden we zo een afgelegen deel. We besloten om daar ons middageten, nee wacht we besloten om mijn eten op te eten, want stel je voor, Valentine die in orde is. Maar goed, dus we zaten daar gewoon een beetje te kletsen en te roddelen over de leerkrachten en op dat moment passeerde meneer Vandersteen dus. Hij zag ons, keek ons recht aan in de ogen en besloot toen gewoon onze agenda te nemen en er iets in te schrijven. We hadden echt niets verkeert gedaan! En toen, tijdens het nablijven drong het plots tot me door hoe het kwam dat hij zo boos was. Op dat moment dat hij de gang in liep waren we juist aan het lachen dat we voor hem een nieuwe deodorant moesten kopen omdat hij ongelooflijk stonk tijdens de les! Wel ja, dat was dus een korte samenvatting waarom ik dus niet de persoon ben die er altijd voor zorgt dat we straf hebben!

"SELFIEE!" Roepen we, en nemen er een paar. We staan zo nog enkele minuten met onze voeten in water. Zo rond te lopen zodat alles eruit zo gaan met zo een tuinslang en zo een wet van blablabla... die we een paar weken geleden op school aangeleerd hebben.

"Is het bijna gedaan? Het is zo saai! En mijn voeten zijn waarschijnlijk al zo verfrommeld als een oma!" Zeurt ze.

"Komaan, het is bijna leeg, nog hooguit 3 minuutjes! Of zoals jij het zegt nog 1 keer 'payphone' " zeg ik aanmoedigend. 'Payphone' van Maroon 5, is Valentine haar lievelingsliedje, echt, het is nog erger dan mijn Justin-verslaving want Justin heeft tenminste meerdere liedjes.
Ze speelt het liedje af, en opnieuw, en opnieuw, en opnieuw...
En opnieuw! Ze krijgt er echt geen genoeg van! En ja, als zij het heel de tijd zingt begin je het vanzelf ook wel te kennen, dus als ik het liedje opzet beginnen we onmiddellijk super luid en mega vals mee te zingen.

"Damn... what is that? Who the fuck are you, and what are you doing on the stage!"

"Omg.." zeg ik zo stil dat waarschijnlijk niemand het kan horen.

♥︎
Hey,
Dus ik zou graag eens horen wat jullie van het verhaal tot nu toe vinden!
I know, tot nu toe was het nog niet echt leuk...
Maaaar...
Het leuke deel begint vanaaaaf...
volgend hoofdstuk! ~applaus~
Maar goed, omdat mijn Engels niet zo heel erg goed is, spreekt iedereen vanaf nu dus gewoon Nederlands! Hoera!
Kusjes!!

As long as you love me! Where stories live. Discover now