- Atılmış -

4.4K 233 57
                                    

Yere yapıştığımda anında gözlerimi açtım. "Uyanman için seni uyarmıştım"

Odadan çıkarken adım seslerini duyuyordum. Kampa geri dönmüştük. Kızlara olanları, bir kısmını çıkararak anlatmıştım. Onlar da o çamur adam kısmına çok takılmışlardı ama banane, ben çamurdan olduğundan adım kadar eminim!

Halı yavaşça ısınmaya başlamışken uykusuz bir geceden sonra yorganı yataktan çekip burada uyumak çok cazip gelmişti. Elimi yatağa uzatıp yorganı bulmak için yokladım. Bulamayınca azıcık doğrulup baktım.

Of Aria ya! Gerizekalı yorganı almış! Sinirle kalkıp söylendim. Ağır çekimde tuvalete gittim ve yüzümü yıkadım. Saçımı taradım, dışarı çıkıp merdivenden oyalana oyalana indim.

Aria mutfakta kahvaltı hazırlamıştı. Arkası dönük birşeyleri kesiyordu. Bıçak 'tak tak' ses çıkarırken mutfağı taradım. Yorganım yerde duruyordu. Onu almak için uzanınca Aria arkasını dönmeden konuştu "Yatağına tekrar gidersen bu kadar kibar uyandırmam"

Yolumu yorganımdan masaya çevirirken sıcacık yorganın yanında yemek bile cazip değildi. Aslında...bence uyuyarak yemek yemeliyiz! Hem uyuyup hem de yemek yemeli ve kilo almamalıyız!

"Otur" emirler kesindi. Yavaşça sandalyeye otururken biraz tırsmıştım. Yani Aria genelde 'viiiiiii' olurdu ama şuan çok sakin ve ciddiydi.

Ekmek tahtasındaki salatalıkları tabağa koyup tabağı masaya getirdi. Sandalyesine otururken bana hiç bakmadı.

"Aria...birşey mi oldu?"

"Hayır"

Bir süre sustum. "Emin misin?"

"Eminim"

Şaşkınca bakınca bir anda kalkanı kırıldı. Yüzü üzgün bir hal alırken elinden şekeri alınmış çocuk gibi bana bakıyordu. "Ne oldu?"

"Sence ben kilolu muyum?"

"Ne?" Anlamamıştım. Bence olması gerekenden zayıftı ve bu gözle görülebilen bir zayıflıktı.

"Sence kilolu muyum?"

"Hayır, tabiki de hayır. Sen bir kere olman gerekenden zayıfsın"

"Gerçekten mi?"

"Evet, hem sen niye endişelendin ki?"

"Şeyy...boşver ya...ben ve saçmalıklarım"

"Aria? Yoksa birisi sana kilolu olduğunu mu söyledi?"

"Hayır canım, ben başkasının dediğine üzülecek kız mıyım?"

"Bilemedim..."

Konu tekrar açılmazken Aria eski 'viiiiiii' haline dönmüştü. Ama ben bunu merak ederdim. Hangi beyinsiz bu kıza kilolu demişti ki?!

*******

Bilinmeyen yer

Yalvarıyordu. En yeni üye, atılıyordu. Ailesi olarak bildiği kişiler onu denizdeki dev girdaba iterken göz yaşları denizin dalgalarına karışıyordu. "Lütfen, yalvarırım! Aaaa! Lütfen!"

Denizde çırpınıyordu ama daha birkaç ay önce yeni var olmuş olması bu çabalarının boşuna olduğunu gösteriyordu.

Hemcinslerinden bazıları adadan atılmasını izliyordu. Hoş bir manzara değildi. Zaten geriye kalan evrenle olan düşmanlıkları onları zayıf düşürüyordu. Türlerine her on bin yılda bir yeni üye gelirken aylar önce katılan üyeyi atmak çok ciddi bir karardı. Ama o farklıydı. Birliklerini bozucak fikirleri vardı. Ve bu kabul edilemezdi.

Melez TanrıçaWhere stories live. Discover now