9. Henkiä mökillä?

2K 48 1
                                    

Olen tullut mökille viettämään joulua perheeni kanssa. Talo on aika iso ja vanha, mutta silti tosi hyvässä kunnossa. Kun ovesta tullaan sisään, nähdään heti saunan ja vessan ovet. Mennään vasemmasta ovesta ja siellä on iso keittiö ja olohuone yhdessä. Tässä huoneessa vanhempani yöpyvät. Siellä on paljon vanhoja tavaroita, kuten keinutuoli, noin 1800-luvulta oleva piironki, mutta on täällä televisio ja sähkötkin. Näemme heti sinne tullessamme oikealla puolella vaaleanruskean oven, se on minun huoneeni. Siellä on sänky, jonka voi levittää isommaksi, mutta minä nukun aina kyllä niin ettei sitä ole levitetty. Joulukuusikin löytyy nyt väliaikaisesti.

Pari päivää sitten, olin omassa huoneessani, seisoin ihan normaalisti sängyn vieressä selaten kännykkää. Tunnen kuinka lämmin käsi koskettaa selkääni hellästi. Kun se irrottaa, siitä kimpoaa jääkylmä sähköisku, jonka takia säpsähdin ja katsoin taakseni. En nähnyt ketään. Menin sängylle ja ihmettelin asiaa. Ajattelin sen olevan isäpuoleni isoisän henki, joka kuoli sodassa, eikä hänen ruumistaan koskaan löydetty. Menin sanomaan isäpuolelleni tapahtuneesta, hän ei osannut sanoa hirveästi mitään. Tulin takaisin huoneeseeni, ja olin koko loppuillan todella vainoharhainen.

Joskus viime vuonna uuden vuoden aikoihin, äitini oli nähnyt ulkona traktorin edessä jonkun miehen. Luultavasti tämäkin oli juuri kyseinen isäpuoleni isoisä. Lopulta se katosi.

Viime kesänä, olimme kaverini Amandan (nimi muutettu) kanssa täällä mökillä. Halusimme kokea jotain paranormaalia. Menimme pihalla olevaan aittaan myöhään illalla ja otimme puhelimet mukaan. Latasimme pari "peliä". Tiedätte varmaan sen Charlie, Charlie -jutun, (katsokaa netistä jos ette tiedä) niin siis testasimme sitä, mutta emme oikeilla välineillä vaan sovelluksella. Kysyimme heti samanaikaisesti "Charlie, Charlie are you here?" ja kynä pelissä alkoi liikkua. Kynän pää osoitti sanaa "yes", otimme tämän vitsillä, koska ajattelimme että tämähän on vain sovellus. Silloin olimme aitan yläkerrassa, patjattomalla sängyllä istumassa. Yhtäkkiä silmiemme edessä roikkuva rautakoukku alkoi heilua, vaikka kumpikaan meistä ei koskenut siihen. Eikä ikkuna ollut auki. Tuulta ei tullut mistään, ja vaikka olisikin tullut niin ei se olisi voinut liikuttaa tuota painavaa rautakoukkua. Olimme kauhuissamme, vapisimme pelosta kylkikyljessä. Päätimme lähteä äkkiä alakertaan, se oli hidasta, koska portaat olivat jyrkät. Sitten juoksimme äkkiä takaisin mökkiin ja kerroimme tapahtuneesta vanhemmilleni.

Että on täällä muutakin paranormaalia tapahtunut.

Eilen illalla, kun olin juuri menossa nukkumaan, kuulin oven avautuvan. Kun katsoin sinne, ovi oli täysin auki. Menin tarkistamaan nukkuivatko vanhempani, siellä he vetivät sikeitä aivan normaalisti. Lattia oveni edessä narisee aina kun siitä kävellään, joten oven avaaja ei ollut ainakaan kumpikaan vanhemmistani. Eikä se meidän koiramme ollut, miten se nyt saisi kaksi kiinni olevaa ovea auki ja toisen vielä kiinni. (Koiramme nukkui siis eteisessä, josta oli myös ovi keittiöön niin kuin kerroin.) Ovi ei myöskään voi avautua itsestään, sillä se on aika tiukka, ja tuuli ei saisi sitä auki.

Tänään aamulla, heräsin ihan normaalisti ja kävelin keittiöön. Vanhempani olivat ulkona koiramme kanssa, joten olin aivan yksin talossa. Kaapin ovet olivat auki, jääkaapin ovi oli auki ja hana vuoti vettä. Jähmetyin ja olin todella ihmeissäni. Kävin ulko-ovella kysymässä äidiltä, että miksi asiat ovat näin. Hän vain ihmetteli ja sanoi että minun pitää laittaa ne kiinni. Menin takaisin sisälle ja laitoin kaiken normaaliksi. Otin jääkaapista aamupalaa ja aloin syömään. Muuten tämä päivä on mennyt normaalisti.

[Kirjoittajan kommentti:] Tämä perustuu tositapahtumiin. Tuosta eilisillan oven avautumisesta eteenpäin on keksittyä tekstiä. Eli se sähköiskujuttu on tapahtunut minulle, äidille se traktorijuttu, ja sitä charlie charlie -peliä me pelattiin rinskutti :n kanssa. Ja tuossa kuvassa on meidän mökki, yritin myös kuvailla tän tarinan alussa sitä mahdollisimman paljon. Mutta ei minulla muuta, toivottavasti pidit.

KauhutarinoitaWhere stories live. Discover now