34. Mies unihalvauksessa

939 25 3
                                    

Keskellä yötä heräsin. Hetken ehdin tuijotella kattoa ja mietin, että miksi olen näin virkeä. Olin kuitenkin nukkunut ehkä pari tuntia ja päätin sitten hakea juotavaa. Tajusin, että en ihan oikeasti pääse ylös, vaikka miten yritin liikkua, en hievahtanutkaan. Näin kyllä ympärilleni, mutta kaikki tuntui todella raskaalta. Olen tosiaan opiskelija ja asun yksin, yritin huutaa mutta mitään ei kuulunut suustani. Tilani oli todella sekava, ihan kuin olisin ollut todella painavissa kahleissa ja joku olisi painanut rintaani. Minulla on todella kova ahtaanpaikankammo, eli minun oli pakko päästä pois. Aloin siltikin jo menettää toivoni, mutta tunsin edelleen oloni todella kamalaksi. Yritin rauhoittua ja näin jalkopäässäni miehen, enkä ole koskaan säikähtänyt niin paljon. Kyseisellä miehellä oli todella paksut kulmakarvat, jollain tavalla aika kammottava katse ja kalpea iho. Hän vain tuijotti minua tummilla silmillään, nousi ylös ja kumartui lähemmäksi. Mitä lähempänä hän oli, tunsin vain rintakehäni raskaammaksi. Jossain vaiheessa mies oli kuitenkin niinkin lähellä, että hengitti juuri kasvojeni edessä. Olin ahdistunut, yritin liikkua ja pian sainkin etusormeni liikahtamaan. Siinä samassa mies katosi kuin tuhka tuuleen. Nousin istumaan nopeasti ja tarkastelin ympärilleni itku kurkussa. Katsoin puhelimestani kelloa ja se oli 05.33. En pystynyt enää tapahtuneen jälkeen nukkumaan, joten lähdin tekemään aamupalaa keittiöön. Vainoharhaisena aamu jatkui kuitenkin ihan normaalisti.

Tänä samaisena päivänä sovin meneväni hyvän kaverini kanssa kahville. Tapasimme noin 13.00 aikaan, juttelimme vain pöydässä keskellä ostoskeskusta. Ystäväni (Hanna) alkoi kertomaan näkemäänsä unta ja minulla tuli mieleeni viime yön tapahtumat. Kun hän oli saanut juttunsa loppuun, kerroin miehestä ja siitä, kun en pystynyt liikkumaan. Hanna katsoi minua ihmeissään ja yritimme keksiä, minkä takia tämä tapahtui ja mikä se ylipäätään oli. Ystäväni päätti alkaa googlailemaan jotain, samaan aikaan kun siemailin kahviani. Hän löysi tietoa unihalvauksesta ja kertoi vähän siitä. Se kuulosti juuri tilalta jossa olin ollut ja olin varma, että se oli unihalvaus.

Asia ohittuikin nopeasti, kävimme vielä pari tuntia shoppailemassa ja lähdimme koteihimme. Seuraavana yönä minua ahdisti mennä nukkumaan, mutta päätin olla rohkea ja edes yrittää.
Hetken päästä tajusin taas herääväni virkeänä keskellä yötä. Jälleen koitin liikkua, niin enpä tietenkään päässyt mihinkään. Pysyin kuitenkin rauhallisena, sillä olimme jo päivällä lukeneet Hannan kanssa, että unihalvauksessa ei ole oikeastaan mitään vaarallista. Rintakehää alkoi taas painamaan entistä kovempaa ja näin miehen ovellani. Hän käveli laahustavasti sänkyni viereen ja tuijotti minua ahdistavilla silmillään, kuten viime yönäkin. Hetken päästä henkilö oli polvillaan ihan lähelläni ja katsoi tällä kertaa todella vihaisesti. Viimeksi hän näytti pikemminkin vakavalta ja surulliselta. Tänä yönä päätin olla rauhallisempi, kun tiesin, että kaikki tämä oli vain mielikuvitustani. Jonkin aikaa mies ehti siinä minua tuijottaa, kunnes mumisi jotain ja hävisi. Aloin tuntea jotain, aivan kuin joku olisi potkinut selkääni sängyn alla. Sitten tajusin, että mies oli varmaankin mennyt sinne ja hakkaa selkääni.
Se kuitenkin loppui aika pian ja pystyin taas liikkumaan. Jatkoin pian uniani ja yritin estää unihalvauksen tulemista nukkumalla kyljelleen.
Aamulla laitoin viestiä Hannalle.

Minä: Huomenta. Mites sun aamu on menny?

Hanna: Ihan hyvin, tässä just keitän aamukahvii.

Minä: Juu ite vasta heräsin ja makaan vielä sängyssä.

Hanna: Saitko sä viime yönä unihalvausta?

Minä: Joo. Se mies taas tuli mun huoneesee, oli mun vierellä hetken ja katosi. Sitten se meni mun sängyn alle ja alko hakkaamaan tai potkimaan mun selkää. Pystyin pian liikkuu ja menin jatkamaan nukkumista.

Hanna: Jännä, mut toisaalta hauska. Naurattaa se, että kuka tosissaa menee jonkun sängyn alle ja potkii selkää! :D Mut oliks se yhtä ahistavaa tai jotain?

Minä: Totta! :D Ja siis kyllähän se paino rintakehää, mut osasin olla rauhallinen.

Hanna: Okei. No, mun pitää nyt käydä koiran kaa lenkillä nii meen.

Minä: Juu moikka.

Selailin sosiaaliset mediat läpi ja menin tekemään aamuhommia. Olin jo syönyt aamupalan ja Hanna laittoi viestiä.

Hanna: Sattumalta löysin netistä just sun kuvaileman miehen kuvan. Kuulemma moni näkee siitä unia, eikä kukaa tunnista kuka se on. Tässä vielä kuva, jos se on se unihalvauksen mies.

 Tässä vielä kuva, jos se on se unihalvauksen mies

Ops! Esta imagem não segue nossas diretrizes de conteúdo. Para continuar a publicação, tente removê-la ou carregar outra.

Minä: Mitä ihmettä?! Toi on just se mies!

Hanna: Arvasin! Osoitteessa www.thisman.org on kaikkii erilaisii tarinoita muiden unista ja muuta tietoo. Se on saanu tosi paljon näkyvyyttä, mut kukaan ei vaan tiiä kuka se on ja miks se tulee ihmisten uniin. Jännä vaan kun sulla se mies tuli unihalvaukseen.

Minä: Kiitti ku lähetit mulle tän. Se mies on jotenki vaivannu mun mieltä.

Hanna: Joo voin uskoo.

Minä: Tutkin tota nettisivuu vielä jonki verran, laittelen sulle viestii myöhemmin.

Hanna: Juu.

Olin todella hämmentynyt ja helpottunut, mutta silti jotenkin peloissani. Miksi mies tuli unihalvauksiini? En ole ikinä ennen nähnyt kyseistä henkilöä.

Tämä on jatkunut jo viikkoja. Jokaisella kerralla hän on mumissut jotain, enkä ole saanut mitään selvää, mutta yhtenä yönä sain.
Mies sanoi: "Olen pahoillani, minä tein sen."

Seuraavana päivänä Hanna soitti. Hän oli aivan paniikissa ja sekaisin. Kysyin, että mikä on hätänä ja hän vastasi: "Mun isää puukotettiin... Mä näin kaiken ihan omin silmin ja puukottaja oli just se sun unihalvauksen mies."

Häntä ei vieläkään ole saatu kiinni.

[Kirjoittajan kommentti:] Oon pahoillani, että mun mielestä ainakaan tää kauhutarina ei ollu hirveen onnistunu. No, päätin silti julkasta tän ja kerron nyt vähän lisää tietoa. Eli keksin tän mun omasta päästä, eikä ole mikään oma kokemus. Tarinassa mainittu nettisivu www.thisman.org on oikeasti olemassa ja ihmiset on oikeesti nähny siitä unia. Suosittelen vierailemista sivulla, jos kiinnostaa!
Muuten, julkasin vähän aikaa sitte toisen kirjan. Olisin aivan äärettömän kiitollinen,
jos kävisitte lukemassa. Laitan sinne mun kirjottamia tekstejä vakavemmista aiheista, kuten itsetuhoisuudesta, masennuksesta ja muista mielenterveysongelmista. Yritän saada ihmisiä paremmalle mielelle ja auttaa heitä, joilla on samankaltaisia ongelmia. Toivon, että käyt lukemassa, koska mielestäni jokaisen pitäisi päästä lukemaan kyseiset tekstit.
Jos haluatte nopeammin kauhutarinoita, kommentoikaa aiheita. Se oikeesti auttaa mua tosi paljon ja antaa inspiraatiota. Kiitos jos luit!
Edit: Unohin vielä kiittää, että kauhutarinoille on tullu yhtäkkii 11k lukukertaa ja mulle on tullu muutamia seuraajiakin lisää. Tuhannet kiitokset!

KauhutarinoitaOnde histórias criam vida. Descubra agora