29. Pelottavia urbaanilegendoja #4

1.8K 31 33
                                    

Nopperabo
Nopperabo näyttää tavalliselta aivan tavalliselta ihmiseltä, kunnes kohtaat sen kasvotusten, yleensä hiljaisilla kujilla ja kaduilla yöaikaan. Nopperabolla ei ole kasvoja, vaan pelkkää ihoa kasvojen tilalla. Joskus useat Nopperabot työskentelevät yhdessä pelästyttääkseen ihmisen. Ensimmäinen pelästyttää ja toinen tekeytyy ihmisen ystäväksi. Kun hän juoksee ystävänsä juokse ja kertoo mitä tapahtui, ystäväksi tekeytynyt Nopperabo sanoo: "Ai näinkö?" Ja paljastaa itsensä.

Mustasilmäiset lapset
Mustasilmäiset lapset ovat paranormaaleja olentoja, joilla on pikimustat silmät. Nämä lapset, heitä on yleensä ainakin kaksi, ilmestyvät öisin ovelle pyytämään apuasi. He pyytävät saisivatko käyttää puhelintasi ja keksivät lisää syitä, jos kieltäydyt. Näyttäisi siltä, etteivät he voi tehdä mitään pahaa, ellet satu päästämään heitä sisään. Varo siis lapsia, he eivät välttämättä ole aina niin viattomia.

Smile.dog
Smile.dog on netissä levinnyt kuva, josta on monta eri tarinaa ja tarinoista on monia eri versioita. Joissakin tarinoissa kerrotaan, että kun katsoo niin sanottua aitoa kuvaa, sekoaa. Toisissa taas kerrotaan myös siitä, että smile.dog tulee uniisi ja käskee levittämään tarinaa. Jotkut sanovat, että jos kuvaa katsoo, tuntee itsensä ahdistuneeksi, ja käden taustalla ikään kuin kutsuvan luokseen. Ns. aidosta versiosta kuva on otsikon yläpuolella, ja tässä on myös yksi niistä versioista:

MothmanMothman on merkillinen, aavemainen olento, jonka kerrotaan ilmestyneen yli sadalle ihmiselle vuosina 1966-1967 Point Pleasantin pikkukaupungin alueella Länsi-Virginiassa, Yhdysvalloissa

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Mothman
Mothman on merkillinen, aavemainen olento, jonka kerrotaan ilmestyneen yli sadalle ihmiselle vuosina 1966-1967 Point Pleasantin pikkukaupungin alueella Länsi-Virginiassa, Yhdysvalloissa. Olennon kuvailuissa on ollut pieniä eroja, mutta moni on kertonut noin kaksi metriä pitkästä ihmistä muistuttavasta oliosta, jolla oli valtavat siivet, joiden kärkiväli kerrotaan olleen jopa kolme metriä. Se on muuten ihan musta, mutta siitä erottuu punaiset, kauas näkyvät ja kirkkaat kiilusilmät, ja se pitää kirkuvaa ääntä, jota joku sanoi kuulostavan naisen huudolta.

Sonee
Youtubeen vuonna 2006 ladattiin video nimeltä Sonee. Videolla näytetään kuvaa maalatusta tytöstä, ja tällä maalauksella onkin kuumottava taustatarina. Tarinan mukaan japanilainen tyttö maalasi taulun, julkaisi sen nettiin ja vähän aikaa sen jälkeen riisti itseltään hengen. Videoon kommentoijat ovat maininneet että he eivät pysty katsomaan kuvaa viittä minuuttia pidempään. Kommenteissa kerrotaan esimerkiksi ahdistavasta tunnelmasta, pelkotiloista ja vainoharhaisuudesta. Myöskin jotkut väittävät että maalauksessa olevan tytön silmät muuttuvat mustiksi, ja kasvot pelottavan näköisiksi viiden minuutin kuluessa. Tietenkin tämä voi olla vain psykologinen temppu, joka toimii näin: Videolla kerrotaan pelottava tarina maalauksesta, ja se saa yksinkertaisesti ihmiset tuntemaan olonsa ahdistuneeksi kuvaa tuijottaessaan. Mutta kysymys kuuluukin; Uskallatko sinä tuijottaa maalausta?

Mies unissaUrbaanilegenda kertoo, että tämä mies on ilmestynyt tuhansien ihmisten uniin ympäri maailmaa, ilman minkäänlaista selitystä

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Mies unissa
Urbaanilegenda kertoo, että tämä mies on ilmestynyt tuhansien ihmisten uniin ympäri maailmaa, ilman minkäänlaista selitystä. Tämä urbaanilegenda on aika vaikuttava, koska facebook-sivusto Ever Dream This Man? on kerännyt yli 20 000 tykkäystä, ja sinne jaetaan edelleenkin lähes päivittäin unia tästä miehestä. Tälle miehelle on myös oma nettisivusto, thisman.org. Nettisivustolla on esimerkiksi teorioita, unitarinoita ja piirroksia tästä miehestä. Tämä urbaanilegenda on lähtöisin New Yorkilaiselta psykiatrilta, joka itse oli nähnyt, ja jonka useat potilaat olivat nähneet tämän miehen heidän unissaan. Tämän jälkeen miehestä julkaistiin piirros, ja maailmanlaajuinen ilmiö oli syntynyt. Ihmiset rupesivat julkaisemaan kertomuksia ja piirroksia unista, joihin tämä mies liittyi. Mies omistaa paksut kulmakarvat, kalpean ihon, pyöreät ja ilmeettömät kasvot. Hän esiintyy niin hyvissä unissa, kuin painajaisissakin. Siltikin useammat unitarinat kertovat, että tämä mies on esimerkiksi auttanut elämän asioissa, tai tsempannut eteenpäin. Ja sen takia häntä on kuvattu monesti ystävälliseksi. Miten tämä on sitten mahdollista? Yhden teorian mukaan tämä ihminen on oikea ihminen, ja että hänellä on joku kyky matkustaa ihmisten unista toiseen. Toisen teorian mukaan, mies olisikin vain ihmisen luonnollinen alitajuntainen kuva, joka toistaa itseään unissa. Tottakai voi olla, että ihmisen kasvojentunnistuskyky on unissa hankalaa, ja sitten valveilla ollessa ihminen yhdistää tämän piirroksen kasvot uniinsa, vaikka unessa olleet kasvot olisivatkin olleet aivan muuta. Oletko sinä nähnyt unta tästä miehestä?

[Kirjoittajan kommentti:] Moikka! Toivottavasti piditte näistä urbaanilegendoista joita teille kerroin

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

[Kirjoittajan kommentti:] Moikka! Toivottavasti piditte näistä urbaanilegendoista joita teille kerroin. Haluan sanoa teille kiitos, että ootte jaksanu pysyy mun matkassa näiden kauhutarinoiden mukana, vaikka oonkin teille lupaillu kaikkee mut en oo pystyny aina tekee sitä. Ja vielä hyvää joulua teille, ootte ihania!

KauhutarinoitaWhere stories live. Discover now