10. Unihalvaus

1.9K 45 18
                                    

Unihalvaus. Tila, jossa olet osittain herännyt syvästä unesta, mutta kehosi on edelleen lamautettu. Ilman lamaantumista, voisit alkaa liikkumaan samalla tavalla kuin unessasi. Unihalvauksessa pystyt siis tarkkailemaan ympärillesi, mutta jäsenesi eivät pysty liikkumaan. Ihminen ei ole täysin hereillä, vaan eräänlaisessa välitilassa, jolloin todellisuus ja unet saattavat sekoittua. Tämä voi johtaa erittäin kuumottaviin kokemuksiin, jossa näet huoneessasi hahmoja tai varjoja, jotka eivät sinne kuulu. Raskaan paineen tunne rinnan päällä on myös yleistä. Ihmiset ovat raportoineet unihalvauksen tapahtuvan usein selällään nukkuessa, ja minä olen kokenut tämän kaksi kertaa, joten pidän huolen että vastedes nukun vain kyljelleen tai vatsalleen.

No, en kuitenkaan tullut kertomaan tietoa unihalvauksesta, vaan siitä mitä minulle on käynyt.

Ensimmäinen kerta, tapahtui tämän vuoden kesällä eräällä mökillä. Olin siellä silloisen kaverini kanssa (sanotaan nyt vaikka Oona), olimme muistaakseni juuri laittamassa nukkumaan. Siinä jotain juttelimme, makasin isolla ilmapatjalla. Oona otti tyynyn, ja paiskasi sen suoraan kasvoilleni. Näin vain valkoista, vaikka tyyny oli tummansininen. En pystynyt liikkumaan, näin ilmapatjan päässä naisen. Silloin Oona oli jo ottanut sen tyynyn kasvoiltani pois. Tällä naisella oli todella pelottava ja vertahyytävä hymy, ja silmät joilla hän tuntui katsovan suoraan sieluuni. Hänellä oli todella huonokuntoinen iho, ja verisuonet paistoivat ihon lävitse. Nainen näkyi silmissäni vain muutaman muutaman sekunnin, kunnes tämä katosi. Samassa pystyin taas liikkumaan, ja nousin istumaan. Kerroin silloin Oonalle vain nähneeni valkoista, sillä olin vielä vähän järkyttynyt kaikesta. En vielä silloin tajunnut sen olevan unihalvaus, vaikka tiesin siitä paljonkin.

Toisella kerralla olin yötä yksin kotona. Heräsin yhtäkkiä, enkä ollut yhtään väsynyt. Tajusin heti jonkin olevan vialla, yritin liikkua, mutta en kyennyt siihen. Liikautin silmiäni, näin ovellani tumman hahmon. Se seisoi oveni edessä vain pari sekuntia, kunnes lähti liikkumaan minua päin. Olin aivan kauheassa paniikissa, teki mieli huutaa ja itkeä mutta en pystynyt. Tämä tumma hahmo kävi kasvojeni edessä, se laittoi kätensä rintakehäni päälle, ja painoi siitä. Tuntui etten pystyisi hengittää, mutta lopuksi se kuitenkin hellitti. Hahmo istui sängylleni, jankkasin vain päässäni että haluan herätä. En muista miten se lopuksi meni, mutta kuitenkin siinä ne pääasiat.

Unihalvausta en halua enää ikinä kokea, se on aivan järkyttävä tilanne. Sanon vaan että suosittelen vain kyljelleen nukkumista...

[Kirjoittajan kommentti:] Tämä perustuu omiin kokemuksiin suurimmalta osalta, mutta tungin tonne väliin jotain myös. Esim. sen et se tumma hahmo tuli mun kasvojen eteen, on keksittyä, mut se kyl istu mun sängylle. Ja sori jos saitte tosta otsikon yläpuolella olevasta kuvasta traumoja, ite ainaki sain ku ekan kerran sen näin. Toivottavasti pidit, nähään pian taas!

KauhutarinoitaWhere stories live. Discover now