Kεφάλαιο 2 - Στη ψυχή της άγνωστης κοπέλας

442 45 23
                                    

Ησυχία. Κανένας ήχος. Σκοτάδι. Μόνο την ανάσα μου μπορώ να ακούσω μα και αυτή αρχίζει να χάνεται. Προσπαθώ εδώ και πολύ ώρα να βγάλω έστω το πανί από το στόμα μου. Να τραβήξω με κάποιον τρόπο το ύφασμα που εμποδίζει την όραση μου. Να λύσω τα χέρια. Ή τα πόδια μου. Αλλά μάταιο, ότι κι αν προσπάθησα, οδηγήθηκα σε αποτυχία. Δε ξέρω που βρίσκομαι, που με έχουν φέρει και με παράτησαν. Δε ξέρω γιατί με πήραν εξ αρχής. Το μυαλό μου έχει κάνει τα πιο τρελά σενάρια. Και σε όλα μπλέκεται η οικογένεια μου και η ηλίθια σπείρα. Οι γαμημένες συνομωσίες και τα όπλα και πάνω από όλα τα χρήματα. Για το χρήμα ο άνθρωπος θα σκότωνε τους πάντες. Για το χρήμα θα ξεχνούσε ποιος είσαι και θα έμπιγε το μαχαίρι στην καρδιά σου με ευχαρίστηση. Για το χρήμα θα έβαζε το όπλο στο στόμα σου και πριν πατήσει τη σκανδάλη και τινάξει τα μυαλά σου στον αέρα, θα γελούσε, θα το διασκέδαζε. Γιατί έτσι έχουμε καταντήσει. Σκλάβοι σε αυτό το χαρτί που κυριαρχεί τον κόσμο. Ποιες κυβερνήσεις και μαλακίες; Το χρήμα. Νομίζω πως ακούω θόρυβο. Κάποιος περπατάει ακριβώς από πάνω. Αν αρχίζω να φωνάζω, ίσως με προσέξουν. Ποιο το όφελος; Απλώς θα κουραστώ περισσότερο. Κατά πάσα πιθανότητα είμαι παρατημένη σε κάποιο υπόγειο ενός απομωνομένου σπιτιού στη μέση του πουθενά. Το σώμα μου πονάει αφόρητα, έχει πιαστεί κάθε άρθρωση από την ακινησία. Δεν ξέρω καν τι ώρα είναι, αν είναι βράδυ ή μέρα, αν ψάχνουν για μένα. Σίγουρα θα ψάχνουν. Ο πατέρας μου. Μην τυχόν και χάσει την κόρη του που θα αναλάβει τις επιχειρήσεις. Η Sofia είναι μικρή και πολύ αγαθή, εγώ από μωρό μπλεκόμουν στα πόδια του. Στο διάολο να πάνε όλα. Να πάει να γαμηθεί και αυτός και οι κωλοεπιχειρήσεις και τα γαμημένα ναρκωτικά και η άθλια νυχτερινή ζωή. Να ήταν στη θέση μου να τα περνούσε αυτός να του έμπαιναν καλά στο ηλίθιο μυαλό του.

- Καλημέρα, άκουσα μια γυναικεία φωνή και βήματα να πλησιάζουν προς το μέρος μου.

Πολύ ωραία μέρα δεσποινίς. Ο ήλιος λάμπει. Τα πουλιά κελαηδάνε. Ααααα να μια πεταλούδα! Βόδια είστε όλοι σας; Ότι δηλαδή θα μπορούσε να είναι καλή αυτή η μέρα; Ένιωσα το άγγιγμα της στον αυχένα μου και η πίεση στο στόμα μου απελευθερώθηκε. Δεν ξέρω πως και που βρήκα όλη αυτή τη δύναμη, πάντως είμαι σίγουρη ότι θα ακούστηκε αρκετά δυνατά η κραυγή μου. Αμέσως τοποθέτησε το πανί στο στόμα μου και το κράτησε με το χέρι της.

- Τζάμπα κουράζεσαι. Είσαι αρκετά μακριά για να μπορέσεις να ακουστείς στο διπλανό σπίτι. Επίσης είσαι σε υπόγειο και πληρώσαμε καλά για την ηχομόνωση. Θα σου ξανά βγάλω το πανί αλλά σταμάτα να γκαρίζεις, δεν υπάρχει λόγος, είπε και ελευθέρωσε για ακόμη μια φορά το στόμα μου.

Cards and Guns and AnarchiesΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα