Neville és Luna

2.6K 106 1
                                    


Harry elkezdte a Főnix Rendjének újra szervezését. Felkereste a régi tagokat és az iskolában is munkálkodtak a diákok, hogy segítsenek. Amikor felkereste Billt és Fleurt a tervvel készségesen felajánlották az otthonukat, a Kagylólakot főhadiszállásnak. Harry ebbe bele is ment mivel nem ismerte senki sem a helyet így jó főhadiszállás lenne. McGalagony pedig elküldte Hagridot az óriásokhoz tárgyalni, úgy ahogyan egykoron Dumbledore is tette. Ám ezúttal igent mondtak a kérésre.
Eközben Neville és Luna előrébb hozták az esküvőjük időpontját az újabb esetleges háború miatt így azt a hétvégére rakták át. McGalagony ismét engedélyt adott, hogy az iskolában legyen az esküvő, de most az udvaron lesz a lakodalom és furcsábbnál furcsább díszek kerültek elhelyezésre a helyszínül szolgáló sátorban Luna jóvoltából. Nem igazán volt az a hétköznapi lány így senki sem lepődött meg a dekoráción és a ruha választásán sem. A diákok is nagy örömmel készülődtek és segítettek bármiben hiszem imádták a hajdan esetlen, de mára már magabiztos Professzorukat. Neville közölte diákjaival, hogy várják őket az esküvőre és a lakodalomra is a tanári kar felügyeletével persze. Minden készen állt a másnapi esküvőre így Luna nyugodtan tért vissza lakrészükbe pihenni, de ezt keresztül húzta Mione, Lavender, Ginny, Angi és még egy pár diáklány akikkel Luna összebarátkozott. Épphogy becsukta maga mögött az ajtót kopogtatást hallott.

-Szabad! -kiáltotta Luna.

-Szia Luna! -köszönt Ginny és betódult a kisebb tömeg a helyiségbe.

-Hát ti mit kerestek itt? -nézett végig a lányokon.

-Csak nem gondoltad, hogy megúszhatod lánybúcsú nélkül ezt az egészet? -hadonászott kezeivel Ginny.

-Ne csináljátok már...holnap lesz az esküvőm, fáradt vagyok. -bújt volna ki a buli alól Luna.

-Ha egyedül hagytuk miattad a gyerekeinket és Angi is itt van terhesen, akkor ne ellenkezz, hanem kapkodd a lábaidat kifelé. -szidta meg egy kicsit Lavender.

-Na jó, de csak is a kicsik miatt. -sóhajtott és indult kifelé az ajtón Luna a többiekkel a nyomában. -Hova megyünk? -kérdezte.

-A Szükség szobájába. -mondta Hermione.

-A kicsik a fiúkkal vannak? -érdeklődött Luna.

-Nem. Lisaval, Mollyval és Cissaval vannak mivel Draco, Harry, George és Ron is elvitte Nevillet. -vigyorgott Ginny.

-Remek....-morgolódott Luna.

Tudták jól, ha ezek öten egyedül maradnak abból az lesz, hogy jól berúgnak és összeborulva érzelgősködnek. Hermione gyorsan megtalálta a szobát, volt már gyakorlata benne. Amint kinyílt az ajtó halk zeneszó hallatszott, ki és ahogy beléptek egy asztalt láttak minden jóval megrakva mellette pedig egy hűtő kicsivel arrébb ágyak voltak elrendezve kör alakban. A lányok nekiláttak a finomabbnál finomabb sütiknek és közben diákéveik fontosabb vagy éppen vicces jeleneteit elevenítették fel. Már éjfél volt mikor Luna felállt és kinézett az ablakon. Gyönyörű volt az éjszaka és egy felhő sem takarta el a csillagokat, amik mintha fényesebben ragyogtak volna, mint előző éjszaka.

-Lányok! Nem sétálunk egyet? Nézzétek milyen szépek a csillagok. -mutatott az égre Luna.

-Rendben. -helyeselt Angi és a többiek is bólogattak.

Csendben leosontak a temérdek lépcsőn nehogy felébresszenek valakit. Úgy érezték magukat, mint diákéveikben amikor Frics elől menekültek éjszakánként. Leérve az udvarra jót kuncogtak a jeleneten.

Örökre, És Azon Is Túl (Befejezett)Where stories live. Discover now