1

5.2K 240 479
                                    

Астрологично досие!




Овен

Управляваща планета: Марс

Стихия: огън

Качество: кардинален

Щастливи числа: 4, 7, 9, 11

Подходящ цвят: малиново-розов, червен, златист, блестящи цветове

Камъни: елмаз, аквамарин, аметист, хелиотроп, лунен камък, изумруд

Цветя (растения): Глог, анемона, миризлив грах, теменужка, синчец, босилек

Метал: желязо, стомана

Талисман: чук, златно руно

Късметлийски дни: петък, събота

Неблагоприятни дни: вторник, сряда

Подходяща държава: Англия, Германия, Дания, Сирия, Италия, Турция

Влиянието на Слънцето и Марс провокират у Овните стремеж към движение и склонност към преувеличение. Овните ненавиждат скуката. Те повече чувстват, отколкото мислят. Много са великодушни. Обичат две неща - да правят подаръци и да дават заповеди.

Те са пълни с оригинални идеи и харесват всичко ново. Те са новатори и изобретатели, всичко правят по собствен начин, прокарват собствени пътища. Любопитството им може да стигне до нахалство. Носители са на първична необуздана енергия, нетърпеливи са, често не зачитат чувствата на другите и стават агресивни, ако им се месят в работите.

Овните са егоцентрични, но отговорни и самоотвержени. Не е препоръчително да спорите с тях. Овенът прилага различни начини за постигане на целите си. Той успешно може да зарежда с положителна или отрицателна енергия вода, продукти и облекла, но често забравя, че е повишил енегийното поле около себе си и сам се учудва на постигнатите резултати.

Добри и лоши черти:

Овенът е много грижлив и обича да помага. Той е чистосърдечен и дружелюбен.

Лошото при Овена е, че е твърде прибързан и разпилява енергията си само към много цели, след което често взима грешни решения. Друг голям проблем на Овена е неговият егоцентризъм и прекалена гордост, което обяснява тираничното му поведение към близките.

ZODIACWhere stories live. Discover now