196

585 62 19
                                    

За кой кръг от Ада си? А?





Овен

Пети кръг – защото са кибритлии

За тези, които вечно рият с копито, инатливо свели чело в готовност да пробият стената на разума, тези, които стръвно и енергично сеят "гениалните си" идеи сред по-скудоумната според тях останала част от човечеството, е запазен един много специален кръг от Дантевия ад – Пети кръг. След смъртта ще прекарат вечния си живот, накиснати до шия в мътните води на реката на смъртта Стикс. Там са наказани тези, чийто грях е гневът. Там подобни са събрани с подобни (тоест все Овни) да се ругаят един друг и да се млатят на почивка.


Телец

Трети кръг – за лакомията

За тези, които много са папкали, ненаситно са пили и спали с комшии и колеги, а не са послушкали предупрежденията, че лакомията е грях, заради който ще се гърчат в пъкъла, е резервиран Трети кръг. Пиар отделът на Ада го описва като: "Разходки сред природата и общуване с ласкави палета." А всъщност душите на ненаситниците са осъдени да лазят в лепкава кал, шибани от леденостуден дъжд. Ако пробват да сe изправят, върху тях се нахвърля триглавото куче Цербер и със зъби къса месата им, докато не се върнат обратно в тинята.


Близнаци

Осми кръг, трета яма

Осми кръг от Ада се състои от 10 ями. Близнаците ще обитават вечно номер Три. Тя е резервирана за тези, извършили симония. Тоест, търгували са със свещени предмети и индулгенции. Повечето Близнаци ще попаднат там абсолютно без да осъзнават защо. Покрай всичките си грехове едва ли са забелязали онова малко мускалче с лимфна течност от Свети Близнакий, която са шитнали между две цунамите от приказки, с които са заляли невинна, но суеверна бабичка. В Трета яма наказанието е: "закопаване с главата надолу, като табаните се пържат в пламъци".


Рак

Осми кръг, девета яма

ZODIACDonde viven las historias. Descúbrelo ahora